Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Retro týden v Lídlu

Od: lilil odpovědí: 15 změna:

Opět se opakuje retro týden v Lídlu. Chci se zeptat někoho, kdo si v tom předešlém něco koupil ze staré doby, zda to bylo opravdu srovnatelné jako v té době kdy se to vyrábělo, nebo je to jen reklama?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Na výrobcích jsou jiné-retro pouze etikety. Výroba se nevrátí zpět.

hodnocení

0x

Zhruba je to stejné( koupil jsem si Gothaj a mléko v plastovém pytlíku a Fantu).

buss
hodnocení

0x

Myslíte si VY, že je to totéž, co se vyrábělo kdysik?

hodnocení

0x

Samozřejmě, že je to jen reklama. Retro jsou pouze obaly (někdy dokonce jen etikety (kofola v PET lahvi)). Je to logické, kdyby si Lídl nechal vyrobit zboží "na míru" v omezeném množství v původním provedení, muselo by být citelně drašší.

hodnocení

0x

Masné výrobky jsou podle původní receptury

Po revoluci byly u nás potravinové normy zrušeny, takže si myslím, že lunch určitě nebude tak kvalitní, jak býval. A navíc si nejsem jistá, jestli si vůbec tu chuť pamatujeme.

hahanaj*
hodnocení

0x

kvalita a chuť je poněkud jinde než byla

hodnocení

0x

Retro dnes frčí. V tomto případě je to jenom slovo, nic víc. A dokonce je vše co je pod tímto názvem dražší, protože je to "retro". Já kupovala kachličky na mozaiku a představte si, že nejdražší byly ty pod názvem retro a to byly ty nejobyčejnější. Ty lesklé jednobarevné, jako se prodávaly za komunistů. Ale co se týče potravin, tak to je určitě jenom chyták. A možná že to bude i horší šmejd než obvykle...tedy to neretro.

hahanaj*

jistě- lidi se nalákají a nakoupí i další zboží, které by jinak nekoupili nebo by tam vůbec nešli

mot
presne, taky jdu obcas pro chleba a koupim i maslo,protoze si vzpomenu,ze taky neni!
ja bych ty obchody vsechny zakazal!

eulalie*
hodnocení

0x

Ale no tak, jak může být receptura retro potravin stejná jako za dob před rokem 1989? Copak se stejným způsobem chovají prasata, mají stejnou kvalitu masa jako před rokem 1989? To dávám jako pro příklad. Je to jen obchodní trik, lidi si rádi připlatí za něco, co alespoň podle obalu připomíná dobu dávnou minulou. Někteří z nostalgie, někteří ze zvědavosti. A obchody jen kvetou.

mot
receptura muze byt samozrejme stejna,ale suroviny to je vec jina. jak rikate,neni maso jako maso…

hodnocení

0x

Zajímavé je, že to komentují i lidé, kteří si v Lidlu v retro-týdnu nic nekoupili.

Ale koupili. Já do Lídlu chodím jen výjimečně (i když ho mám za rohem), když se mi nechce kvůli nějaké drobnosti někam jezdit. Nedávno jsem žjistil, že nemám nic k snídani a tak jsem šel pro pár rohlíků. Při té příležitosti jsem si koupil 2 lahve kofoly, každou s jinou vinětou. Teprve doma jsem zjistil, že je jedna v akci "retro", kdežto ta druhá nikoliv. Chutnaly naprosto stejně a pokud si pamatuju kofolu ze 70 let, tak ta chutnala dost jinak.

lidus*
hodnocení

0x

Moje matka dnes zajásala, mají mléko v pytlíku, hned ráno tam jde a 4 si koupí, peče a ty pytlíky používá na plnění cukroví. Leták jem prohlédla a nic mě neoslovilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]