Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvody na emailu-taky se tak skvěle bavíte?

Od: trtrtr odpovědí: 5 změna:

Ahoj, dnes mi přišel spam do emailu. Musím se tomu smát, jaká je to blbost. Co na to říkáte? Já se tím skvěle bavím, jak si někdo myslí, že jsem blbec. :)

Toto přišlo:

Dobrý den,

dovolte mi Vám touto cestou nabídnout zajímavou investiční příležitost.

Jmenuji se František Tobiška a vím o možnosti, jak získat minimálně 20% úrok za cca 3-4 měsíce.

Kouzlo je v investování do společností, které buď vydávají nový produkt, nebo otevírají nové výrobní haly apod.

Tím se zvýší jejich hodnota na trhu a právě toho jsem schopný využít.

Upřímně, o obchodování na burze moc nevím, ale mám kontakty na osoby, které se tím živí (i v zahraničí).

Kde je háček?

Jelikož obchodování je vysoce riskantní činnost, nemohu zaručit návratnost vložených prostředků.

Z mých postřehů ale cca 90% takových obchodů vyjde.

Proč Vám tedy píšu a neinvestuju si sám?

Protože potřebuji vložit větší sumu peněz. Čím větší sumu na investování mám, tím víc jsem zajímavý pro ty,

kteří mi doporučují kdy a kam mám investovat a věnují mi více péče a lepších tipů.

Proč si nepůjčím z banky?

Právě kvůli té 10% šanci, že obchod nedopadne a přišel bych o vše.

Jaký mám plán?

Veškeré vybrané peníze zúročit investováním do společností typu APPLE, BOEING... u kterých lze předpokládat chování na trhu.

(Pokud APPLE vydá nový iPad, díky velkým prodejům vzroste hodnota firmy.)

Kolik tedy investovat?

Pro začátek jsem zvolil sumu 1000,-Kč.

Není to moc, ale na otestování celého systému to myslím postačí.

Pokud obchod vyjde, pošlu Vám zpět nejméně 1200,-Kč.

Pokud obchod nevyjde, příjdeme o vše, tedy i o vloženou tisícikorunu ( a já bych přišel o Vaši důvěru, což by pro mně byla největší ztráta).

V případě zájemu se projektu zúčastnit, prosím, pošlete 1000,-Kč na účet: 2000173146

jako variabilní symbol uveďte: 100100

email: zajimavainvestice@seznam.cz

První investici bych rád provedl v týdnu mezi 9.11 - 15.11 - dle nabízených možností.

Odesílejte proto peníze tak, aby se mi na účtu objevily nejpozději 8.11.2015.

Kdo se rozhodnete jít do toho, zašlete mi prosím Váš email, přes který spolu budeme komunikovat a na který Vás budu kontaktovat příště, při další investiční příležitosti.

Prosím, berte toto pouze jako první test mého projektu.

Náměty a připomínky prosím pište na email: zajimavainvestice@seznam.cz

Těším se na případnou spolupráci.

Tobiška

+420 775 321 130

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nebavím, mně nic takového nechodí...

Když už jste sem musel ten e-mail zkopírovat, měl jste alespoň vynechat jméno a kontaktní údaje.

Takhle zvyšujete pravděpodobnost, že někdo naletí...

saman47*

Pokud ovšem autor e-mailu není i autor této otázky a nezvyšuje si touto otázkou operační teritorium.

hodnocení

0x

taky mi nepřišlo, ale docela pobavilo... myslíte, že se najde někdo, kdo pošle peníze, jenom tak?*bzum* tisícovka k tisícovce...

jan62sek*
hodnocení

0x

Dobrý den,

teď jsem to našel v mailu. Je zajímavé, že to nespadlo spamu. Sama o sobě myšlenka to není špatná. Ale je bohužel založená pouze na (ne)důvěryhodnosti oné osoby, záruky nulové. Pro něj riziko nulové, tj obchovat s cizími penězi. I když obchod vyjde (nemám možnost si to ověřit a to je jistě záměr toho pána), napíše, že bohužel nevyšel a jsem o litr lehčí.

Jan Sekyra

opicirit
hodnocení

0x

No nemá ani kompletní bankovní účet a všichni mají stejný variabilní symbol. Každopádně věřím, že mu někdo ty peníze pošle :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]