Nejste přihlášen/a.
Nastoupila jsem do práce , výplata za první měsíc 8 900 ,- , ale i ty co jsou tam více let nemají o moc víc. Je mi z toho smutno , práce stresující a za takové peníze . Nejhorší je , že v našem kraji jinou práci budu těžko hledat . Za jaký příjem chodíte do práce vy? Je to tak i jinde? Žádná motivace do práce , navíc něco se vám nepodaří , příjde reklamace a dostaneme pokutu . Práce na normy , takže hlavně rychle a kvalitně , někdy to ani nejde skloubit.
Nyní mám satelit, tak mám příjem dobrý. dříve, když jsem měl klasickou anténu, tak to dost často blblo a příjem byl horší..hlavně za horšího počasí.
doplněno 08.10.15 19:20:Tímto jsem chtěl upozornit, že na některé věci je neslušné se ptát - např. na výši platu. Na druhou stranu, pokud jde jen o číslo, zcela anonymně sděluji, že můj příjem/plat je cca. 33000,-
Mno já to vidím takhle-zaměstnanci dám minimální mzdu co musím,státu ... odvedu také minimum a já sám jako zaměstnavatel získám maximum!Navíc-zaměstnám osobu z ÚP-dostanu ještě úlevu od státu a opět vyšší zisk do vlastní kapsy!
Pak vám mizerně placený pitomec poslaný z ÚP zničí zboží, vy zkrachujete a všechny zisky za X let půjdou na splátky nejrůznějších penále státu a nakonec budete rád, když vám zůstane kravata, abyste se měl na co pověsit...
Se zaměstnáním a výplatami jsem skončil před dvaceti lety. Od té doby dělám jen podle potřeby- když potřebuji a chci, tak pracuji a když nepotřebuji tak nedělám. V tom je jedna z velkých předností tohoto režimu. Otázku "příjmu" v podstatě nijak neřeším, na to, co potřebuji a chci, zatím mám. Tolik co se týče hodnot materiálních, ty zdravotní bohužel koupit nelze.
Jako dělník,manuálně pracující, jsem měl 16000 kč čistého. Chodil jsem do práce na 6.30 a odcházel v 14.30 s čistou a prázdnou hlavou. Pak mi bylo nabídnuto místo po kolegovi. Dnes pracuji v kanceláři, mám pod sebou 20 pracovníků. Chodím do práce v 5.30 a domů se vracím v 16.00 a později. Plat 25000 čistého.Ale hlava plná, šéf despota,a tak se sám sebe ptám, zda to za ty peníze vůbec stojí.Chápu že pro člověka,jenž pobírá minimální plat je to sen a pro mne to byl taky,ale raději méně a klid a čistou hlavu.
Ač se mnou nebude většina lidí souhlasit, domnívám se, že jsou dnes lidé ohodnoceni na základě kvality a důležitosti své práce daleko více, než jak tomu bylo před revolucí. Samozřejmě jsou i čestné výjimky jako doktoři a učitelé. Pokud chcete vydělávat víc, musíte zvýšit svou hodnotu na trhu práce (vhodné vzdělání) a pracovat naplno, aby byla vaše kvalita pro zaměstnavatele rozpoznatelná a práce důležitá.
Já začínal jako barman o pátcích a víkendech ještě během studia a vydělával jsem s za ty dva až tři dny práce týdně mezi 7-10 tis. čistého (hodně záleželo na dýšku)
Následně jsem nastoupil do své první práce u větší firmy (technická podpora) 19 tis. hrubého, ale firma byla na vzestupu, já strkal nos do všeho co šlo a kdykoli byla příležitost udělat něco navíc, tak jsem se nabídl. Přešel jsem do prodejního, později nižšího managementu, atd. Plat se zvyšoval skokově a nemohl jsem si stěžovat. Teď dělám podobnou práci v jiné firmě v Londýně a plat uveřejňovat nebudu... nicméně je to vykoupeno velkou částí osobního života, stresem, atd... nicméně nejsem v pracovním procesu ani 10 let a už uvažuji nad "důchodem"
Když od života chcete málo, pravděpodobně málo dostanete. Když chcete hodně, tak musíte i hodně dát.
Na kazdeho cloveka, ktery po skole cistou nahodou zacal ve firme, ktera "sla nahoru" a "nechala ho strkat nos do vseho", je ŘADOVĚ vice stejne inteligentnich lidi, kteri to stesti nemeli a v lepsim pripade zacinaji stale dokola pokazde prakticky od nuly na podobnych pozicich v jedne z mnoha dalsich firem, ktera nejde nikam.
Taky znam lidi, kteri ve 20 vydelavali 160tisic mesicne skutecnou praci, protoze shodou okolnosti zacali delat ve firme, ktera to zrovna rozjela jako supernova. Znam 100x vice mnohem inteligentnejsich lidi, kteri po 20 letech jsou radi za prumerny plat.
Bavim se tady o zamestnaneckem pomeru, o kterem ty pises.
Asi bych s vámi souhlasil, kdybych neviděl pár rozporů. Zrovna učitelský plat mi nepřijde jako čestná výjimka, na důležitost jejich práce. A doktoři , stejné, jen trochu lepší. Zároveň vidím ve svém okolí, jak různý plat mají lidi v solidní a nesolidní firmě ve stejné pozici. Ano, zjednodušeně souhlasím, že kvalitní vzdělávající se pružnější pracovník má větší mzdu, bohužel to neplatí vždy a všude. A námitka ohledně změny práce, pokud nejsem spokojen a musím proto změnit firmu, je rozdíl stěhovat se do místa s většími náklady s celou rodinou a přejít v jednom místě do jiné firmy. Nehledě na to, že všichni v dobrých firmách pracovat nemohou, nevejdou se. Ve vaší logice není ani místo na postaršího machra ve svém oboru, kterého se zaměstnavatel zbaví částečně proto, že ho nezaplatí a částečně z obav o budoucí zdravotní stav. Nebo ženu před dětmi, s dětmi, v předdůchodovém věku.
Abych odpověděl i na otázku, mám nadprůměrný plat, kvalifikaci si zvyšuju, jsem ochoten v práci zůstat déle nebo dělat z domu, jsem ochoten v rozumné míře dojíždět či jezdit na služební cesty. Nejsem pouze ochoten bydlet sám v místě práce bez rodiny. Ale pravdou je, že kdybych o práci přišel z jakéhokoliv důvodu, stejně placenou bych těžko sháněl. V mojí širší rodině právě vidím ty rozdíly ve firmách při podobném vzdělání a ochotě udělat v rámci české kotliny něco navíc. Podnikání znám, problém je v případě delší nemoci a malé poptávky, pro každého to není vhodná alternativa. Důvody rozepisovat nebudu, už tenhle příspěvek je dlouhý.
Ahoj jsem ze Severní moravy,dělám devět hodin denně,tzn. hodinu denně přesčas,dělám servisního technika.Ve firmě jsem asi rok a půl a mám kolem 26.000Kč čistého,ovšem na papíře jen 11.000Kč.Žena dělá u pasu a má kolem 11.000Kč čistého ,za normální hodiny.Nevím jak je to u vás,ale mám pocit,že ve zkušební době zaměstnavatelé nedávají prémie,tak proto možná 8.900Kč,ale jak píšu,nevím jak to máte.Jako konečná částka je to,ale málo,záleží,co přesně děláte,jestli se tou prací dají vůbec větší peníze vydělat,aby vám všem ve firmě zaměstnavatel přidal.
Konkrétní částku sem radši psát nebudu. Možná se dá z mých příspěvků zjistit, co asi dělám. A kdybych napsal, za kolik, tak byste mi to buď nevěřili, nebo byste se mi smáli a ťukali si na čelo.
: učitel ne
podruhé: Ne, nápověda nebude. Už tak jsem toho tady porůznu prozradil dost.
Na prácáku "nic" nedostaneš, takže pokud tě nebudou rodiče dále živit, tak budeš na začátku rád za 10tis čistého. Maturita v jakémkoliv oboru ještě z nikoho neudělala špičkového automechanika. Po škole bez praxe nebudeš zrovna ideální zaměstnanec. Proto se ti většinou vyhnou nabídky od firem, kde potřebují opravdového odborníka s praxí.
Hlavní je začít dělat a tedy se učit. Až budeš něco umět, tak pak můžeš začít diktovat podmínky. Někomu to trvá 5let a někdo zůstane na úrovni čerstvého maturanta do konce života.
Jak to vaše povídání pročítám ,tady se fackují lidé desetitisícovkami jen to lítá.Celý život jsem manuálně pracoval ,byla to dřina ,ale byl jsem spokojen až na to , co mi za to dávali,zvlášt po revoluci ,málo přes 10000 Kč. Myslím si , že tenhle režim není vůbec spravedlivý, všichni nemůžou být na řídících postech ,překupníky ,atd. ,těmi kteří mnohdy na úkor těch dole se mají dobře.Neměl jsem kvalifikaci,ale zedřené tělo ,čistou hlavu ,ale po práci někdy lazar.K tomu se díky celoživotní dřině přidaly zdravotní potíže. Opustit zaměstnání, protože ho nemůžeš už dělat ,úřad práce ,kde si někdy člověk připadal jako lempl,invalidní důchod jen tak na přežití a strach ,že i o něj přijdeš ,to je odměna za poctivou celoživotní práci.Nestydím se za to co jsem dělal ,ale stydím se za režim, který tohle legalizuje.Tenhle moderní způsob života ,žer nebo budeš sežrán,drapej se po zádech těch pomalejších,těch ,kterým zdraví nedovolí se rvát ,to není podle mne nic ,čím bychom se mohli chlubit ,vytahovat se ,jak jsem zazobanej na úkor chudáků.Vím není to vždycky ,ale je to a to je smutné.A svůj plat jsem mohl zveřejnit vždycky ,komukoliv .Kdo to nemůže udělat má asi důvody ,ale závist ostatních to hlavní důvod nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.