Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si dvoulitrovou PETku piva Braník. Teda nic horšího jsem asi dlouho nepil. Lahvové pivo ve skle mi nedělá problémy, dokonce jsem mnohokrát pochválil výrobce, jak se obecně zlepšila chuť lahváčů. Je problém v Braníku nebo v chuti z PET lahví?
No, černý Kozel taky stojí za nic, před týdnem jsem si koupil lahváč a ta chuť byla tak unifikovaná, úplně uhlazená, skoro žádný stopy po chmelu, sladovost taky skoro žádná...skoro jsem si myslel, že piju obarvenou vodu. Podobně jako u ostatních kozlů, včetně novinky Floriána. Dopil jsem, a byl jsem rád, že jsem koupil jenom jednu láhev.
Braník, ať už taky ve skle, nebo v Petce, bude jistě podobný, taky mě neoslovil.
Ať si každej pije co mu chutná, já si radši zajedu teď do penny pro Bakaláře, měl by bejt po celý republice, tak jsem zvědav, zda seženu. A rád si za ně připlatím.
mělo by to být stejné jako lahváč. Každopádně PETky se prodávaji na hranici prošlosti - co jsem měl možnost vidět... to by až tak nevadilo, kdyby se to po celou dobu správně skladovalo - stačí nechat karton na paletě hodinu na slunci a je hotovo - to se děje i u lahváčů ... Tipnul bych to na to uskladnění - zkuste to příště v jiném obchodě a vsaďte se, že to bude ok ..
Tak braník je patok v PETce nebo ve skle. Tady ale může být problém i v tom, že PEt lahve pro alkohol i jako pro pivo obashuji latky, ktere nejsou standartne pouzivane pro vyrobu PET lahvi. Uz i to je duvod proc pivo z pet nepiju a proc muze chutnat jinak. Taky je snim mnohdy jinak zachazeno nez s pivem ve sklene lahvi.
@BRUNO, ale musí. Pivo není minerálka.
Maltozový sirup je přítomen ve většině piv i značky Staropramen. Jediné pivo, kde (snad) není, Ostravar...
michalpk :
Kde jste přišel na to, že maltózový sirup je všude? Pokud vím, přidává ho tam z těch známějších zrovna staropramen a braník, ale o jiných nevím ( jsem z čb, takže piva, která se prodávájí převážně zde ´plus ty globály které koupíte všude) ... Výrobci mají povinnost uvádět to na etiketě ve složení a taky to tam je... Jináč, je to náhrada sladu, kterou může podle zákona nahradit až 30 procent toho sladu ... Taky kvůli tomu jsem přestal pít staropramen - nechci vodu se šťávou . A staropramen to je vůbec filuta - ještě přidává tetrahop na udržení kráásné pěny
pesku, myslel jsem piva ze společnosti Staropramen. Staropramen má, pokud vím, tři hlavní značky Braník, Staropramen a Ostravar. I Stella Artois má myslím ve složení maltozový sirup. Z těchto 3 mám dojem, že maltozového sirupu je prostý jen Ostravar, ale nyní to neověřím. Jinak souhlasím, ostatní pivovary jej moc nepoužívají.
Jinak myslím, že zákon zrovna ohledně složení u piva je docela špatně udělanej, třeba ten vámi zmiňovaný tetrahop alias pod označením chmelový izoextrakt (ani extrakt není nic moc) se dneska už ani rozepisovat nemusí, stačí uvést jen chmelové produkty nebo upravený chmel, což mi vlastně nic neřekne a už vůbec nezjistím, jestli tam teda ten tetrahop je nebo ne. Co vím, tak jej stále přiznává Rohozec a asi Svijany, otázka je, jak dlouho.
Podobně u sladu, většina pivovarů vám napíše obecně jej ječný slad, ale už nevíte, který z nich, přestože každej má svou specifickou chuť. Málokterý pivovar vám na etiketě rozepíše třeba slady: plzeňské, mnichovské, barvící a hlavně u tmavých piv mě tohle dost štve.
michalpk:
tetrahop se tam samozřejmě neuvádí - to je v těch chmelových produktech - není to vyloženě chemie - což tvrdí samozřejmě výrobci, nicméně v žádném případě to tam nevzniká přirozeně - nikdy by tam žádnej izoextrakt nebo co to je nevznikl, kdyby tam s tím nedělali čáry máry ... No , to si vlastně psal- ale maltózový sirup se tam uvádět musí, protože to není žáný chmelový produkt
Koupil jsem si "akční" pivo v petce a byť bylo ještě pár týdnů do konce min. trvanlivosti, bylo zkažené - neuvěřitelné... Od té doby už nikdy pet!
Každý má rád něco jiného! Máme v práci kolegu,co nedá nic jiného než právě Braník!Ale další zase téměř jen Kozla a výjímečně si dá Gambrinus!Já zase osobně privileguji jen 3 značky (4 již neexistuje)-Prazdroj,Bohemia Regent (nejstarší pivovar a asi nejen v ČR!-udávají se občas 2 letopočty 1279 a 1379.první je z počátku vaření piva v Třeboni a druhé oficiální založení,) a Zlatý Bažant!
Doufám že nechodíš na pivo s kolegy, kteří pijí výplachy z pivních trubek jako Gambrinus a Braník, když ty sám piješ prostě úplně jinou ligu. Takový Zlatý bažant moc lidem nechutná, ale je to asi to nejlepší co přišlo ze Slovenska.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.