Nejste přihlášen/a.
Řekl bych "doba jiná, lidi stejní" Jen jsou ti špatní více vidět.
Já to řeším staráním se o svou rodinu. Snažím se mít svůj vlastní svět, pro který je důvod žít. A když někdo v okolí potřebuje pomoc, snažím se být užitečný. Znám pár lidí, co to mají stejně. Odmítám však pomoc neznámým lidem ve smyslu finančních dotací, DMS apod. Pokud pomáhám "charitě" - tak buď materiálně nebo fyzickou pomocí.
Je mi kolikrát líto zubožených dětí nebo žebráků na nádraží. Nikdy jim ale nedám ani korunu - raději jdu za prodejcem Nového prostoru a koupím si noviny za padesátku. Vím, že ten člověk je někde registrován a snaží se přežít.
Jo a doma můžu manželce s klidem říct "jsem s tebou šťastný"...
Otázka zní jestli jsem štastný?Záleží z kterého pohledu se to bere.Politiku ,penízky a chování lidí k sobě jsme nedavno podrobně probírali .Řekl bych ,život máme každý jenom jeden a dobu musíme žít takovou jaká je, potom už je jenom na nás ,jestli si tu chvilku tady budeme kazit rozčilováním .Snažím se být štastný -v kruhu své rodiny, nacházet si zajímavé a potěšující věci.Když si vzpomenu na ty moje strejčky ,babičky , kterým po válce nebylo určitě do zpěvu a přesto si nenařikali ,nešířili kolem sebe pesimismus ,vanula z nich vlídnost i by se dalo říct radost ze života.Až dokážeme být také takoví bude nám i v téhle době všem dobře.
Tady někdo dobře nepochopil co jsem myslel.Vůbec nejde o to ,že po válce bylo dobře ,ale jak to ti lidé dokázali zvládat.Byli prostě jiní.Podle mého názoru se dneska o všem rokuje ,vše se rozpitvává, zatím co ti staří na to neměli čas, proto věc vyřešili,i když někdy podivně ,a šlo se dál.Vždyt tohle věčné dohadování také na spokojenosti nepřidá.
Fifi, lidi se chovají a blablabla. Lidi, to je každý z nás. Každý se svými nároky, se svým životem, většinou zahleděným do sebe. Všichni říkáme oni. Ale my všichni jsme ti, ze kterých má někdo jiný smutek, depky. Každý z nás je důvodem špatné nálady někoho jiného, který take je důvodem špatné nálady. Všichni jsme ONI. Nohavicu miluji a znám. Jen si uvědomte, co zpívá. O čem a o kom zpívá. Pak totiž na ty, o kterých zpívá, přišel pogrom. A nikdy tihle lidé neměli na růžích ustláno. Tak jak někdo vzpomíná na 1.republiku s nostalgií. Moje maminka říkala: "Přála bych ti, vidět ty nezaměstnané, vyřazené havíře se zaprášenými plícemi a lunzochem (TBC) a jeho děcka v hadříkách, bosky. Pak bys jinak vzpomínala."
Každá doba má svá neštěstí, své tragedie, o kterých nevíme. No, schválně, víte, jak žije babka ve vašem domě? Víte jestli nepotřebuje vaši pomoc? Byť by se jednalo o kousek řečí nebo chvilky pozornosti? Pro ni jste totiž ONI.
Celá historie lidstva obnáší války, mordování pro pár grošů nebo akrů půdy, podlost, všiváctví, krutost a bezcitnost všeho druhu. Tak tomu bylo, je a bude. Proč tomu tak je? Kvůli penězům, touze po moci a protože takoví prostě jsme (Pavel Frýbort). Před sto lety bych se narodit nechtěl, dostat žlučníkový záchvat, prudký zánět dásně, nebo slepáku se rovnalo něčemu nepředstavitelnému, např. smrti. Štěstí jakožto stav mysli vychází hlavně zevnitř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.