Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, chtěla bych začít s geocashingem, s kamarádem jsem byla na několika keškách a docela mě to chytlo. Jsou tu nějací kačeři, co poradí do začátku, třeba co je k tomu potřeba atd? Stačí např. obyč gps v mobilu?
Děkuji
Dobrý den Martino. Jo taky jsem se na to keškaření lehce vrhla. Bez mobilu s GPS. Já si vždycky ty souřadnice najdu na mapě, pak v terénu hledám. Hlavně ty nápovědy si fotím do mobilu, abych se měla podle čeho orientovat. Takže asi nejsem typický kačer, no. Ale kvůli tomu si nebudu kupovat mobil s gps a s tabletem se mi tahat všude nechce, jelikož je to nepraktické, zvláště když mám sebou georobotka na kočárku, neboť je pohodlná chodit pěšky, a geopsa.
Tam jsem se přihlásila, tam keškařím... Je tam všechno, ale úplně, úplně všechno...
Díky Tip vyfotit si nápovědy a mít je s sebou je super, to mě nenapadlo. Kamarád měl právě nějakou aplikaci v telefonu a k tomu zapnul gps, takže se souřadnice hledaly docela v pohodě. A kde hledáš ty souřadnice? Je nějaký server?
Kujííí .
Tak dělat to bez navigace...ne že by to nešlo, ale někde v lese si to fakt neumím moc představit. Ve městě ještě jakž takž jo.
Záleží jaký máš telefon, ale v současnosti snad už každej telefon má GPS, takže si najdeš aplikaci podle systému. Třeba c:geo, a:Drake nebo třeba Locus.
Aby se ti ukázaly souřadnice, musíš mít vytvořený účet na geocaching.com a se stejným jménem a heslem se přihlásíš i v mobilní aplikaci. Tam si bud nahraješ kešky který si připravíš doma a pak je vyrazíš odlovit a nebo když jsi někde náhodou a máš trochu času, aplikace ti najde nejbližší kešule od místa, kde zrovna jsi.
Díky . Snaha bude, ale už to vidím, že se na první kešce ztratím
.
To snad ne , ale už jsem šplhala po skále ke kešce obtížnost 4/5 a docela dobrý
.
Máte prémiový účet? Kamarád ho tuším měl, mohl si volit obtížnosti a vyjíždět různé seznamy, tuhle možnost já evidentně nemám... no moc se v tom zatím nevyznám, to bude boj.
Třeba ne, to uvidíš. Však ono začneš nějakejma jednoduchejma tradičkama, ovšem časem bude přituhovat. Až vyrazíš na nějakou noční, do temného lesa, vesele půjdeš od jedné bludičky k druhé a u finálky zjistíš, že je cesta značená jen tam, ale zpátky už ne.
Tak mám premium účet, však ono to zase až tak drahý není a má to holt jisté výhody.
Díky, jsem totální laik , byla jsem jen párkrát jako doprovod a už chci jít po vlastních cestách.
Děsí mě jen ty kešky, kde je potřeba něco počítat a podobně
Já mám nejraději ty osamělé kešky v hlubokých lesích, kde člověk z logbooku zjistí, že už tam kolik dní nikdo nebyl. Ty bez GPS opravdu nejdou. Ale protože to každý mobil už stejně má, není co řešit. Jen upozorňuji, že se nejedná o GEOCASHING (to by asi znamenalo něco týkající se peněz), nýbrž GEOCACHING. Na názvy jako georobůtek, geopes, geovozidlo, geožena, geomuž či geoobjekt mám dost silnou alergii, to už mi zavání dost silnou úchylkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.