Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení se z kurzu-vrácení zálohy

Od: pokopeli odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, v květnu jsme zaplatili zálohu za 5 denní truhlářský kurz, který začíná za 14 dní. Koupili jsme ho přes internet. Záloha činila asi polovinu kurzovného. Potřebujeme kurz zrušit, kvůli pooperačnímu stavu členů rodiny. Na stránkách se píše jen abychom brali na vědomí , že příhláška je závazná jinak nic , žádné obchodní podmínky, nic o případném zrušení, vrácení zálohy atd. Nevíte někdo co o takové situaci říká zákon? díky vl.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, co říká zákon, ale zrušte svou účast co nejdříve, aby mohli vaše místo obsadit. Sdělte, že lékařské potvrzení dodáte obratem. A dodejte!

pokopeli
hodnocení

Tak jasně , tohle je mi jasné ,hned zítra ráno voláme,ale chtěl jsem spíš vědět jaké mám přesně dle zákona práva, aby kdyby náhodou nebyla možná lidská domluva , jsme věděl co mohu nebo nemohu a co oni mohou nebo nemohou ...

ladinpraha*

Obávám se, že právo máš jediné, zúčastnit se. Přihláška je závazná, tedy nikoho nezajímá, proč se nemůžeš zúčastnit. Záloha se obvykle nevrací. Možná je asi pouze vzájemná domluva.

pokopeli
hodnocení

No ... to je pěkný , závažná zdravotní situace v rodině a ještě třeba přijdem o 3000,- . Já třeba prodávám své výrobky přes internet a jsem povinnen vrátit peníze , pokud mi někdo vrátí zboží do 14 dnů bez udání důvodu. A šlo také o nákup produktu přes internet a navíc k samotnému nákupu podle mne ještě ani nedošlo, k tomu dojde až po zaplacení doplatku ... no snad bude domluva ...

iz*

Můžete sem dát odkaz na firmu, která kurzy pořádá?

Podle mne jste udělali chybu, když jste kurz objednali u firmy,

která neplní povinnosti (viz chybějící obchodní podmínky).

Obávám se, že s takovou firmou bude dohoda obtížná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]