Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geocashing - začátečník

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Zdravíčko, chtěla bych začít s geocashingem, s kamarádem jsem byla na několika keškách a docela mě to chytlo. Jsou tu nějací kačeři, co poradí do začátku, třeba co je k tomu potřeba atd? Stačí např. obyč gps v mobilu?

Děkuji *slunce*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den Martino. Jo taky jsem se na to keškaření lehce vrhla. Bez mobilu s GPS. Já si vždycky ty souřadnice najdu na mapě, pak v terénu hledám. Hlavně ty nápovědy si fotím do mobilu, abych se měla podle čeho orientovat. Takže asi nejsem typický kačer, no. Ale kvůli tomu si nebudu kupovat mobil s gps a s tabletem se mi tahat všude nechce, jelikož je to nepraktické, zvláště když mám sebou georobotka na kočárku, neboť je pohodlná chodit pěšky, a geopsa. ;)

doplněno 25.10.15 16:45:

geocaching.com/...

Tam jsem se přihlásila, tam keškařím... Je tam všechno, ale úplně, úplně všechno...:)

martinaa*
hodnocení

Díky :) Tip vyfotit si nápovědy a mít je s sebou je super, to mě nenapadlo. Kamarád měl právě nějakou aplikaci v telefonu a k tomu zapnul gps, takže se souřadnice hledaly docela v pohodě. A kde hledáš ty souřadnice? Je nějaký server?

doplněno 25.10.15 16:47:

Kujííí ;).

Tak dělat to bez navigace...ne že by to nešlo, ale někde v lese si to fakt neumím moc představit. Ve městě ještě jakž takž jo.

Záleží jaký máš telefon, ale v současnosti snad už každej telefon má GPS, takže si najdeš aplikaci podle systému. Třeba c:geo, a:Drake nebo třeba Locus.

Aby se ti ukázaly souřadnice, musíš mít vytvořený účet na geocaching.com a se stejným jménem a heslem se přihlásíš i v mobilní aplikaci. Tam si bud nahraješ kešky který si připravíš doma a pak je vyrazíš odlovit a nebo když jsi někde náhodou a máš trochu času, aplikace ti najde nejbližší kešule od místa, kde zrovna jsi.

martinaa*
hodnocení

Díky ;). Snaha bude, ale už to vidím, že se na první kešce ztratím *smich*.

doplněno 25.10.15 17:33:

To snad ne *smich*, ale už jsem šplhala po skále ke kešce obtížnost 4/5 a docela dobrý *smich*.

Máte prémiový účet? Kamarád ho tuším měl, mohl si volit obtížnosti a vyjíždět různé seznamy, tuhle možnost já evidentně nemám... no moc se v tom zatím nevyznám, to bude boj.

Třeba ne, to uvidíš. Však ono začneš nějakejma jednoduchejma tradičkama, ovšem časem bude přituhovat. Až vyrazíš na nějakou noční, do temného lesa, vesele půjdeš od jedné bludičky k druhé a u finálky zjistíš, že je cesta značená jen tam, ale zpátky už ne.

doplněno 25.10.15 17:37:

Tak mám premium účet, však ono to zase až tak drahý není a má to holt jisté výhody.

eulalie*

Je fakt, že zatím keškařím po městě... bez GPS to jde docela dobře. Ale není na to tolik času...

hranol*
hodnocení

0x
Ano jak již bylo psáno. Já to taky začínal s kamarádem bez mobilu a da se říct bez ničeho. Pokud to jsou kešky ve tvém okolí a vyznáš se tak to jde. Ale musí to být obyčejný jen souřadnice. Který si zadáš třeba na mapách cz a po přiblížení to místo poznáš a pak tam na místě podle nápovědy nebo podle popisu (nejlíp) poznáš. Pak jsou multikeše a to vyžaduje alespoň tužku a papír ☺ nebo i fotoaparát. A to teprv začíná být hra malého detektiva. Ale i tak se to da dělat bez GPS ale da to více zabrat. Vždy po zjištění souřadnic domu a koukat... malinko problém, ale jde to.jinak pokud mas telefon s GPS a androidem. Doporučuji C-Geo. A pokud jsi úplný začátečník koukni na YouTube je to tam taky Hezký popsáno.
martinaa*
hodnocení

Díky, jsem totální laik :), byla jsem jen párkrát jako doprovod a už chci jít po vlastních cestách.

Děsí mě jen ty kešky, kde je potřeba něco počítat a podobně *smich*

Každej jsme nějak začínal.

Samozřejmý, že nebudeš hned luštit nějaký čtyř, či pěti hvězdičkový obtížnosti. I když, proč ne. Některý stejně bez nápovědy autora neuděláš. Nebo to dokáže jen opravdu málokdo. Třeba taková R2D2 od Cepiho. Ono od něho skoro všechny mysterky jsou dost na bednu.

kvt
hodnocení

0x

Já mám nejraději ty osamělé kešky v hlubokých lesích, kde člověk z logbooku zjistí, že už tam kolik dní nikdo nebyl. Ty bez GPS opravdu nejdou. Ale protože to každý mobil už stejně má, není co řešit. Jen upozorňuji, že se nejedná o GEOCASHING (to by asi znamenalo něco týkající se peněz), nýbrž GEOCACHING. Na názvy jako georobůtek, geopes, geovozidlo, geožena, geomuž či geoobjekt mám dost silnou alergii, to už mi zavání dost silnou úchylkou... *blee*

martinaa*

Jéé, pardon *smich*, ani to neumím napsat, vidíte. Jj, s geopsem a georobůtkem jsem se už setkala, i s geoslepotou, ale takhle to hrotit nechci :).

hodnocení

0x

Používám aplikaci c:geo a k tomu zbytku bych jen dodala, že každý telefon má GPS jinou. Mám teď THL a to má GPS téměř nepoužitelnou jak pro navigaci, tak pro geocaching.. Zlaté HTC.. Příště se při výběru budoucího telefonu, chystám na GPS více zaměřit ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]