Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřipadají vám některé otázky hloupé?

Od: bruno* odpovědí: 27 změna:

Mám takový pocit, že někteří zneužívají tento web, aby za něj dělali domácí úkoly. Nebo hledali odpověď na něco, co by jinak snadno našli po zadání do vyhledávače, jenže jsou líní. Často zadávají otázky, které by příslušeli jen odborníkům. Mám koupit to, či jiné? Na to dokáže odpovědět jen člověk, který má zkušenosti se stovkami značek, ale takový asi neexistuje. Maximálně odpoví, že má to a to a je spokojený, ale nemá ponětí o jiných.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

- možná připadají, ale hloupost je relativní, co jednomu připadá hloupé, může být pro jiného důležité

- i hloupá otázka může být legální otázka. A i očividný domácí úkol je legální otázka a jeho řešení je legální odpověď.

- ano, i na poradte.cz jsou odborníci. Nechci jmenovat, protože bych na někoho jistě zapoměl, ale jsou tu lidé, jejichž odbornost je nezpochybnitelná. A pak tu jsou lidé, kteří formálně nejsou odborníci, ale mají očividně bohaté zkušenosti - i jejich názor je cenný.

- a proč ti to vadí?

- a jaké řešení navrhuješ?

bruno*
hodnocení

jethro: moje otázka byla jasná, stačila by mi i odpověď "ano". V žádném případě nechci zpochybňovat legitimnost hloupých otázek, prostě je ignoruju. Proto nenavrhuju ani žádné řešení.

bruno*
hodnocení

jethro: vlastně bych jeden návrh měl. Neměly by se zveřejňovat příspěvky, jejichž odpovědi přísluší pouze lékařům. Laické rady v tomto případě mohou být i nebezpečné. Věřím, že jsou dobře míněny, ale bez zlého úmyslu mohou uškodit, nebo nedejbože i zabít.

Neplet se prosim do cesty prirozenemu vyberu. dekuji.

@bruno,
Proč jen lékařům?
Potom i elektrikářům, řidičům či učitelům autoškol, automechanikům, kuchařům, vodoinstalatérům, účetním, učitelům atd atd atd. Všichni mohou pomoci i poškodit.
Je na tazateli, aby také myslel. A vybral si řešení po uvážení.
A setkáváme se často i s jasným vyjádřením jiných rádců, že ta a ta rada je špatná, škodlivá či nesmysl.
bruno*
hodnocení

Proč jen lékařům? Prože mi zde přijdou rady od laiků jako nebezpečnější. Jsou lidé, kteří nemají vlastní úsudek a lékařů se bojí, nebo jim nevěří. Takže skočí po každé neodborné radě.

hodnocení

0x
Mnoho otázek se z našeho pohledu může zdát jako hloupost
Pro tazatele je to obráceně. Na jeho otázku odpovídáme podle něj hloupě, od věci. Každý ale podle svých vědomostí a zkušeností. Někdo skoupě , někdo odpověď rozvine podrobněji, do hloubky.
Jsi tu krátký čas. Ještě jsi zřejmě nepostřehl, že domácí úlohy tu za tazatele vypracovávají většinou rádcové - nováčci. Ti starší běžně vyzvou tazatele, aby vložili svá řešení, své postupy, a potom jim případné chyby opraví, vysvětlí postup a pod. Teda se je snaží naučit, a vedou k samostatnosti.
Je tady na poradně dost odborníků, v mnoha oborech. Je na ně spolehnutí. Je tu ale také dost povrchních příspěvků, jak si správně podotkl. Za to poradna nemůže, lidi jsou různí...
Nejsou líní, aby hledali na webu. Mnozí ani hledat neumí.
Takže našli a zvolili poradnu. Ta je tu od toho.
Kdyby sem nepsali, my bychom se tu nudili. O to více hádali, napadali, žrali nervy a vkládali hloupé otázky a odpovědi.
Mnoho z nás uživatelů se tu na poradně i nadále učí a dozvídá plno věcí, o kterých ani netuší.
Poradna má 11 let. Mnozí jsou tu od začátku, mnozí mnoho let. Tvoje starosti už mají dávno za sebou, věnují se hlavně odevzdávání vědomostí a zkušeností.
PS. Než jsem to na mobilu nasmolil, vložil odpověď jethro.
Dost podobnou.
Takže nejen naše pohledy jsou stejné, potvrzuje to,že poradna je užitečná, a tvoří ji tazatelé i rádci. Různí.

vejcenatvrdo
hodnocení

0x

Starší zvláštní agent Gibbs se vyjádřil způsobem navýsost explicitním. Aneb (kdyby to náhodou někdo nepochopil) souhlasím s uživatelem jethro®.

hodnocení

0x

Jo jo, taky mě kdysi tohle napadlo *smich* . Už jsem ale nad věcí a zdánlivě stupidní a zbytečné otázky ignoruju. Jsou prostě součástí poradny.

culdabulda1*
hodnocení

0x

bruno -

- hezky a moudře odpověděli "jethro" a "hejkal" - není co dodat - leda snad, že ani Váš dotaz nepatří zrovna k těm více inteligentním - přinejmenším se zde na Poradně taky učíme, anebo bychom měli - lépe se orientovat ve svých vztazích ke společnosti, anebo možná i svém názorovém "galymatiáši", pokud jsme schopni přijmout kritiku, protože zde, tak jako v každém kolektivu nikdo nikoho nešetří, zvláště, je-li toto fórum anonymní - zdejší diskuze je navíc pro mozek lepší trénink, či zábava, nežli třeba luštění křížovek, nebo štupování ponožek, pokud člověk nemá zrovna vyhraněného koníčka.

- pokud jde o dotazy odborné - myslím, že zde najdete odpověď většinou na každý problém odborného rázu, navíc podloženou osobními zkušenostmi, které Vám nikdo na prodejně, nebo na netu nedodá. Přinejmenším Vás taková rada "nakopne" správným směrem. A někdo se ani v záplavě informací na googlu nevyzná, takže ani hned neví, který odkaz je pro jeho účely - ten jediný užitečný.

- pokud se týká dotazů ohledně zdravotního stavu - měly by být samozřejmě adresovány jedině lékaři, ale mnoho lidí se k lékaři bojí, takže si sem chodí spíše pro uklidnění a pro dodání odvahy, ale i zde jsou osobní zkušenosti ostatních pro tazatele neocenitelné.

- pokud se týká řešení domácích úkolů - proč ne - mají si žáci řešení hledat v učebnici, na netu, anebo tady? - mnoho rádců ochotně odpoví, pokud ví a třeba se přitom něco zajímavého dozvědí i ostatní čtenáři (např. nedávný dotaz na Oněgina).

Tak už mne nic nenapadá, máte krásný vzor pro svůj avatar - často se mu podívám do očí, nežli vložím zase nějakou "blbinu" - vidíte, že i Váš (zdánlivě bezvýznamný) příspěvek někoho potěšil. Tak zdravím.

Nepřipadají vám některé otázky hloupé?
bruno*
hodnocení

culdabulda: syslové mají samozřejmě pravdu, máte ji vy. O inteligenci příspěvků lze občas pochybovat i u vás. Nikdo z nás není dokonalý. Nicméně někteří pochopili mou otázku a taky na ni odpověděli. To mi stačí.

culdabulda1*

bruno -

vidíte, že Poradna není zase tak marná - doteď jsem si myslela, bůhví, jak nejsem inteligentní - budu o Vaší odpovědi přemýšlet a děkuju za kritiku.

doplněno 07.10.15 19:58:

bruno -

opět mi nezbývá, nežli poděkovat - ale myslím, že není třeba se rozhořčovat - nemám prokomunistické názory, snažím se věci vidět v širších souvislostech - pokud se mi to ale nedaří, budu se muset nad formulací svých příspěvků více zamyslet.

Ani nemám nějaký zvláštní důvod zastávat se komunistů - ale řekla bych to tak, že pokud Vám bude někdo cpát Vaše oblíbené jídlo pořád denně a horem dolem, tak se nakonec taky "poblijete". Tak ahoj.

bruno*
hodnocení

culdabuldo: *palec* Takhle si představuji asertivní přístup! I když jste mě párkrát nadzvedla svými prokomunistskými názory, radikálně jsem si opravil názor na vás. A to je u mně co říct.;)

bruno*
hodnocení

culdabuldo: pak je vše v pořádku a se těmi ptáků věcí se nezabývejme. Díky za přínos a ahoj!

ria*
hodnocení

0x

Já souhlasím se vším, jen ne s těmi otázkami na vypracování domácích úkolů.. :) Internet je plný informací, a už jen to umět si je vyhledat je pro žáka, studenta dobré.. Až třeba nějaký zapeklitý úkol bych brala jako otázku k řešení..:)

jo a matematické příklady :)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Nečtu "hloupé" otázky, takové přeskakuji, nekomentuji, nevzrušuji se.

Ikdyž mi to někdy ujede.

lidus*
hodnocení

0x

Ano hlavně ty o návštěvě gynekologa, malém či velkém poprsí a penisu, ty zda lze otěhotnět když nesouložím, ty jak se líbá, některé o politice a pak musím souhlasit i ty, kdy odpověď najdete na jedno kliknutí. Pomoct s úkoly mi až tak nevadí, mladí mají spoustu jiné "práce" a život je moc krátký aby se vše stihlo. Na druhou stranu i na těch "nesmyslných" se vždy dozvím spoustu věci a vidím, jaký pohled má na daný problém ten který rádce. L

eulalie*
hodnocení

0x

Bruno, chce to klid a nohy v teple... na ty hloupé otázky přeci odpovídat nemusíte.

hodnocení

0x

Je fakt, že kdyby se to týkalo počítačů tak raději zajdu na jiné forum, které je tomu přímo určené. Ale pokud by se to týkalo třeba ledničky a pračky, tak se nedivím, protože je to vcelku velká investice a člověk se chce dozvědět nějaké doporučení. Kam ale zajít pro doporučení? Může se to týkat čehokoliv, nábytek, nástroje do dílny, ale kde se zeptat? Když zajdeš do prodejny, tak ti nabídnou jen to co tam mají a jako každý prodejce ti řeknou něco ve smyslu že to je dobrý výrobek a že ho má doma taky, ale když chceme znát nezaujatý názor, tak kam zajít?

repkin*
hodnocení

0x
Ano, pripadaji. Bohuzel moc odborniku, kteri maji zkusenosti se znackama neni, napr. vybiram novou tv a jedine informace, ktere pro mne jako laika byly srozumitelne a k necemu jsem dostal od mladeho kluka v K+B, vsude jinde o zatim byla banda amateru.Mozna proto tu jsou nektere takove dotazy.

No, ono zrovna odborníka na otázky typu "jakou si mám pořídit TV, fotoaparát, auto, chleba, milenku..." budete těžko hledat kdekoliv. Každému vyhovuje něco jiného a že je někdo nadšen určitým výrobkem vůbec neznamená, že tentýž výrobek někdo jiný zcela nezavrhne. Každý se musí rozhodnout sám, podle svých přání, představ a možností. Nic ve zlém, ale tyhle otázky řadím právě mezi ty, které má ve svém dotazu tazatel na mysli.

doplněno 07.10.15 18:00:

culda - Ale jistě, pokud sháním třeba foťák a vím, co od něj chci (nebo naopak nechci), a nemůžu nic takového najít, uvedu požadované parametry zeptám se, jestli někdo o něčem takovém neví. To je v pořádku. Měl jsem na mysli otázky typu "Mám koupit boty červené, nebo zelené..." "Mám jet na výlet na Šumavu, nebo radši do Beskyd..." Podobnými otázkami se to tu dost hemží. Většinou je ignoruju, ale někdy si je přečtu a občas se i pobavím.

culdabulda1*

magdon -

ale při takovém rozhodování se nicméně nějaká ta zkušenost "šikne", ne? - ostatně ani při hledání vhodného výrobku na internetu nepohrdnete diskuzí uživatelů, jen abyste získal o výrobku co nejvíce informací ! - užitečné jsou např. různé hodnotící a srovnávací žebříčky..

doplněno 07.10.15 17:57:

taky ještě pro bruno -

horší je to s opravdu hloupými otázkami, které zde zmínila "lidus" - ale i ty jsou asi pro tazatele důležité (pokud si nedělá srandu) - a jak Liduš píše - ani s takovými problémy není na škodu se seznámit, aby člověk věděl o čem ten dnešní svět vlastně taky je ...

a úplně nejlépe to vystihl "ben", když upozornil na skutečnost, že toto fórum je Poradna pro "jakoukoli" otázku - a navíc - nikdo vás nenutí na hloupé dotazy reagovat a opravdu nevhodné dotazy a příspěvky jsou mazány.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zakladatel poradny si dal jako své motto to, co je uvedeno v titulním obrázku na každé stránce - 1. internetová poradna pro jakoukoliv otázku. Toť má odpověď. Zdravím!

ukulele*
07.10.15 17:56
hodnocení

0x

Ano

72mona3*
hodnocení

0x
Ano připadají. I já přispěla do jejich fondu. ;) A proč někdo zadává dotaz sem, místo toho, aby zadal heslo do vyhledávače? Nejspíš čeká odezvu od reálného člověka? Nebo si jen chce něco ujasnit? Nebo je jen jednodušší hodit dotaz a čekat,co se urodí? Třeba já hledala odpověď ve vyhledávači a našla odkaz na na tuto poradnu, kde někdo řešil stejný problém. Je pravdou, že na některé otázky nelze jednoznačně odpovědět, jsou spíše o úhlu pohledu a životních zkušenostech. Co se týká samotných tazatelů...nevěřím, že skočí, když jim zde někdo napíše "skoč" - ať jsou to dotazy odborné, nebo otázka typu: jakou barvou mám vymalovat obývák. Mona

zwiki*
hodnocení

0x

Mám takový pocit,že nejhloupější otázky jsou od bruno.

uska*

zwiki - mohu vás ujistit, že spousta rádců si tohle myslí o někom jiném,zvláště u odpovědí. Ale zveřejňovat konkrétní jméno je proti pravidlům, tak se to asi nikdy nedozvíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]