Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, a existuje podle Vás vůbec Měsíc nebo je to nějaký odraz či záře? Zdravím!
doplněno 26.10.15 22:06:Mimochodem, někdo tam musel být, protože tam zapomněl zhasnout .
72mona3 - no, zrovna tuto noc je to rozsvícené osvětlení na Měsíci hezky vidět. Ale, možná tam stále někdo je, protože přes den zase zhasíná .
Nikdo z normálních lidí ani netuší, co by následovalo, kdybychom porušili zákaz kolonizovat Měsíc.
Zamyslel se taky někdo nad tím, že kosmonauti na Měsíci nebo ve volném prostoru, mimo vesmírnou stanici mají na sobě volné, plandavé obleky? Tlak 100 kPa = 1 Atmosféra je dost velký na to, aby byli nafouknutý jako panďulák Michelin.
Jsou jen dvě možnosti. Buď uvěříte oficiální verzi, nebo se stanete zastáncem jedné z mnoha konspirativních teorií. Na internetu je toho spousta. Uvěřitelnějších i neuvěřitelnějších.
Některé teorie, ty uvěřitelnější, jsou podloženy spoustou faktů, některé ty "divočejší-neuvěřitelné" spíš domněnkami a lživými-vymyšlenými důkazy. Já osobně se domnívám, že spousta takových teorií byla vypuštěna záměrně, aby jimi byly zdiskreditovány ty obyčejné-uveřitelné, podložené fakty. Je to na každém, aby se s tím nějak vypořádal.
Toto je mnohokrát vyvrácená konspirativní teorie, jedna z nejblbějších, kterou kdy chorý mozek vymyslel
Ona stačí jen dodat, že v 1200 až 1600 km kolem Země jsou Van Allenovi pásy, kde se díky magnetismu Země zadržuje kosmické záření. Toto záření všech vlnových délek je několika násobně až set násobně silnější než RTG záření. Není možno se mu vyhnout.
Už v dopravních letadlech piloti popisují, jak jim jakoby blikalo v očích nějaké světýlko nebi tak nějak to popisovali. Už to je část proniklého záření. A teď si vemte, že v tého hrůze letí kosmonauti ve skafandrech, které ani omylem nezadrží žádné záření. Apollo mělo 3mm hliníkový plech kolem kabiny, což zčásti zabrzdí záření Beta. To ničivé - Gamma záření by zadržela pouze metrová deska z olova, což by ale Saturn ani neposkočil ze startovací rampy.
Můžou vyvracet cokoliv, ale HW techniku a raketu konstruovanou na přistání a opětovný odlet bez zásahu techniků nemají ani dneska a tenkrát to dali hned na první dobrou
Čínanům nabourali tajné služby během vývoje software a po přistání zapli error mode a tak mise skončila. Všichni ti zastánci přistání ukažte mi jediný let, kde raketa přistála na Zemi a bez jakéhokoliv zásahu expertů a techniku znovu neplánovaně odstartovala do vesmíru a třeba na Měsíc? A jistě mi dáte za pravdu, že opačná situace na Měsíci bez předem znalostí musela být o 1000x složitější. Pravda domluvila
promiňte, ale tohle je fakt trapný. Proč se Vám popíračům zdá tak nemožné, že amíci dokázali lítat na Měsíc? Chvilku si sedněte a zamyslete se, jakého úžasného technologického pokroku dosáhlo lidstvo v uplynulých 100 letech. A to skoro vše kvůli válkám a i té studené, díky soutěživosti a touze zničit a zmasakrovat někoho jiného. Díky soustředění financí a mozků na určitou věc. Třeba atomovou bombu popřít nemůžete, to prostě nejde. A přitom vytvořit funkční bomby bylo technicky srovnatelně obtížné s přistáním na Měsíci. Rusáci to už jen, díky agentům, vzali přes kopírák. Podívejte se právě dnes, Rus bude živý o vodě, chlebu a vodce, ale půjdou miliardy do "mírových zbraní", aby byli zase velmoc.
kangaroo: hle - odborník promluvil! Rakety opravdu nikdy nikde nepřistály, natož aby znova odstartovaly. Ignorant domluvil.
Máš pravdu já se v těch sh*toplánech moc nevyznám, ale můj dotaz přece nestojí na jaké verzi zařízení bylo použito. Jako na principu přistání a znovu odlítnutí a to mi prosimtě tedy rozumbrado vysvětli
Je to velice jednoduché: lunární modul přistál pomocí ručního řízení. Taky tak odstartoval zpět. Počítač potřeboval jen pro korekci dráhy letu a spojení s orbitálním modulem, v závěru opět řízeno ručně. Spojení s Houstonem sloužilo především ke komunikaci, k řízení letu jen částečně - příliš velké zpoždění signálu. Tak ti to snad bude jasnější.
Když ustavovali na oběžnou dráhu Hubbleův vesmírný dalekohled,přistání na Měsíci bylo asi tak 100 x složitější, počítače jen chytřejší kalkulačka a ono to napoprvé vyšlo... Zázrak. Nikde žádná fotka hvězd, fotky a filmový záznam nevalné kvality, což je divné. Už tenkrát měli mít velmi kvalitní kamery pro záznam. No, asi náhoda. Pak někdo zveřejnil tajná videa, kte se ukazuje na Zemi a najednou jim tam před objektivem něco upadlo - ve stavu beztíže a něco spadnout pod objektiv. No nic. Asi náhoda.
To je to samé, jako 11.9. spadnou dvojčata volným pádem naprosto perfektně rovnou do základů. Nic se neposune, neuhne. Traverzy zespodu nahoru arůzně napříč jakoby vůbec nehrály žádnou roli. Hustý černý dým má mít teplotu tání kovu. Jak říkám, asi nějaká náhoda.
Prostě z lidí dělají idioty za nějakým účelem. Pravda ale není vůbec nic.
Asi jste chyběla v hodinách čtení. Psal jsem snad, že by byl záběr Země z Měsíce? Když píšu stav beztíže, nikoli šestinová gravitace Měsíce, tak by to mělo být jasné. To už musí člověk psát obecně známé věci? No to mě tedy připadne, že se vzdělaností jde inteligence do kytek.
Ve videích a fotkách z Měsíce nebylo vidět na nebi vůbec nic...
Tak přistávali na osvětlené straně měsíce, že? Na zeměkouli jsou ve dne vidět hvězdy?
Pokud na měsíci něco upadlo před objektivem, samozřejmě to spadlo na měsíční povrch, neb tam není stav beztíže.
Co se týká přistání a odletu. Při odletu z Měsíce nebylo potřeba sebou vláčet věci na let tam a zpátky, jako při startu ze Země. Kolem měsíce obíhal velitelský modul s třetím astronautem, který zajišťoval cestu zpátky. Stačilo tedy doletět jen k němu. Vzhledem k šestinové gravitaci proti zemi a velikosti návratového modulu, není opravdu potřeba žádná super raketa s pěti motory F1.
Jak jsem psal, byla zveřejněna ukradená tajná videa, kde jsou různé záznamy. Jedno video je po opuštění Země a právě tam jim něco upadlo. Což jsem napsal "ve stavu beztíže ".
Ale např. fotky a nějaké hodně špatné video ( řekl bych záměrně) ukazuje prostor kolem sedícího modulu na povrchu Měsíce. Prašný povrch je absolutně neporušený a ani jedna vzpěra není od rozmetaného prachu. Možná tam byla uklízecí četa. Jestliže vezmeme v úvahu šestinovou přitažlivost, tlak plynů z trysky by rozmetal menší šutry a prach do slušné vzdálenosti. Jenže tam byl povrch přímo pod tryskou motoru jak uhranabý hráběma. Tak to je do očí bijící nesmysl.
Proč myslíte, že jsou mdlého rozumu? Pokud jste schopen kritického myšlení, a seznámíte se s nimi podrobně, tak z nich zjistíte, že spousta věcí opravdu neodpovídá oficiálnímu výkladu.
Je pochopitelné, když nechcete vědět proč. Je to vaše právo. Ale proč ty ostré názvy pro lidi, kteří by chtěli vědět víc, než je jim podsouváno establishmentem? To je zase jejich právo.
Tím nehájím právě tuhle sp. teorii, která se tu probírá, taky ji nevěřím. Ale jsou jiné, o kterých jsem přesvědčen, že sp. teoriemi nejsou.
Pokud logicky uvažuji o konspiračních teoriích, napadne mě jediné. Pokud by se tohle opravdu mělo přihodit, muselo by se takové akce zúčastnit a provést větší množství lidí. Proč všichni tito lidé mlčí? Proč nechce být někdo slavný? Vydělat spoustu peněz, vystupovat v médiích? Zachraňovat svět? Proč nevystoupí nějaký nový Edward Snowden? Snad bych dovedl pochopit, že někdy se opravdu nenajde, ale při tom množství těchto teorií? Pořád nic! Představte si tu slávu. Konspirační teotie potvrzena! Kde jsou?
A ta vaše poznámka o establishmentu , to je taky taková teorie.
Jen k tomu establishmentu. Ukažte mi jedinou zemi na světě, jejíř establishment se nesnaží ovlivňovat myšlení a jednání vlastních obyvatel, žádoucí cestou. Neexistuje. To není teorie, to je základní fakt. Některé agresivněji, otevřeněji, některé skrytě, ale dělají to všechny.
Jo a s tím souvisí taky neexistence lidí kteří by to potvrdili. Zkuste otevřeně obvinit vládu jakékoliv země ze lži. Co myslíte, jak dopadnete jako jedinec? V tom lepším případě jako blázen nebo běženec, v tom horším, se za vámi zavře voda.
No, já se tu nesmyslnou debatu pokusím nějak uzavřít. Podle zastánců konspirační teorie, USA vyvinuly dodnes nejsilnější raketu světa Saturn 5, program Apollo za stovky miliard dolarů jen proto, aby falšovaly svou přítomnost na Měsíci? Stopy pobytu a zanechaná zařízení na povrchu Měsíce jsou patrny i dnes. A není k tomu zapotřebí rovnou Hubble. Tečka.
Proč? Protože jim to nešlo podle plánu a boj o vesmír s SSSR musel být rychle vyhrán. Toť můj názor. A ty stopy no nevím, já tam osobně nebyl, takže je dokázat nemohu.
To nevíme. Víme ale zcela jistě, že kosmické záření je nad Zemí kolem 1000 km tak silné, že hodinový pobyt naprosto jistě zanechá na organismu nevratné stopy. A jak je možné, že žádný astronaut neonemocněl nemocí z ozáření? Přitom dávka je za hodinu v řádech silnější než RTG při snímkování. Navíc částice ze Slunce nejsou předvídatelné, čili nikdo neví jaké ozáření posádka může "získat".
Hitlerův konstruktér Wernher von Braun, no ten, co to přistání na Měsíci pro Amíky udělal, měl už v padesátých létech téměř hotový přistání na Marsu. Největším problémem tenkrát byl transport těch 21 kubíků vody, pánč neměl dnešní recyklaci. Ale kde sou prachy, tam de všechno, a voni na to měli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.