Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Egoismus ve spolecnosti

Od: pepafak odpovědí: 14 změna:
Dokaze mi nekdo vysvetlit, proc spousta lidi je presvedcena o sve dokonalosti a nadrazenosti? Ze jsou neco extra, neco vic nez ostatni. Blbecci v audinach, pokerovany imbecilove a namysleny fifleny kam se podivas... Je mi z tech lidi spatne. Co vy na to?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eivlis*
hodnocení

0x

To si taky casto rikam, protoze epidemie lidske blbosti je nekonecna..Nicmene si rikam, ze mozna na tom nese svuj podil i tato spolecnost.. Pokud by vsichni vsechno meli stejne, tak by tam pak nebylo ono porovnavani, ze ja mam neco lepsi a hele koukej a podobne kraviny.. Jestli lidstvo na neco jednou vymre, tak to bude na lidskou blbost, protoze ta je nekonecna..-)Nicmene je to tak a ja osobne se snazim to neresit, protoze by clovek z toho cvoknul a at si ma kazdej co chce a pokud potkam tzv. blba a chova se nadrazene a uazuje mi jak je v tom a tom lepsi atp., tak se snazim to brat spise s humorem, protoze s blbcem clovek nic neudela.. S manzelem mame kamarada, ktery ma take svou rodinu a on je i pro me ucitelem zivota.. Treba se mi stava, ze jdu s nasim 5 letym synem do skolky, pozdravim a lidi cuci, neodpovi, jsou nastvani na celej svet a ja zasnu a v duchu kroutim havou a on? Pozdravi hodne nahlas at ho vsichni slysi, kolikrat mu treba taky nikdo neodpovi a on prijde ke me a s usmevem od ucha k uchu mi rekne, ze ma pro dnesek splneno a o tom to je..-) Nastesti vsichni nejsou sejni a je i spousta fajn lidi a tech blbcu si nevsimejte,,-)Blbec nevi, ze je blbec, takze s blbcem nemuze nikdy nikdo vyhrat..-)

dylin
hodnocení

0x
Protoze ateismus...

Narážíte na nenažranost zlodějské církve?

cicko*

"Církev" sama o sobě nenažraná není, zdroj je v lidech, tedy u církví v duchovních a jinde zase u jiných aparátčiků.

Církev není nic, než nenažraný aparát.

pepafak
hodnocení

Jsem taky ateista a presto se chovam k lidem slusne, nepovysuju se a ke kazdemu tak jako on ke mne. Je pravda, ze rodice mne slusne vychovali, za coz jsem jim melmi vdecny a miluju je. Tata je nejlepsi clovek, ktereho jsem v zivite potkal. Vzdycky mysli nejdriv na ostatni a teprve pak sam na sebe. Kazde rano pripravuje snidani pro celou rodinu a na otazku proc to dela jen rekne, ze stejne rano nemuze spat a musi neco delat... A tobje jen velmi maly prikald jeho dobroty. Take je ateista. Dukaz toho, ze na vyznani nezalezi...
doplněno 24.10.15 19:07: * vychovaly
iz*

Rodiče vychovali (měl jste to správně).

Také mám zkušenost, že ateisté bývají slušnější než věřící.

S takovým pokrytectvím, jako u některých věřících, jsem se u ateistů nikdy nesetkala.

buss
hodnocení

0x

Člověk je zvíře, predátor a chce přežít, tedy někteří více, bojují o místo, o lepší život, je to BOJ. Vítězí silnější, chytřejší, drzejší, vyčuranější než zvířata. Jinak by kdysi nepřežil a to platí i dnes. Proč někteří dosahují úspěchu?
Možná se to pozná při kolapsu, který klidně může přijít. Ostatně jak přežívali lidé ve válkách? I parazité jsou. Ano, mnozí hajzlíci jsou na tom lépe. Proč je trestní zákoník? V tom jsme se nezměnili. Lapáme ženy, pokračování rodu, svádění mužů...
Slabým nezbývá nic jiného, než se modlit. Ptej se psychologů. Co je na tom zvláštního, když to takové je?

vejcenatvrdo

Filmových předloh je mnoho, dokonce i v tuzemském zpracování. *cteni*

hodnocení

0x

Toto je nyní vzor. Jsou hrdí na to, že jsou vzorní.

doplněno 25.10.15 11:54:

Nikdy jsem nebyl vzorným, ani nyní ...

pepafak
hodnocení

Takze jsi pokerovanej a vlastnis vuz znack Audi?

72mona3*
hodnocení

0x
Nevím jestli je to egoismus, nebo chybí slušné vychování... Stojím ve frontě v pekárně, dobře naladěné prodavačky za pultem kmitají a s úsměvem na chlapa přede mnou "dobrý den" a chlap vyhrkne "štyry rohliky". Kam se poděla slušnost? Nebo je podle některých tohle ten typ predátora, co přežije (oproti mě, která odpoví na podrav a poděkuje za službu)? To se teda budou ti " silnější" opravdu skvěle mít... Mona

hodnocení

0x

Na tom není moc co vysvětlovat. Prostě některé exempláře to tak mají nastavené. Nic moc se s tím nedá dělat, ideální je vyhnout se jim

lidus*
hodnocení

0x

Zkuste to změnit, usmívejte se na lidi a buďte příjemný při jednáních. Víte, že si někdy myslím, že jen tito lidé to někam dotáhnou? Nic neumět a mít velké sebevědomí je dnes deviza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]