Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posudková komise

Od: swinger73* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,příští týden jdu před posudkovou komisi. Od října 2011 pobírám ČID 1.stupně. Nikde jsem nepracovala,nejsem vedena ani na úřadu práce,protože mi úřednice řekla,že už za mne stát neplatí sociální pojištění,protože jsem byla vedena na úřadu práce déle než tři roky. Letos jsem měla jen občasnou brigádu. Šla jsem jen když mi zavolali. Bohužel jsem tuto skutečnost neuvedla do profesního dotazníku. Myslím že jsem udělala velkou chybu. Můžemu mi proto posudkový lékař důchod odebrat? Děkuji Vám za odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Stát za Vás sociální pojištění nehradil nikdy, nehradí je za nikoho.

Pokud byste chtěla, aby se Vám doba pobírání ID I. stupně započetla do celkové doby důchodového

pojištění pro starobní důchod, musela byste si sama dobrovolně hradit důchodové pojištění.

Posudkový lékař má posuzovat pouze zdravotní stav a stupeň ztráty pracovní schopnosti.

doplněno 25.10.15 17:51:

Oprava – upřesnění:

Stát odvádí sociální pojištění za státní zaměstnance,

nehradí je za řadové občany – např. uchazeče o zaměstnání,

rodiče na mateřské či rodičovské dovolené, studenty, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]