Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradna - nápady

Od: hop® odpovědí: 15 změna:

Zdravím, nedávno mi jeden z kolegů navrhl, abych své starší i aktuální nápady na "vylepšení"poradny nějak sesumíroval a zveřejnil. Některé návrhy jsou důležitější, jiné méně, některé využije většina rádců, jiné jen někteří. Proto tento seznam zveřejňuji, pokud bude mít určitý návrh podporu více kolegů, snad se nám podaří přesvědčit Admina k jeho realizaci. Takže prosím o zamyšlení a vyjádření, děkuji a přeji hezký den...

1) Vnitřní pošta - možnost si archivovat zprávy třeba jednorázově v textové podobě na počítač. Některé komunikace by stály za uchování a v mailu nejsou odeslané zprávy...

2) Možnost zveřejnit svůj mail - mohl by se zobrazovat při najetí na nick, někdy je nutné použít mail, třeba pokud chceme poslat přílohu, což vnitřní pošta neumí. Viditelnost mailu by bylo možné nastavit v profilu..

3) Možnost zveřejnit pohlaví - mohlo by být odlišeno barvou nicku (červená žena, modrý muž a třeba černý nick pro rádce, který pohlaví nechce uvést) - z kontextu lze občas vyčíst, ale zaprvé to není možné vždy a zadruhé je zbytečná ztráta času v textu hledat třeba jediné slovo, podle kterého lze pohlaví rozeznat. Omyly bývají někdy úsměvné, ale často trapné...

4) Úprava datování aktualizovaných zpráv - je uváděn čas poslední aktualizace, což je údaj naprosto zbytečný. Již se to řešilo v tématu poradte.cz/... , ovšem skutek nějak utek...

5) Náhled doplňku - proč si lze udělat náhled odpovědi a u doplnění odpovědi tato možnost není?

6) Více foto v odpovědi a doplňcích - uvítal bych, kdyby v rámci jedné odpovědi šlo uveřejnit více obrázků, třeba v každém doplnění jedna. Omezení jednoho obrázku na odpověď je často nepraktické, někdy je třeba pro vysvětlení více obrázků a montovat je do jedné fotky je pracné a odrazující, pro některé počítačově méně zdatné kolegy třeba i problém...

7) U dnešních odpovědí je uvedeno "dnes", u včerejších "včera". Proč to není i u doplnění odpovědí (tam je vždy datum)? Snižuje to přehlednost...

8) V rubrice "Vzkazy..."jsou podrubriky "Přání na admina"a "Stížnost pro admina", chybí pouhý "Dotaz na admina". Myslím ale, že není nutné takto dělit, sloučil bych pod název "Vzkaz pro admina"...

9) Konextová nápověda - při zadávání dotazu se často stává, že tazatel neuvede základní informace (v Automoto typ auta, v Počítačích třeba OS), asi by problém zmírnila jakási kontextová nápověda, který by po zvolení rubriky a podrubriky tazateli napověděla, co by bylo záhodno v dotazu uvést. Na znění této nápovědy by jistě rádi spolupracovali místní odborníci na jednotlivá témata, právě jim by to usnadnilo a ušetřilo práci...

10) Vložit URL odkaz (v editoru) - asi by stačila minimální úprava, aby se kurzor po otevření přesunul do okýnka a nebylo nutné tam klikat...

11) Obrázky (včetně odkazů na videa) v dotazu rozumně zmenšit, je přece možnost je kliknutím zvětšit či spustit - při pomalejším připojení k internetu je jejich načítání někdy problém...

12) Kontakt (v oranžové liště) - nahlašujeme-li Adminovi nějakou chybičku, uvítal bych možnost vložit obrázek pro lepší popis a pochopeni závady...

13) Vkládat obrázky zároveň s příspěvkem - pokud je nejdříve vložen dotaz (či odpověď) a pak teprve začne vyhledávání a načítání obrázku, dochází ke značnému zpoždění obrázku a zmatkům...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dobrých nápadů je to hodně. Ale, jsem zde jen hostem, tak si nemohu poroučet. A kdybych mohl, tak bych vrátil ta videa zpět jen na odkazy. Já bych docela uvítal možnost vyhledávání příspěvků podle nicku (myslím, že to zatím není možné). A asi bych uvítal možnost vkládat avatar jako animovaný GIF. Zdravím!

hodnocení

0x

Přimlouvám se za 3) Opravdu je lepší, když vím jaké mám volit oslovení a nemusím vymýšlet neutrální vyznění věty nebo psát obojetně (udělal/a)

Taktéž 6) Někdy jeden obrázek nestačí a pak je od tazatele pod otázkou několik odpovědí jen s obrázkem. Nebo od rádce.

A 7) Taky vždycky přemýšlím, kolikátého je a jestli to dnes odpovědi, je stejné, jako to datum v doplnění.

8) Souhlasím

9) Toto je fakt dobrý nápad. Kolikrát místo aby člověk rovnou radil, tak se vyptává na další informace. Bez kterých někdy ani správně k věci poradit nejde. A to se pak čeká na jejich dodání nebo se hádá z kříšťálové koule.

10) Bylo by to milé.

13) Nevím v čem je problém, ale stává se to (relativně) často. Objeví se dotaz s odkazem na obrázek a on nikde. A pak první odpověď (nebo i několik dalších) od super rychlých rádců je "A kde máš ten obrázek?" A pak doplnění. "Aha, už se objevil. Prve tu nebyl."

Je to jak píše Hop: Při vkládání dotazu se na server odešle text a pak zvlášť se doplňuje obrázek? Byl by problém posílat to zároveň? Odpadly by ty otázky na obrázek k dotazu.

hodnocení

0x

Všechny nápady považuji za dobré, ale zastavím se u čísla 13.

Za ten se opravdu velmi přimlouvám. Případně, pokud není možné vložit text a obrázek v jednom kroku, tak ať předchází vložení fotky. Když nevložím fotku, nemá smysl psát otázku "co to je?" a ušetřím se další blamáže.

Dívám se na to z hlediska tazatele, který moc dobře ví, že se mu pokus s fotkou nepovedl, přesto pak dostává na svůj mail "odpovědi" a rady, že je kytka nebo jiná věc asi neviditelná, že má ještě přiložit ten obrázek atd. Je mi toho málo šikovného tazatele vždycky líto a skoro mám pocit, že když jsou bonmoty pod chybějící fotkou až moc vtipné, že na poradnu zanevře a už sem nepřijde.

hodnocení

0x

2, 3, 6, 10, 11, 12, 13 - Souhlasím určitě.

hodnocení

0x

Mi se velmi líbí 9 a 13. ;)

hodnocení

0x

4) podle času se to řadí, není možné nechat původní. Po poslední úpravě se zanechala možnost přejít na poslední příspěvek, dříve se tato informace ztratila a nešlo na něj přejít.

7) u příspěvků je ČAS, s kterým si lze hrát. U doplnění je to jen TEXT, který je tam jednou vložen a nebude vícekrát měněn. Nejsou to 2 příspěvky, ale stále jeden s textem navíc.

10) napište to programátorům editoru. Mimochodem je to práce desítek lidí na pár pěkně dlouhých měsíců. Možná to vypadá jako brnkačka, ale opak je pravdou. Já do toho úpravy dělat nebudu, nadělal bych více škody. Změnil jsem v tom jen pár nepodstatných detailů.

12) je tam kontakt v podobě mailu

hop®
hodnocení

Re:

4) možná by bylo možné nechat původní, třeba opět pomocí nějakého flagu, aby nebubřela databáze...

7) chápu, ale stále to beru jako nedokonalost, nicméně toleruji...

10) nemůžeš napsat programátorům editoru Ty sám? Vzhledem ke komerčnímu využití tento editor pravděpodobně platíš a pro programátora by zásah do zdrojáku mohl být záležitostí několika vteřin a bylo by vyřešeno jednou provždy...

12) ano, je, ale když už kliknu na ten kontakt a otevře se mi okénko pro psaní zprávy, mohlo by tam být i "přidat obrázek", v tom lepším případě "přidat přílohu"...

iz*
hodnocení

0x

1,6,9,12,13 - ano. Trojka je podle mne zbytečná, komu nevadí pohlaví uvést, už to stejně udělal.

5) Náhled odpovědi nepoužívám, protože v případě použití uvozovek (možná, že k tomu dochází i u jiných znaků) se musím z náhledu vracet do textu a opravovat lomítka, kterými byly uvozovky nahrazeny. Případné chyby nebo překlepy opravuji doplňkem.

Přidala bych: 14) Zpřístupnění horního menu bez javascriptu. Nutnost povolení JS na Poraďte mi vadí stále víc.

ron*
hodnocení

0x

Uvítala bych: 3, 5, 6, 13.

Dále souhlasím s příspěvkem Bena: možnost vyhledávání příspěvků dle nicku, vrátit videa zpět na odkazy.

hop®
hodnocení

Ještě jsem si vzpomněl, navrhoval jsem u reakce vedle tlačítek "nahlásit" a "odpovědět" i "napsat", tedy odeslat vnitřní poštu.

Předvyplněn by byl adresát (tedy autor reakce) a v odeslané poště by byl i odkaz na konkrétní reakci (nebo i znění), kvůli které interní poštou vzkaz posíláme (podobně jako v odpovědi na nahlášení příspěvku).

Ovšem vzhledem k tomu, že kromě mne jsou zde asi téměř všichni s funkčností poradny spokojeni a nechtějí žádná vylepšení, připisuji tento nápad jen kvůli svému čistému svědomí...

Opravdu jsem původně od kolegů nějak čekal větší podporu i další nápady, asi svoji snahu už opravdu uznám jako marnou a vzdám to...

pt®

Mně chybí jedna věc a to, když se zapomenu přihlásit, prohlížím si témata a příspěvky, tak k nějakému tématu začnu psát příspěvek a když chci "vložit", upozorní mně to, že nejsem přihlášená. Tak se přihlásím, ale vyjedu z otevřeného tématu na titulní stránku a pak marně hledám, kde jsem byla, kde jsem chtěla odpovědět, což mně vygumuje z mysli myšlenku, kterou jsem chtěla napsat, tak odpověď vzdávám. - pt

hop®
hodnocení

Ano, Pavlo, ale tohle řeším označením textu, pak CtrlC, přihlášením a otevřením dotazu a CtrlV, tohle mne osobně nějak netrápí, většinou se mi to nestává, protože se prvně přihlašuji, abych zjistil stav bodového konta... *smich*

Ale jako námět na vylepšení poradny a řešení pro Admina to určitě beru! *palec**slunce*

pt®

Hopíku, okopírovat to můžu, to je pravda, ale stejně mně to vyhodí na hlavní stranu. Kdyby mně to nechalo v tématu, tak jen vložím zkopírovaný text, ale pro mně je to zdlouhavější a holt zapomínám, no. Ale, ještě mám problém v textu, když chci psát na další řádek, nebo řádek vynechat, tak to nejde. - pt

výtka
Upozornění od administrátora 17. 06. 2013 15:15:54
pokud se přihlásíte na otázce tak po přihlášní je dole "tlačítko" pokračovat... budete zpět okamžitě :)

Když chci psát na další řádek, tak zmáčknu Enter.

Vynechané (prázdné) řádky myslím systém eliminuje, takže udělám tři tečky ( ... ) a opět Enter.

pt®

Mně to na Enter nereaguje...nevím proč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]