Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit přítele dcery

Od: macina odpovědí: 45 změna:

Dobré ráno. Spíš než radu, bych se potřebovala vypsat ze svého trápení-vzteku-blbé situace-...nevím jak to pojmenovat, je to směs všeho, jen ne toho dobrého. Moje chytrá, vzdělaná, myslela jsem, že rozumně uvažující dcera se před pěti lety rozešla po sedmiletém vztahu a vzápětí si našla kluka. Já mu říkám slušně "Problém". Pracuje, vydělává, přestavuje domek, ale je to hulič a malopěstitel. Dokonce přišel o řidičák, protože měl v krvi marjánku. A to je ten PROBLÉM! Dcera mu to toleruje, ale vidím, že se trápí. Mají spolu ročního klučíka a o toho já se bojím nejvíc. Nechci se do jejich záležitosti plést, jen jsem domlouvala dceři, ať mu dá nůž na krk. Ale je jak hluchá, jak kdyby "Problém" byl jediný chlap na zeměkouli. Myslíte, že si ho mám vzít stranou a domluvit mu? Když jsem to říkala jeho matce, tak ta s tím nechce nic mít, že nebude dospělému (31 letému) radit, jak má žít. Byla bych nejraděj, kdyby ho dcera opustila. Přemýšlím i nad tím ho udat za pěstitelství a prodej marjánky, aby šel sedět.I za cenu, že malý bude bez táty. Ale co je to za tátu, který přijde večer domů zhulený na malého vyjekne pár skřeků, 5 minut na něj kouká a pak se svalí do postele. Strašně mě to trápí a když v noci nemůžu spát, což je skoro pravidlo, myslím na to. Děkuji za názory a rady.

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bezmoc, těžká bezmoc! Ani se mi nechce psát, že cokoliv, pokud ti dva nebudou chtít, je naprosto zbytečné. Marné, marné, marné! *hej* Jen bych vám chtěla říci, že svou snahou je oba utvrzujete ve šprajcu a v jeho v pozici mučedníka. Vědí, že je to špatně, ale protože jste, se svými řečmi protivná, semkli se proti vám a stojí na svém, ikdyby je to mělo stát život. *plac*To, že jste protivná, si myslí oni. Vůbec nezáleží, co si myslíme my, ale co si myslí oni. Každá vaše snaha je utvrdí v tom, že mají pravdu. Vlastně už jste vyzkoušela a dokázala. Co vlastně? Je na čase změnit se. Nechat je být. Najít tolik síly v sobě, že si uvědomíte, že je to váš život, který žijete. Tak ho žijte tak, jak umíte nejlépe. Jejich život je jejich volbou a také jejich zodpovědností, kterou na sebe nemůžete převzít.*hej*"Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit. Dej mi odvahu změnit to, co změnit mohu. Dej mi moudrost odlišit jedno od druhého."

au1
hodnocení

0x

Když ho udáte, přijdete o dceru a vnouče, a z vaší dcery uděláte samoživitelku. Opravdu tohle chcete?

eulalie*
hodnocení

0x

Přítele dcery se nezbavovat, anybrz trpělivě čekat, až vaši dceři dojde trpělivost, zmizí zamilovanost a ona sama prozri. Mezi tímto časem buďte svojí dceři oporou, ale do ničeho se nemontujte.

Souhlasím s @eulalie i všemi ostatními.

Je to vztah dcery a jejího partnera. Vy s tím bohužel nemůžete dělat nic. O cokoliv byste se pokusila, nadělalo by více škody než užitku.

Budujte s dcerou silný vztah. O partnerovi pokud možno nemluvit, dokud nezačne ona (hádky jsou zbytečné) a jen trpělivě naslouchat a vyčkávat na dobu, až Vás dcera bude potřebovat. Stačí, když bude vědět, že ať se děje cokoliv, stojíte a budete stát při ní, že se na Vás kdykoliv může obrátit a má se kam vrátit.

Mezi tím, si žijte svůj vlastní život se svými vlastními koníčky a zálibami. Rodiče drogově závislých dětí, by teprve mohly vyprávět o tom, jak je těžké žít svůj život a nesnížit jeho kvalitu a vztahy v něm pro něco, co nemohou změnit. U nich je často jediná možnost, definitivně odsřihnout pupeční šňůru. To Vy nemusíte. Jen stůjte v pozadí a vyčkejte, až Vás dcera bude potřebovat...

doplněno 22.10.15 11:33:

Tím "dokud dcera nezačne sama" jsem nemyslela začít ho hned pomlouvat, ale když by chtěla znát můj názor nebou mou radu, pak ji bez obalu ale šetrně řeknu... Jsem dcera a ráda si názor vyslechnu. Mně jen zúčastněné přitakávání nestačí, pokud se o daném tématu chci bavit, což považuji za to zásadní.

doplněno 23.10.15 06:55: Ano, rozumím a souhlasím. Někdy je to tak jak říkáte, ale jindy potřebuji slyšet jiný názor než svůj, protože může být něco, co já nevidím.. Je na empatii matky, aby rozeznala, kdy má mlčet a jen tiše naslouchat a kdy šetrně naznačit a nasměrovat a kdy "nakopnout"...

Coklit, s tou větou, pokud nezačne ona, to není tak jednoduché. :-D Jednou si mi dcera stěžovala na svého muže a já, bloud, jsem přitakala. Tož to jsem si dala! Mladá vřískala: "Co to říkáš?! To nesmíš! Až budu chtít nebo potřebovat, vytáhnu deštník a sama si ho zmydlím do kuličky. Je to můj muž a na něho si můžu nadávat jen já." Od té doby už vím. A když příjde na věc, vím, že jsem tady na to, abych vydávala "chápavé a chápající" zvuky, které neznamenají ani souhlas, ani nesouhlas, jen potvrzují, že poslouchám. Je to její muž, její volba. Není to žádost o pomoc nebo podporu. :-D

doplněno 22.10.15 11:21:

Sebed, moudrá nejsem. Jen pamatuju, co mi škola života říká nebo si vynutí. A také, umím se poučit. ;)

doplněno 22.10.15 11:46:

Coklit, právě v tom je problém, že nikdo ani moc poradit nechce. Ví nejlépe sám, co a jak je a co by měl dělat. A když se to nějak podivně zašmodrchá, řekne: Ty jsi říkala! A vytrhne jednu větu z kontextu. ;) Tím, když říká jen ona, snaží se být objektívní a rovná si to v hlavě sama. Všimněte si, že to takhle je. *hej* Vlastně není nic nového, co bychom mohli říci, protože už jsme všechno řekli. Dokonce i to, co sama ví nejlépe. Jen z nějakého důvodu nechce změnu.

doplněno 23.10.15 06:49:

Elvis, moc děkuji *hi*

sebod*

Babčo. Jsi velice moudrá, Ano ano, nezbývá, než se tvářit zúčastněne, ale nepřiklonit se ani na jednu stranu.

Jinak pro tazatelku: najděte si jiný koníček, než přemýšlení o životě dcery. Ona může být ve vztahu i tak šťastná. Vy nic svými stálými domluvami nezměníte, jen zhoršujete vztah mezi sebou a dcerou. A mít takový nápad, jako poslat PROBLEM do basy...no, to už nebudu radši komentovat.

eivlis*

Mila babko, ano, jste moudra at uz to vite, nebo nevite, ale jste a uz jsem si to nejedou rikala pri vasich i jinych odpovedich,ve kterych jsem z vas vzdy citila pochopeni, cit, laskavost a moudrost... Dekuju Bohu za lidicky jako jste vy...

Pro tazatelku: Taky si myslim, ze s tim bohuzel nic neudelate a je mi taky smutno z toho jak se asi musite citit.. Musi to byt strasne, ale i presto, ze jsem asi spise veku vasi dcery, tak taky vidim jedine reseni to nechat byt, nemontovat se do nich a jen vyckavat a to je asi bohuzel to nehorsi.. Asi byt vama, tak dceri dam najevo, ze tady jsem vzdy k pomoci ji i vaseho vnoucka. Bohuzel vase dcera musi sama prijit na to jakou "nadheru"ma doma a sama musi tzv. narazit, pochopit a hlavne sundat ty ruzove bryle na ocich..

Ano, eulalie, do slova s vámi souhlasím.

hodnocení

0x

Pokud chcete něco řešit, řešte přímo s ním. Upřímně mu řekněte, že se bojíte o budoucnost dítěte a vnoučka. Ať si uvědomí rizika, pokud s tím nepřestane. Když se vám bude smát do očí a bude mít rozšířené zorničky, zkuste to ještě někdy jindy..., až bude při smyslech...

V každém případě víc nedělat, jen být při ruce a snažit se opatrovat vnouče... možná budete časem ustanovena jeho opatrovnictvím...

buss
hodnocení

0x

Je to život dcery, neužírejte se. Vysvětlete, co se vám nelíbí a nechte. Je dospělá a odpovídá za sebe, pokud není nemocná... Ještě vám neřekla, ať se nestaráte? Žádný nůž na krk takovým lidem v drtivé většině neúčinkuje, pokud nechce. Udáte a máte zřejmě po dceři.
Víte co v něm vidí? Neodporujete si? Jak přestavuje, chodí do práce když hulí?

asd1
hodnocení

0x

Je to život vaší dcery, ne váš. Pokud to řešit, tak jedině přímo s ním a říct mu svůj názor. Dceři maximálně poradit, ale je na ní jak s tím naloží. Řešit to za ní určitě ne. Být jí oporou, naslouchat, pomoct. Udáním nevyřešíte nic, jen z něj uděláte zločince.

ju*
hodnocení

0x

No když to pěstuje a suší doma, začněte hulit taky, uvidíte že svět rázem nebude tak hnusný a černobílý a určitě si porozumíte se zeťákem taky, svět bude hezký růžový a přijatelný, žádný problém nebude ...a na něho zbude hulení míň...to je bohužel jediné schůdné řešení, sice smutné ale komplexní...

stir*
23.10.15 23:59
peter2

Souhlasím

Tráva je v podstatě přirodní antidepresivum a lék v jednom. Naopak lidé na alkoholu jsou o dost agresivnější a jejich tělo jde do kopru, kdežto pokud si někdo zahulí, tak tak to většinou na něm ani nepoznáte a rozhodně to není nic špatného, jak si starší lidé myslí. Jsou totiž zblbnutý médiama ! a pak to srovnávaj s tvrdou chemickou drogou je krávina.

hodnocení

0x

Macino, héééj Macino *hej*Ozvěte se! Napište, doplňte svůj názor! *hej*

hodnocení

0x

Macino, je rozumnější to protrpět a věřit, žes vychovala dceru dobře, že jí to časem dojde a sama to vyřeší. Důležité je to "sama", protože jsme se sem zrodili, abychom prožili určité životní zkušenosti, zkušenostmi rosteme, naše duše se vyvíjí a člověk se tak stává moudřejším a silnějším. To za ní udělat nemáš, zkušenost je nepřenosná... Musí si něco odžít, protrpět, aby to skutečně pochopila a našla v sobě sílu to ukončit. Jinak by TI to taky nemusela odpustit, kdybys jí vztah překazila /předčasně/, proti její vůli. Zůstal by v jejím srdci jako úžasný a jedinečný hrdina, o kterého přišla, díky Tobě.Umím si představit, jak těžko se Ti na to kouká, ale buď silná a vydrž. Dcera k tomu dojde sama. Mám už podruhé podobnou zkušenost v životě dcery za sebou. Tedy netýkalo se to mariánky, ale nevhodného partnera. A na ten úžasný nápad je poslat k vodě nakonec přišla v obou případech sama. V tom druhém tam už byly děti a taky se mi těžko koukalo, jak na ně táta jenom řve a věčně dělá scény, pro své pohodlí. Řešila jsem to tím, že jsem k nim zašla 2x za rok na chvilku, oni museli k nám, a to jsem si zakázala cokoliv komentovat, co se týkalo jejich rodiny. A vyplatilo se. Dnes má konečně, i s dětmi, šťastnou rodinu. To se čase vyřeší, uvidíš.

hodnocení

0x

Chápu, že vám to vadí, ale je to život vaší dcery ne váš. Předpokládám, že dcera je již dospělá. Já osobně taky tyhle huliče nesnášim. Je mi též 31 a manželka by mě hnala, kdybych něco takového zkusil.

Píšete, že ten "problém" přestavuje barák, tak asi úplný vypatlanec to taky být nemůže ne? Asi by mi vadilo též, kdyby moje dcera chodila s někým takovým, ale toleroval bych to, protože je to její život a ona si popřípadě nabije hubu. A jestli si ho chcete brát stranou a snažit se mu domlouvat, tak vězte, že potom vás ten problém bude nesnášet.

martinaa*
Dovolím si poznámku k Vaší větě "přestavuje barák, tak asi úplný vypatlanec to taky být nemůže ne?"Žila jsem s huličem dva roky a přestavoval starý mlýn, kde jsme bydleli. Za dva roky, protože se mu nechtělo moc pracovat, se natřela jedna venkovní zeď na žluto a přidělal pár poliček do kuchyně. Takže "přestavba" jak prase a o vypatlanostiúměrně rostoucí s užíváním drogy nemluvím...
joudic*

to je o cem pisu dole, kdyz se huli opravdu nezrizene, tak z cloveka vznikne lenive hovadko s usmevem a pomalym vedenim, ktere presne natre plot a jeste spatne *smich* dcera sama musi vedet jak to je, zena se umi ozvat, kdyz ji nebavi, ze partner sedi cely den na gauci. A nebo ji to naopak muze vyhovovat, ze ji da aspon pokoj. Zkratka jsou dospeli a je to jejich vec a ne tchyne, jakkoli muze mit pocit, ze je v pravu...

lidus*
hodnocení

0x

Děti nám vždycky přichystají něco nového abychom se nenudili. Můj ex zeťák je taky dáreček, sice nehulí ale zase hraje virtuální ruletu a ač jak tvrdí našel systém, zatím jde do mínusu. Nám dluží peníze a manžel ho nechce dát k soudu aby ho jednou vnučky neodsoudily za to, že jim dal zavřít tatu. Pozor na to aby i vás vnuk neodsoudil za to, že jste jeho tatu udala. Moje dcera nejdřív také chtěla tomu blbovi pomáhat a netrvalo to ani 3 měsíce a pohár tolerance přetekl, dnes bydlí sama s holkama a je spokojená, starší vnučku mu předává mezi dveřmi o mladší která ho nezná, nemá valný zájem, na děti platí sporadicky, se spožděním a jak řekla loni vnučka: Ježíšek mě našel všude, doma, u babičky a dědy, na chalupě u druhé babičky a dědy, jenom u tatínka mě nenašel.

Mimochodem, neznáme se? Já o tomto problému sice jako nevím ale svět je moc malý na to abych nevěděla.L

macina
hodnocení

Vůbec netuším, jestli se známe. Váš příběh mi nic z mého okolí neříká. Musela byste mi o sobě prozradit něco víc. M.

gkftikrut
hodnocení

0x

Matka manžela dcery má pravdu. Neměla byste dospělým lidem říkat, jak mají žít. Je to velice nevhodné a neslušné, i když se jedná o vaši rodinu. Můžete dceři říct, že kdyby se s ním chtěla rozejít, může jít kdykoli bydlet k vám, můžete si brát malého na hlídání, ale rozhodně neříkejte dospělým lidem, co mají dělat.

A udávat manžela své dcery? To snad nemyslíte vůbec vážně. Kdo vám dal právo určovat, co je pro koho dobré? Proč byste zrovna vy měla určovat, co je dobré pro vašeho vnuka? Kdo vám dává právo poslat manžela dcery do vězení? Já jako dcera bych s vámi po něčem takovém už nikdy nepromluvila a vnuka byste už nikdy neviděla.

lidus*

gkf...Že vy nemáte děti? V žádném případě nepokládám za nevhodné a neslušné chtít ochránit svoje dítě a svého vnuka. Otázka je jen jak to udělám, udáním to patrně jen zhorším ale tlačila bych na dceru tak, aby rozhodnutí vzešlo od ní samotné a pokud je inteligentní, věřím, že se rozhodne správně. Co je v tomto případě správně pro mě, nemusí být správně pro ni ale každopádně budu pak muset její rozhodnutí respektovat.

macina
hodnocení

Dobrý večer. Nemyslete, že Vaše příspěvky nečtu. Nereaguji, protože nevím jak. Prostě je období, kdy to neřeším a období, kdy mě to štve a trápí a období, kdy bych vraždila. Dcera ví, že jsem tu pro ni a pro malého. Jinak děkuji za Vaše příspěvky, myslím si, že by se k tomuto tématu vůbec neměli vyjadřovat ti, co nemají děti a takoví ti, co vidí v huličích hrdiny. Takže starostlivé maminky pište mi dál:) Děkuji.

lidus*

Někdy jen stačí se "vykecat" v tomto případě vypsat z problému a zjistit, že jsou tací, co mají problémy podobné nebo ještě i větší. Všechno na světě má nějaké řešení, jde jen o to, najít tu nejlepší cestu. L

doplněno 26.10.15 20:43:

Je jedno jestli se známe nebo neznáme, váš příběh je jako přes kopírák, stejný, naprosto stejný jako jeden takový z mé blízskosti.

macina
hodnocení

Tak nějak to je, potřebovala jsem se vykecat a udělala jsem to tady. Před kamarádkami a kolegyněmi se stydím o tom mluvit, i když vím, že ony vědí. Docela by mě zajímalo, jestli se my dvě aspoň potkáváme:)

lidus*

Stydíte se a za co? Copak vy za něco můžete? Když jsem si váš příběh přečetla, byla jsem si na 100% jistá, nezdá se mi pravděpodobné, že jsou dva naprosto stejné příběhy ale pokud vám vůbec nic neříká příběh mé dcery, tak to se asi to nejméně pravděpodobné, stalo skutkem. Vidíte a já se nestydím, klidně o tom mluvím a rozhodně nedávám žádnou vinu sobě, nehledám kde jsem udělala chybu ve výchově, že si zrovna moje dcera našla největšího idiota z planety. A víte, že když jsem o tom mluvit začala šíleně moc se mi ulevilo a světe div se, ti o kterých jsem si myslela, že problémy je míjejí najednou začali vyprávět své příběhy a všechno bylo jinak. Říkejte si to jako já, otec idiot ale vnučky (vy vnuka) mám krásné, zdravé a chytré.

overlord*
hodnocení

0x

Obávám se že tady asi nic nepomůže,to by jsi jej musel zabít a to je jaksi trestný čin. Pak zbývá jen čekat až holka dostane rozum.

Vidíte to,mě se rodiče jedný mojí bývalky zbavili zase jen proto že jsem byl aktivní a vozil jsem ji na výlety

macina
hodnocení

Jak to dokázali, zbavit se Vás? Každý typ na zbavení se nevhodného zeťáka beru:) Taky to tak vidím...přečkat, až dcera dostane rozum a zjistí, že takhle to nejde. Ale když o ní tak přemýšlím, ji přitahují nenormální chlapi. Když jí nadbíhal normální kluk, nenalákal ji na takové ty, pro nás matky hodnotné přívlastky, jako vyštudovaný, dobře zajištěný, pracovitý, bez závislostí na čemkoliv.

overlord*

To byla totální psychárna,všechno se muselo hlásit,bez povolení jsme nikam nesměli i když už jsme byli oba dospělí. A když mě to přestalo bavit že za snahu jsem ten největší zm*d a otevřel jsem si pusu,tak jí udělali všichni z rodiny ze života takový peklo že od toho radši couvla. Účastnili se toho všichni,jak oba rodiče,tak prarodiče,jak hon na štvanou zvěř. Někdy přemýšlím co je tohle za hnusný svět,takových hajzlíků se holky drží jak sopel na skle a já jsem na pořádnou partnerku zatím nenarazil

hanz*

Vy by jste chtěla raději pro dceru alkoholika? Aby v noci přišel z pajlzlu ožralej do bezvědomí a vaší dceru a dítě proplesknul? To chcete? Dle mně jste, bez urážky"úplně hloupá".

Proberte se, trává je úplně neškodná oproti alkoholu!

Neškodná? Tak s tím teda nesouhlasím. Znám pár lidí, kteří hulej pravidelně a docela dost a když s nima člověk mluví, tak jako by mluvil s debilem. Než dají dohromady kloudnou větu, tak já bych mezi tím šel do důchodu. Prostě ti lié jsou vygumování.

velvetmoon
hodnocení

0x

Kdyby se ti to podařilo, ho dostat do basy, tak ano, to by bylo už solidní řešení, ale je to jisté?

Prostě něco se stát musí, a ono se stane neboj, naskýtá se několik možností: narazí autem do stromu, nebo něco vyvede pod vlivem...prostě dcera to ještě patřičně schytá, a bude se ti moc omlouvat, a taky bude ráda, že se toho problému zbavila. Chce to jen čas. Přestaň se o ně zajímat a začni se starat víc o sebe (cestovat, být ve společnosti inteligentních lidí) a čekat...on už se výsledek dostaví. Přece už nejsi tak naivní, jako tvoje dcera - dávej jí to najevo, aby tvoje stanovisko dobře znala, zařiď si pěkný život, uzkaž jí to! Jí to musí nejdřív dojít, a to chce čas. Hlavně se nenech využít...prostě na ní a její problém nemáš čas, rozumíš? *hej*

joudic*
hodnocení

0x

proc by si proboha nemohl zakourit, je to 1000x lepsi nez chlastat a pokud ze sebe ve 30ti po zakoureni vyluzuje nejake zvuky, tak byl ozraly... mate zbytecne predsudky a vsadim se, ze nic neprodava... trava neni pernik a kurak travy neni fetak. Co byste vic pro dceru chtela, "Pracuje, vydělává, přestavuje domek", to je zatracene neco jineho nez "ma pestirnu a to je jeho obziva", takovemu bych nafackoval. Vsadim se, ze ji to vubec nevadi a vadi to jen vam. Hlavni negativni dusledek prehnaneho koureni travy (treba 5 a vic jointu denne) je tloustnouci lenivy povalec u televize, coz podle vaseho popisu neni ten pripad. Jinak radeji sverim pohlidat dite inteligentnimu zkourenemu kamaradovi nez ozralemu po 8mi panacich.

Kdybyste si jednou zakourila, razem byste pochopila, proc je alkohol tvrda droga a trava jen droga lehka. Uvarila byste si kafco, vyplela s dobrou naladou naky zahonek a je to pryc, clovek je porad stejny jen ma na 1-2h fajn naladu, u pozivani alkoholu se chovani a osobnost v zavislosti na mnozstvi vyrazne meni a intoxikace pretrvava mnoho hodin.

hanz*

Souhlásím !

macina
hodnocení

0x

Doufám, že nemyslíte vážně odpovědi typu "můžeš být ráda, že nechlastá, že jen hulí". To se mi snad jen zdá! Mám pocit, že současní chlapi nad 25 let věku musejí mít nějakou berličku, aby vůbec přežili. Svoji neschopnost žít bez závislosti na chlastu nebo drogách jsou schopni omlouvat neskutečnými nesmysly.Samozřejmě nemluvím o všech, nechci je urážet, to bych urazila i svého syna. Proč tedy zákon stejně tvrdě, ne-li tvrději trestá drogu za volantem v porovnání s alkoholem v krvi? A že pracuje, vydělává, to je snad normální věc, to není žádná zásluha. No a že přestavuje domek? Hádejte, z čeho to financuje...

lidus*

Chcete-li tím říct, že nejen pěstuje ale i prodává, přestala bych brát ohledy a v klidu ho napráskala.

hanz*

Vy budete opravdu silně hloupá osoba, rozdíl mezi trávou a alkoholem je obrovský rozdíl řídit může člověk normálně, bohužel váš mini mozeček, to nikdy nepochopí.

To že to zákon bere jinak, neznamená hned, že je to tak správně.

Víte co, žijte dál v bludech a zoufalství a nesmyslných myšlenek. Udejte všechny co si zapálí trávu, která by měla normálně růst :D Jenom že, to by dnes většina farmaceutických firem zkrachovaly!

Vlastně vy by jste je nejraději odsoudila k smrti ne? Takový zlý feťáci :DDDD

lidus*

Hanzi, na léčebné účinky konopí, což ovšem není tento případ, mám odlišný názor. Feťák a dýler, alkoholik, gembler-vše je riziková skupina a podle mě, nevhodný partner a nevhodný otec. Vy huliči trtávy msi můžete tvrdit něco jiného, omlouváte tím jen vlastní neschopnost, žít tzv. normálně. Nedivím se "Macině" ani trochu i já bych se ho zbavila. Otázkou je jak, aby to dcera přijala a uvědomila si, žen tudy cesta nevede.

hanz*

Co máte co rozhodovat za druhý? Víte o tom prd, možná máte problém se sebou, nejspíš vás nikdo nechce a léčíte si komplexy zde.

lidus*

Hanzi vy jste buď zhulený nebo máte absťák. Pro vaši informaci, já se mám dobře a jak jsem řekla, Macině rozumím, nerozhoduji za ni, to je jen na jejím uvážení.

macina

Hanz, vy máte už vyhulený mozek, jinak byste takové hlouposti nemohl napsat. Připomínáte mi svými názory toho troubu, s kterým žije moje dcera. On taky "normálně" řídil zhulený a teď už rok chodí pěšky. O zákonech naštěstí nerozhodují huliči, fetky, ochlastové a gembleři, takže ty zákony beru jako směrodatné a spravedlivé. Nedovedu si představit tu katastrofu, kdyby všichni zhulenci vyrazili v autech na silnice. Farmacuetický průmysl by bez trávy zkrachoval? ! Vy opravdu žijete v hustém travním dýmu. Je mi Vás líto, bohužel z té Vaší omezenosti není cesty ven, Vy v ní zemřete.

tomaslad*
hodnocení

0x

Kytky mu pravidelně kropit herbicidem či nasadit nějaké mšice/brouky do pěstírny :)

macina

macka*
hodnocení

0x

Tak to je opravdu situace která by se měla řešit ale ono je to těžké tohle asi musíte nechat na nich a dál se uvidí jinak nevím co poradit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]