Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký pátek

Od: bruno2® odpovědí: 45 změna:

Přijmete s uspokojením pravděpodobné rozhodnutí zákonodárných orgánů o tom, že Velký pátek se stane státním svátkem?

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Jsem ráda za každý státní svátek, i když křesťanský.

majsterjoe*

Nevím, jestli je křesťanský svátek to pravé označení. žijeme v této zemi plné tradic a křesťanství. Každý ať si vybere podle sebe.

hodnocení

0x

JJ, na Slovensku to pochopili už dřív... konečně se dostáváme do Evropy :)... ještě to chce 1.9.

buss
hodnocení

0x

Je mi to fuk, ale měli se ptát zaměstnanců obchodů. občanů. Do toho by neměli kecat. Koho zastupují, kdo jim dal mandát? Proč jiní ano?

doplněno 22.10.15 13:09:

Asi tak, stát by měl kecat do toho co vlastní, ne nařizovat soukromníkům, pokud mají zaměstnance, je to na nich, zda jsou ochotni ve svátek pracovat. Nemusí, jsou svobodní, nebo stádo!

hodnocení

To je zrovna případ, o kterém by se mělo rozhodovat v referendu.

hodnocení

0x

Zaměstnavatelé zase musejí ze svého zaplait jeden den.

To bude dlouhý víkend...

No, vzhledem k tomu, že zaměstnavatelé ze svého nic neplatí, budou si to muset zaplatit zaměstnanci. Jako vždy ...

RA252,

Jako zaměstnanec dostanu za volno doma, zaplaceno od zaměstnavatele průměrnou denní mzdu. Nebo co si musím zaplatit?

doplněno 22.10.15 20:26:

Zaměstnanec musí po zbytek roku víc makat, aby si na ten placený volný den vydělal. Ale to je přeci hloupost..

Zaměstnavatel za něj makat nebude . Jasně že ne, a proč taky. Vždyť za zaměstnavatele taky nedělám nic, on si to musí udělat sám. Přeci za něj nebudu vypisovat statistiku..

Zaměstnanec musí po zbytek roku víc makat, aby si na ten placený volný den vydělal. Zaměstnavatel za něj makat nebude ..

doplněno 22.10.15 20:27:

To je samosebou skutečnost. Jinak to tak nějak nejde. Ekonomika ...

jokeer*
hodnocení

0x
Přijímám s otevřenou náručí každý křesťanský svátek, jde o naší kulturu, hlavně teď, kdy k mám do Evropy míří každým dnem tisíce muslimských vetřelců.

Jokere budu nepatrně odporovat-původně to není křestanský svátek ale pohanský,který přejali křesťné někdy v 1-3? století nl !Ale jinak souhlas-4 dny volna pro pracující jsou dobré,žel jen asi podavčky nebo prodavačky? v super a hyper jej mít asi nebudou!

jokeer*
Zdravím, právě díky tomu, že se stal křesťanským svátkem bude i státním :) Jinak máte pravdu, ale měli by pak dostat alespoň zaplacený jeden den navíc, jestli se nepletu :)

V tom nené Velký pátek sám.

eulalie*
hodnocení

0x

No Boží hod vánoční je taky státním svátkem, že. Tak proč ne Velký pátek? Co se týká významu, tak jsou to svátky podobné. Akorát že většině národa Velký pátek nic neříká.

Dokonce Velký pátek je pro křesťany daleko významnější.

nene - pro Boha zemřelo hodně lidí (stejně jako Kristus v pátek), ale důležité je vzkříšení - tj. nejvýznamnější svátek je Boží hod velikonoční. Pátek je běžný den... jen vyčnívá povinným půstem.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Někdo zde napsal, že se tím vracíme do evropy. Někde jsem četl, že nejvíce svátků mají v postsovětském Rusku. Tak nevím?

hodnocení

0x

Poláci mají na Dušičky také volno. Ještě máme rezervy. *smich*

hodnocení

0x

S uspokojením? Mně osobně je to úplně jedno. Jen si nejsem jistý, jestli je to v naší současné ekonomické situaci zrovna rozumné. A taky myslím, že je potřeba řešit jiné problémy a zákony, než jsou nějaké svátky.

sonyboj*
hodnocení

0x

Troška smutné demagogie: Proč bych měl protestovat proti dnu volna?! Každý pracující člověk má takových svátků v roce předplacenou spoustu. Stát nás drbe na daních, zaměstnavatelé na výplatách... Když máme na to ubytovávat tu a živit spousty nežádoucích cizinců a po desetiletí nechávat na sobě parazitovat grilované švédy, je to důkaz silné ekonomiky, která nějaký ten svátek na víc v pohodě zvládne ;)

hodnocení

Ne každého zaměstnance platí stát. Soukromý zaměstnavatel musí zaplatit svým zaměstnancům mzdu za další den, ve kterém nebudou pracovat.

ju*
hodnocení

0x

pořád nemůžu překousnout letště toho rezatýho rádoby umělce, těším se až banda pravdoláskařů a pomatenců udělá státním svátkem den jeho narození či úmrtí, v podstatě jedno jestli jeho narození bylo přínosem či jeho odchod osvobozením, ale pak už se tady nebudu ničemu divit...Ještě že se nedožil této islamistícké imigrantské vlny to by byly perly jak by se doplňoval s milovníkem Laily a jinými poznesenými.

Takže jestli velký pátek bude či nebude mě nechává vcelku chladným, asi tak jako rozhodování stupidů o kouření v hospodách a volných dnech v supermarketech. *ua*

Omlouvám se Bunovi2, ale ju®, řekněte, po kom byste letiště pojmenoval? Koho byste postavil do čela státu? Co byste vlastně chtěl? Vaše odpovědi jsou vždycky plné urážek a negací. Řekněte, co byste si představoval vy? Koho byste si představoval? Co byste vlastně chtěl. Vždycky píšete, co nechcete, čím pohrdáte, ale ještě nikdy jste nenapsal, co ano. Prosím vás, buďte konkrétní. Prosím názvy stran a jména lidí v čele tohoto státu. *hej*A když napíšete proč, budu celá happy.

Paní kolegyně, trošinku, malinko se zastanu pana "ju". On si vybral život, že na vše nadává, haní, oškliví si vše. Je to jeho volba a s tím žije. Není sám, kdo za vším hledá "něco" špatného.

Domnívám se, že když napíše, aby to byl Tonda, tak spoustu lidí se na něj oboří, páč žijou podobným způsobem jako pan "ju".

ju*

Pane milancukrar, není třeba se mě ani malinko zastávat, jsem rád, že víte vše včetně toho jaký život jsem si vybral, já třeba namítnu / ač to nevím jistě / domnívám se, že váš život podnikatele je například protkán pouze pozitivy a hledáním zisku či zvýšením frekvence práce vašich zaměstnanců a jejich odíráním - pokud je máte, takže si své doměnky strčte za klobouk a pište k věci a pravdoláskařské tlachy také. děkuji. ju.

Což takhle letiště Josefa Švejka sice také opilec ale filosof, znám po celém světě. Nebo Kafkovo letiště - asi bez problémů, nebo Masaryk Airport...možností plno...A Tondu Zápotockého asi také ne, ač dělník - asi by neprošel...

máte špatné info, jsem zaměstnanec, nikoliv podnikatel. Takže nikoho neodírám.

ju*

A co tyhle slova - jen takové plácání, aby řeč nestála...?

Zaměstnavatelé zase musejí ze svého zaplait jeden den.

To bude dlouhý víkend...

doplněno 25.10.15 20:04:

tak proč tyhle plky?

Z toho usuzujete , že jsem zaměstnavatel?

doplněno 25.10.15 20:26:

Pro Vás plky, pro mne pravda.

"...po kom byste letiště pojmenoval?"

Teď se"Ju" trochu zastanu. To letiště jméno mělo a nebylo vůbec nutné ho měnit. Stálo to zbytečně spoustu peněz a stejně ho v běžné řeči nikdo novým jménem nenazývá. Proč se každý významější objekt, či prostor musí jmenovat po někom? Proč nemůže název prostě vystihovat třeba geografické umístění? Je například jasné, že "Nuselský most" budu hledat v Nuslích (což kdysi z názvu "most Klementa Gottwalda" rozhodně zřejmé nebylo), stejně jako každý věděl, kde najde "letiště Ruzyně" (kde ale hledat "letiště Václava Havla"?). Za prvé by se to lépe pamatovalo, za druhé by se název nemusel měnit vždy při případné změně oblíbenosti dotyčné osoby. Příkladů by se našla spousta.

matylda*

Pokud si pamatuji, letiště se nikdy nejmenovalo Letiště Ruzyně ale nápis na vstupu byl Letiště Praha. Ruzyně se mu říkalo podle polohy, byla ještě letiště např. ve Kbelích a na Točné. Přejmenování se mi nelíbí, nepoužívám ho.

Dobrá, vzdávám se, letiště přejmenovávat nechci. Ale stále visí ve zduchu otázky pro Ju. *sok* Vzpomínáte na Jirbar®. Ten také jen nadával a kritizoval, ale nikdy nepřišel s konstruktivním návrhem, byť by se jednalo o fantazírování. Ju se postavil na jeho místo. *plac*

doplněno 25.10.15 18:01:

Ju, ta první věta, to je hlas pro občanskou válku nebo pro diktaturu? Kdo by měl postřílet, pověsit? Kdo? Buďte konkrétní!

doplněno 26.10.15 07:03:

Tak já jsem blondýna, estébák nebo provokatér? A kdo začal s tím, že by se měli postřílet nebo pověsit?! No, scválně, kdo s tím přišel první?!.

ju*

konstruktivní navrh je postřílet nebo pověsit. Věci a lumpárny by se měly nazývat pravým jménem - jaké konstruktivní řešení by jste si v tomhle banánistánu představovala? Typu poblblých seriálů v televizi, nebo typu milá Sally, či havlovského pravda a láska musí zvítězit...ble,ble...či jit k volbám a volit jinou stranu jedno kterou ..bohužel bezmoc

doplněno 25.10.15 20:02:

Jste provokatér či estébák *bzum* dosaďte si jména sama, buď mě nabádáte k napsaní jmen ve své hlouposti či nevědomosti nebo úmyslně :-P a tato věc by v důsledku kolidovala s trestním právem, takže dvě možnosti, buď - osoba neuvažující či blondýna, třetí možnost zlatý retrívr nepřipadá v úvahu . Hezký večer

doplněno 26.10.15 13:33:

Jistě, že já. Jen vy jste chtěla konkretní jména...

sonyboj*

To by mohlo být téma pro nové vlákno ;)

Třeba by bylo dobré je pojmenovat po Meresjevovi. Je to logické, uznejte: Byl to letec, hrdina a navíc opravdový člověk.

Jediná chybička je, že nebyl čech, ale to by snad tak nevadilo... :)

Nojo, jenže ten skutečný se jmenoval Maresjev. Nebyl by v tom zmatek?

Mimochodem - ten nevyslovitelný Havel je dobrá pomsta ...

ju*

Když se to veme z téhle stránky, ano, bude potřebné pro další generace aby si tohle individum pamatovaly, je to dobrá pomsta.

saman47*
A bylo třeba pojmenovávát letiště zrovna po tomto demokratickém humanitárním, alkoholickém bombardérovi? Ono se vždy prosadí to, co je v danou chvíli zajímavé pro určitou, třeba i malou zájmovou skupinu lidí, nikoho se dál nezeptají a najednou je na návrh Slovenského demokrata České letiště Praha Ruzyně letištěm Václava Havla. Nevím jak kdo, ale já vždy odlétám z Ruzyňského letiště a tuhle novodobou zprzněninu naprosto ignoruji.Maličko bych tuto situaci s letištěm přirovnal k současné uprchlické krizi: Také se určitá malá skupina lidí snaží většinu přesvědčit, jací jsou vlastně ti bubáci, (A neříkám že všichni, ale většina z nich ano, těm kteří opravdu prchají před válkou se omlouvám) potulující se po Evropě bez dokladů vlastně chudáci. Chudáci, kteří utíkají před válkou, ale ouha, už první bezpečný stát na jejich strastiplné cestě jim nevoní a bubáci táhnou dál, do Německa, na poznání paní Merkelové. Já si neumím představit co by se dělo, kdyby mě bez dokladů třeba někdo lustroval v kterékoliv cizí zemi. A v tuto chvíli rozumím i našim politikům, i když je všechny nenávidím a tuto situaci jim tedy přeju: Když říkají: Jak máme dodržet kvóty, když bubáci u nás nechtějí být! To je tu máme držet násilím?A ještě k letišti: Než po tom alkoholikovi, názvy letiště podle Tomáše Bati, Tomáše Garrigue Masaryka, Františka Peřiny, Karla Kuttelwaschera by lépe reprezentovaly vstupní bránu do ČR ne to co tam je teď. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji, vše ukáže čas. A archivy. :)) Jsem se nějak rozepsal, ale už jsem z těch situací docela nasrán, omlouvám se za to slovo, ale je to tak. Přeji všem hezký večer.

Šaman, mě zase sejří, jak se staví a bourají pomníky. Vlastně opačně. Já bych je nechala. Jsou součástí naší historie, tak ať jsou! :-D Jenou jsem zažila přejmenování ulice. Na té ulici bylo několik baráků a v tom, ve kterém jsem pracovala i já, bylo 29 firem. Takže, nová razítka, nové obálky, nové hlavičky na všech papírech, nové faktury, nové složenky. Všecko do stoupy všechno nové. Bylo to na palici! *zed*

Sousední ulice má od Filcáku třetí název.

Typické Já o koze, on o voze.

lidus*
hodnocení

0x

Pana Havla jsem moc nemusela ale co má společného s Velkým pátkem mi patrně uniklo. Jak se jmenuje letiště a kdekterá ulice pro mě rovněž není podstatné. Státní svátek, nestátní svátek, víte, že je mi to tentokrát jedno. V této zemi je tolik problémů, že nějaký státní svátek stojí až kdesi na konci toho žebříčku.

Neuniklo. Nic.

statnipovalec
hodnocení

0x
S radosti, den volna navic!

Nějaký svátek navíc je k smíchu, už by bylo načase zavést třeba volné pátky. Automatizace, robotizace, počítače, lidi makají jak zběsilí a pracovní doba je pořád stejná *smich*

nikdo*
hodnocení

0x

Jo. Přijmu, pokud nám nevezmou pondělí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]