Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad 6÷2(1+2)=?

Od: maths odpovědí: 8 změna:

Jaký je výsledek příkladu 6÷2(1+2), ví někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

17.10.15 23:45
hodnocení

0x
9

hodnocení

0x
Ano, vím. Však ono to není nic extra složitého.

ow3n*
hodnocení

0x

Také si myslím 9.

6:2=3 x (1+2=3)

ria*
hodnocení

0x

Já bych řekla 1 :)

doplněno 18.10.15 00:12:

Ostuda :).. opravdu jsem myslela, že se s obsahem v závorce pracuje přednostně.. .. vracím se do čtvrté třídy..*hi*

Výsledek 1 je špatně, dala jste špatně přednost násobení. Správná odpověď je samozřejmě 9.
bruno*

Výsledek 1 je správně. Nejdříve spočítáme dělitele jako výsledek součtu v závorce, násobený dvěma = 6. Pak teprve dělenec dělíme dělitelem a co asi dostaneme?

hodnocení

0x

Jéžiš to je starý.

Už jsme to tu jednou řešili

q1
hodnocení

0x
Podle mě je nejlepší odpovědí "nejednoznačné zadání": Argumentovat pro výsledek "1" jakousi předností závorek je blbost, protože přednostní vyhodnocování závorek se týká jejich obsahu, ne následného uplatnění toho obsahu ve zbytku příkladu. Na druhou stranu, konvence "implikované násobení má větší prioritu než normální násobení" mi přijde stejně dobrá jako konvence "operátory se stejnou prioritou vyhodnocujeme zleva" a nevidím nic špatného na tom, když člověk A upřednostní jednu z těchto konvencí, zatímco člověk B upřednostní druhou z konvencí, a tudíž každý z nich dojde k zcela jinému "správnému" výsledku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]