Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, často je zde v otázce žádost o rozpoznání písničky, ale o písničku nejde. Tedy, pokud je správný můj názor, že písnička je zpívaná (má text), ale bez zpěvu je to skladba (nebo hudba). Musí mít písnička vždy text? Nebo si to (asi) mládež ulehčuje (neznalostí) a vše, co hraje, považuje za písničku? Děkuji Vám za případné reakce a třeba i osvětu. Zdravím!
Dobrý den, děkuji Vám za hezkou definici, která by mohla být tou osvětou. Nyní už jen dostat to do praxe a naučit to lidi (když to nedělá zřejmě škola). Zdravím!
doplněno 19.10.15 12:50:72mona3 - no, to jistě. Ale myslet si, že každý melodický zvuk je píseň, je poněkud nešťastné.
Já bych např. znělku v rádiu nebo intro ve hře za písničku neoznačil, ale někomu to nedělá problém.
Pěkný den, já bych určitě neřekla hudbě beze zpěvu písnička - když už, tak melodie, nebo skladba..
Dobrý den, no, když je zde otázka na písničku, tak vždy očekávám zpěv, ale často se nedočkám.
Máte pravdu - může to být i melodie. Zdravím!
Podle mne písnička (píseň) je vždy zpívaná. Pokud je bez zpěvu, je to instrumentální skladba, byť třeba známá zpívaná.
Takže nejen mládež si to ulehčuje.
Instrumentání skladbě, která nemá a neměla nikdy text, nemůže nikdo říct píseň. Jinak by se mělo říct, instrumentální skladba známé písně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.