Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Tak jsme dnes hovořili. S kámošem, že bude renovovat koupelnu. Tak jsem ho naváděl na oslavu jejího dokončení. Tím přišla řeč na grilování. Co máte radši? Ozobávání třeba křidýlek, nebo pořádnej kus stehna? Nebo pořádnej kus hovězího dobytka? Mě teda baví ty křidýlka. Jak to máte vy, kolezi?
Ahoj. Ano Belusko, kus ze svině je taky dobrý. Takhle, když se točí a pak se začne ořezávat a všichni se cpou jak nezavření. A pak se sejde pár utrhávačů těch pár nejlepších kousků za pohybu. Nebo to čuně sundáte, naporcujete a už nad oheň nejde?
Eulí, nedělej vlny a aspoň si k té dobrotě někdy čuchni. Vždyť to je vyjímečný zážitek.
Na rybky jsem trapně zapomněl. Ty já taky klidně můžu v jakýmkoliv množství. Kostě a kostičky pro mě nejsou žádný problém. Jsem přímo odborník na rozebírání rybek. Takovej zdegenerovanej okounek, když se upraží na pánvi obalený v opaprikované mouce. Ten pak křupe s ploutvema jako brambůrek. Jen se vytáhne páteř. Takovej ,,had,, úhoř zase má jen chutně obalenou páteř. Doporučuji návštěvu Třeboně a tam kousek pod náměstím a kousek od nádraží rybí bufet s i posezením. Tam toho dobrého mají.
Šla jsem z nějaké pochůzky a koupila jsem ve velké sámošce čerstvý chleba a za zatáčkou měli grilovaná kuřata. A prý, jestli chci se stehnem nebo s křidélkem. Miluji obírání, tak jsem nezaváhala a koupila přední čtvrtku. Když rozdělím rodině na talíře kačenku, vezmu si záda a krk a jsem celá spokojená. Na vánoce ocásky z kaprů jsou moje. Všichni to vědí a nikdo se k nim nehrne.
Když jsem přijela na návštěvu domů, už i se svou rodinou, vždycky jsme po obědě zůstali sedět, povídali si a oždibovali kosti, co na talířích zůstaly. Chlapi popíjeli pivko a ženské jsme si od nich cucli. Vlastně chlapi neoždibovali. Jen my, ženské. Pohoda!
Jednou mě chlapi, kamarádi, vzali do šílené putyky na uzená žebra. Veliký talíř, hořčice, okurek a uzená žebra. Uprostřed stolu talíř s krajíci čerstvého chleba a orosené půllitry piva. A každý jsme dostali ještě nůž a hromadu ubrousků. Prááááda!
Poradnej rib-eye steak a ogrilovanej akorat tak, ze kdyz se do nej pichne vidlicka, tak musi jeste bucet.
Miluji křidýlka. Jak pečená, tak smažená v trojobalu. To si jich udělám kopec a jím jenom ta křidýlka. Bez přílohy, kromě nějakého salátu z čerstvé zeleniny. Rozhodně pro mne daleko lepší, než celé stehno. Ale já mám ráda to jemné maso a také to obírání. Prsa jím, ale ne grilovaná, přijdou mi dost vysušená. To už je lepší to stehno. Ale já griluji jednou za rok a někdy ani to ne. Ale ty prsa jsem jedla na návštěvě. Nechutnalo mi to. Ale třeba to bylo špatně udělané.
taková uzená žebra nemají chybu - to je pořádně mastná obíračka...a když se u nás peče kuře nebo kachna, rodině dám kusy masa a já si oberu kostru, krk, křidýlka a moc mi to chutná... ovšem ryba je něco jiného, ta je lepší bez kostí... a u kotlet, jak zmiňuje Mona, taky mi kosti připadají zbytečné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.