Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradíte jak říci panu řediteli aby nám věřil že paní učitelka na tělocvik to přehání se cvičením už nás tam bylo i si stěžovat víc ale vždycky to popřela třeba na tělocviku nás nutila běžet na slunci kde bylo 50°c a ani nás nepustila do stínu pak už nám bylo na omdlení nebo jsme museli běžet v tělocvičně 40 koleček a ani jsme nesměli na záchod protože řekla že kdo půjde na záchod tak bude muset udělat 10 kliků a další nenormální cvičení atd.
Já byla sportovně založená, ale také to někdy bylo kruté, po dálkovém běhu se mi chtělo zvracet. Ale přežila jsem to a teď na to s úsměvem vzpomínám.Tak to ber tak, co tě nezabije, to tě posílí. A buď rád, že tě někdo do pohybu nutí, jelikož se sám nepřiměješ se hýbat. Já pamatuji, jak nás v povinném plavání ,,trápili". Za vyučovací hodinu jsme museli naplavat asi 1 km. Plavala jsem, i když mi plavky a chlor rozedřel kůži do krve. Ale stěžovat si nešlo.
Přehání jako proč? Na záchod si zajděte před tělocvikem, na tělocvik si noste pití a opalovací krém, jinak si přineste papíry od doktora, leč nevím s čím tam přesně zajít, ale pokud přinesete vhodný papír, nemá nárok. Třeba pokud je někdo nemocný a nemlůže se moc fyzicky namáhat tak na to taky stačí papír je jen třeba najít vhodnou nemoc. Dnešní generace je rozmazlená a padavky. Neběháme, nejsme zvyklí. Křováci musí ve velkém horku běhat a honit zvěř aby přežili a našli něco k jídlu to není jak tady u nás... Možná by se ta TV mohla přejmenovat na základy přežití
Kdysi mi to tak taky přišlo,nedivím se ti.Postupem let dělám ještě větší dril a dobrovolně,abych vypadala dobře.Máte mezi sebou někoho kdo trénuje mimo školu?takoví by mohli povídat.Trenéři mají hesla"když můžeš odmlouvat,můžeš i běhat"apod.Nebuďte padavky,jak jednou budete pracovat,zažijete horší věci(protože hodina TVje 45min,ale šichta trvá 8hod.)
Když se podívám na dnešní mládež, mám někdy pocit, že tělocviku je hodně málo. My jsme lítali celý dny venku a v ročníku byl tak jeden silnější kluk nebo holka na 60 dětí. A dnes?
Je to dáno životním stylem a myslím si, že dnešní děti jsou často velmi obezní a tělocvik jim neuškodí. Pamatuji si že tělocvik znamenal 30 minut cvičení, kdy z nás teklo a max. 10 minut hry. Ale obezní jsme nebyli.
Napiš nám, kolik žáků ve vaší třídě je tlustých nebo má pneumatiky v pase. V mých letech byla skutečně jen jedna holka s mírnou nadváhou na 50 žáků. Nepamatuji se, že by někdo měl takové tukové polštáře v pase v celé škole, jako mají děti teď. Denně jsme dělali kliky a sklapovačky. Celá třída zvládla šplh na laně a na tyči- kluci bez pomoci nohou.
Za nás byl tělocvik o dost náročnější (rok 1986), ale nenapadlo mě ani spolužáky, abychom to řešili s ředitelem. Nepřemýšleli jsme ani o tom, že nás učitel přetěžuje. Běhalo se a nikdo neodmlouval. Od 1. do 8. třídy 1500m 2x za školní rok, v devítce 3000m (jednou za školní rok). Kliky nebo šplh na čas byl běžný. Kdo dělal binec (např. v tělocvičně) učitel ho zavolal píšťalkou, žák se předklonil a dostal "facku" na zadní část nohy pod trenkami (nekecám). A nikdo si nestěžoval doma, protože by dostal ještě jednou na tvář. Dnes se vše hodně řeší a možná nastane doba, kdy bude tělesná výchova sprosté slovo.
Tak to mě opravdu pobavilo, 40 koleček kolem tělocvičny a ještě se nemohou vyčůrat, 10 kliků, no to je opravdu nenormální a co kdyby nedej bože přibylo ještě pár schybů, to už by pro tu naší mládež musela přijed záchranka. My jsme se na tělocvik těšili, pro ně je to za trest. Pohled na dnešní omladinu je dost tristní, chcípáčci, nebo tlouštíci, pochopitelně ne všichni, abych někomu nekřivdil.
Nehledej výmluvy a hýbej se. Hodina tělocviku, když odečtu přípravu a rozcvičku obnáší tak 30 -35 minut. Takže nikoliv přehánějící učitelka ale líní a zpohodlnělí žáci. Minulou sobotu běželi v 9 km dlouhém závodu i 10 - 15 letí kluci a holky i osmdesátiletí starci a uběhli těch 9 km za 50 - 60 minut. A v cíli se smáli. Pokud je životním krédem vás stěžovatelů sezení u PC a cpaní se hamburgery, tak potřebujete bič a 10 takových učitelek, aby z vás nebyli lempli. A takové paní učitelky si važte.
Sans, tuhle otázku myslíš úplně vážně? Ona po vás chce nějaký výkon? No nepovídej!
Nesleduji ani tenis, ani jiný sport v mediích, ale včera jsem u vaření poslouchala v rádiu, jak Petra Kvitová, bojovala na kurtu. Nejen se soupeřkou Agnieškou, ale i se svým tělem, s velikou bolestí svalu stehna. Úplně mě to dostalo! Co to v člověku je, že tak dovede bojovat?! Úžasné! Ani nevím, jak to dopadlo. Jen ta úžasná síla a odhodlání, to něco neuvěřitelného.
Sansi, tady Ti odpovídají starší ročníky, tak pochopení nečekej. My jsme plnili limity. Trojka z Tv byla normální. Jednou jsme šplhali / r. 1964/ na vytrvalost. Nahoru, sjet po tyči těsně nad zem a znovu . Vylezla jsem 12x po sobě, nárty od krve, křeče v rukách..Neexistovalo stěžovat si. A rekord školy, to něco znamenalo...
U nás také byli trojky z TV. A nebylo to pouze za neobratnost. O známce rozhodovaly tabulky: časy při běhu, výkony ve skoku do písku, šplhu atd. Dneska se snad nedávají ani dvojky. Neteř chodí do šesté třídy a říkala, že paní učitelka dává jedničky všem (i za snahu).
Strčil bych vás do hodiny tělocviku co jsme měli my :D I když opravdu přehání - 40 koleček kolem tělocvičny je blbost, na zahřátí stačí 5 - 10 Na běhání vás má vzít ven, tam vám dát na zahřátí 500m a pak různé běhy, někdy sprinty jindy zase vytrvalost. Ale tipuju že by jste chcípli, běželi leda za ředitelem a kvičeli něco o týrání :D
10 kliků za záchod je v pohodě - máš jít před tělocvikem. Běhání v horku - pokud jsi zdravý tak ok. Stačí dost vody, něco pít něco na polití a pak to není nic hrozného. Nepustit do stínu když začíná úžeh už je přes čáru - to taky přehnala.
Nebuď máslo, jednou budeš rád že na vás byla tvrdá a donutila vás makat...
My taky běhali nekonečně koleček, až jsem si z nachlazení uběhala zápal plic.. S učitelkou asi hne až jí někdo při těláku omdlí.. Jenže - spolužačka si od maminky zdravotní sestřičky začala nosit omluvenky že nesmí při těláku to a tamto, a během roku nabrala 30 kilo.. Buď ráda, že se hýbeš a zadarmo, až budeš starší, nebudeš se stačit divit, kolik zaplatíš za posilku, aerobik, volejbal...
Ahoj, když tam půjdete všichni, tak ona nic nezmůže, a nebo mu řekněte ať příjde na hodiny těloviku na inspekci. A někdo prostě na tělocvik není, já mám do dneška trauma, když si na hodiny tělocviku vzpomenu. Bylo to strašný.
No vidíš, majstrjoe umí dnes počítat, přestože mu matika nevoněla, zatím co ukulele, posílající za reditelem celou třídu lenochů, je nejspíš dodnes líná tloustnoucí pecka válící se u televize. To je rozdíl, že? Takže to moje "važ si takové učitelky" platí, jednou pochopíš, co to je vděk, držím ti palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.