Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závaží do komína

Od: rotorod® odpovědí: 9 změna:

zdravím, prosím Vás o radu, co použít jako závaží do komína pod štětku, když nemám žádnou tzv originál kouli? a dlažební kostku nechci:)

děkuji za nápady ale spíše ověřené, než aby se mi tammělo něco seknout,díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

12345698
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Tak já jsem si na malé závaží navařil matici a do ní našroubuju závitovou tyč s naskládanýma velkoplošnýma podložkama.

Průměr to má přibližně jako původní závaží a hmotnost je asi 600gramů.

Stejně tak můžeš použít plnou ocel (kulatinu) a pouze vyvrtat závity na spojení.

Záleží na tobě co máš doma a nebo jaké máš možnosti.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

"Provizorně" než si pořídíte něco "lepšího" je možné jako závaží užít "sekeru" kovovou část starou volnou nebo sejmutou z násady, naváže se přez volné oko pro násadu a zespod podvěsí pod kom. strojek,tak aby ve svislé poloze směřovalo ostří směrem dolů do komína, při opatrném spouštění "ne házení"! nevznikne škoda a jako závaží "provizorně" poslouží, odzkoušeno...

hodnocení

0x

Dobrý večer, ještě záleží z jakého materiálu máte komín pokud máte nerez nesmíte použít železo mohl by jste si ho porušit:)

uska*
hodnocení

0x

Já vyptala kouli od ženicha, která mu byla připevněna před radnicí na nohu. Tato koule v komíně plní 100% svůj účel.

doplněno 30.10.15 15:36:

colombo - tak mám asi zdatného manžela, kterému pohyb koulí nevadí*smich*

Vtipné, ale nepraktické.

Ta ženichova koule musí být pěkně těžká, právě proto aby moc daleko neutekl.

Když si představím, že na laně mám uchycenou štětku na čistění komínu a pod ní kouli jako závaží a toto všechno musím předpaženýma rukama rozpohybovat nahoru a dolů (abych komín vyčistil), tak mi brzo upadnou ruce a ...

hodnocení

děkuji za nápady

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi bych zkusil dobře přivázanou PET láhev s vodou. Její velikost volit dle průduchu v komíně. Je to relativně těžké a oblé - nemělo by se to nikde "čapnout".

Zdravím!

hodnocení

tybrďo to je dobrý nápad:) dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]