Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebrání ID

Od: swinger73* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,dnes jsem byla u posudkového lékaře. Odebral mi ČID 1.stupně. Odebral mi ho i přesto,že mám nadále zdravotní problémy. Mohu se odvolat? Řekl že ještě dva měsíce mi budou peníze chodit,ale pak mi z Prahy pošlou dopis,že mi důchod zastavují. Kdy se můžu hlásit na Úřad práce? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Jestli jste souběžně s pobíráním ID nepracovala,

měla jste být evidována na ÚP, jinak se doba pobírání ID nezapočte

do doby pojištění z hlediska nároku na starobní důchod.

Zaevidujte se hned.

pohanka*
hodnocení

0x

Na pracovním úřadě by Vám měli doporučit nějakou vhodnou práci, která je pro Vás vhodná.

I pracovník, který bude přidělen, je člověk, který má na starosti osoby se sníženou schopností, tudíž by měl mít pochopení.

Pokud i přes špatný zdravotní stav a Vás budou nutit do práce, která by byla nad Vaše síly a schopnosti, můžete trvat na kontrole zdravotního stavu přímo přes ÚP, mají nasmlouvané zařízení a doktory, kde Vás podrobí vyšetření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]