Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné platy učitelů

Od: hrusticka odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer, nechápu proč litujete učitele za to, že mají jen 17 000kč?! Jako že nic nenaučí ani se nesnaží někoho naučit tak mě se to zdá až moc vysoký plat. Ještě k tomu když si na nás vybíjí vztek. Jako nechci řikat, že tak to je u všech učitelů ale u většiny jo jako na naší škole. Moje máma žije ze zaměstnání, které je mimochodem mnohem více namáhavé a má 10 000kč, dále má příplatek na bydlení cca 1000kč a 3000kč posílá táta na mě a ségru. Jsme celkem čtyři já, máma,ségra a ségra. Možná, že se vám to zdá dost ale když musí platit věci jako učebnice, školní akce, obědy ve škole benzín... A prostě všechno sama tak co nám tak potom zbyde?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lituju učitele, že se o fakany, sprosté a dementní, musí starat, musí s nimi vůbec trávit jakýkoliv čas. Nemůžou je mlátit, nemůžou je poslat k šípku... a když se ten dement nedokáže naučit násobilku nebo pravopis, svádí to na učitele "on si na mne zasedl", učitel jde na kobereček. Vymyšlená facka je řešena inspekcí, zlomená ruka telete, které neposlouchá, se řeší jako nedokonalá kontrola žáka učitelem...

NIKDY A ZA ŽÁDNÉ PENÍZE BYCH UČITELE NEDĚLAL - obdivuji všechny, co mají ty nervy starat se o takové ...

Fuj.

majsterjoe*

Nemusí.

A pokud na to nemá, tak ať do toho nelezou! Nechápu učitele co si nedokážou zjednat pořádek ve své třídě.

jokeer*
hodnocení

0x

Zdravím, mají i více, záleží jak moc toho učí. Dám Vám příklad, pokud se budete například Angličtinu učit jenom ve škole, nikdy se Anglicky nenaučíte. Škola je jen 20%, do čehož zapadají výpisky a výklady učitelů, zbytek je domácí příprava. Ve škole navíc musíte být pozorný a nelétat myšlenkami v oblacích. Každý učitel má konzultační hodiny, pokud ne, tak za ním zajděte a domluvte si termín, chtějte vysvětli čemu nerozumíte, učitel si na Vás bude muset udělat čas. Učení je služba, za kterou jsou učitelé placeni, pokud se Vám nelíbí nebo nesouhlasíte s průběhem vyučování, máte právo tuto službu reklamovat. Vše tedy vyžaduje Vaši aktivitu, už jen napsáním tohoto dotazu prokrastinujete a nevěnujete se podstatným věcem, jelikož téma o učitelských platech Vás ve Vašem věku nemusí zajímat. Co se týče Vaší finanční situace, je to smutné žít v neúplné rodině, ale na výběr nemáte. Studium je pro Vás životně důležité, pokud chcete mít čistou a slušně placenou práci, tak se učení zkrátka nevyhnete.

Přeji ať se Vám daří :)

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Je rozdíl učitel a učitel.

Znám takové učitelé co si myslí, že jsou neomylní nadlidé, co děti nic nenaučí, pořád jen někoho buzerují a kritizují, ano takových znám docela dost:(

Znám ale i pány učitelé a paní učitelky, kterých si moc a moc vážím, kteří jsou lidé na správném místě, kteří dokážíí přiznat, když se pletou, kteří učí s láskou, pro ně je tato práce posláním a těch znám naštěstí taky docela dost a těmto bych přidala.

Jenže jak to hodnotit? Je to subjektivní pohled.

Jedna moje paní učitelka byla strašně přísná, snad stokrát mi dala pohlavek, ale díky ní umím dobře počítat, ne že bych se učila vzorce, umím nad tou matematikou přemýšlet, a této paní učitelce za tu její přísnost děkuji.

lidus*
hodnocení

0x

Hruštičko, nikdy jste neučila, nevíte o čem je řeč. 17 000 není plat, to je za ty nervy a za tu obrovskou zodpovědnost, almužna.

jokeer*
Já tedy z textu vůbec nepoznal, jestli jde o dívku nebo chlapce :D Možná Nick: Hruštička mi mohl napovědět, ale mohlo to být i příjmení :D To jsou mi přezdívky :D

buss
hodnocení

0x

Kde, kdo učitele lituje, víš., jaký je jejich minimální plat, nebo vůbec platy? Tvoje máma má jaké vzdělání? A proč si nenajde jiné, lépe ohodnocené? Proč neučí? A nemusí ve škole, jsou různí poradci. Víš že výdělky jsou u nás neomezené, že může podnikat? Může zpívat, psát knihy, jít do politiky ..., prostě vše, kde se dá vydělat. Na to ovšem člověk musí mít, v hlavě. Pokud bere různé příspěvky, přispíváme jí my. Mrkni ivotoman.cz/...

21.10.15 21:27

*palec*BOD!

martinaa*
hodnocení

0x

A do toho zahrnuješ taky učitele třeba z mateřinky? Kteří se musí denně starat o počůrané, pokakané děti, co ještě nezvládají sebeobsluhu, do toho hlídat předškoláky, aby si splnili, co mají, pitný režim, veškerou hygienu, každý den splnit jazykovou, hudební, pohybovou, hrovou, pracovní část, o specifickém zaměření na spoustu nevychovaných a obtížně vzdělavatelných dětí nemluvě? Co rozvíjení abstraktního myšlení, matematických představ, jemné a hrubé motoriky, logických operací? Zároveň být u jedněch dětí, aby si neublížily, neroztahaly hračky, které pak neuklidí, a taky u pracovních stolečků, aby si další děti nevypíchly oko nůžkami a kontrolovat správný úchop pastelek? K tomu pracovní dílny pořádané v podstatě každý měsíc, na které je potřeba připravit program, materiál, trávit v práci odpoledne, které nikdo neproplatí? A co takhle měsíční nácvik na besídky a vystoupení rodičům, kteří pak mnohahodinovou práci (příprava, realizace, kulisy, pohoštění, kostýmy pro děti), leda pomluví? Toliko hrubý výčet. :) A to nemluvím o stozích papírovaní, co má na starosti kolegyně coby vedoucí, to bych nechtěla dělat ani ve snu. Možná jsem zapomněla dodat, že je potřeba každou vteřinu děti hlídat, aby si nepřivodily úraz, protože bych šla zřejmě sedět.

Moje práce je úžasná, je to kolotoč, ale skvělý. *uf* Bohužel vždycky přijde nějaký hňup, co prohlásí "a ty si tam s těma dětma stejně jen hraješ, ne?" a přijde mu, že bych chtěla spoooustu peněz za sezení s prstem v nose.

hodnocení

0x

Hruštičko, věřím, že si z toho vezmeš dostatečné poučení a uděláš všechno pro to, abys měla vzdělání a našla sis práci, která tebe a tvé děti uživí mnohem lépe, než tvoji maminku její práce. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]