Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik máte lichých ponožek?

Od: jiskra® odpovědí: 36 změna:

Zdravím,nevím,jestli už tu podobné téma není,ale jen tak pro zábavu ...:-D. Dnes jsem sbírala včera vypranou pračku ponožek a 6 slovy šest jich nemá druhou do páru. Nejsou ani v koši na prádlo,nikde. Zajímalo by mě,jestli vám taky chybí a zda a jak dlouho ty opuštěné chudinky schováváte pro případ,že se ty druhé časem objeví..;) A objeví se vůbec někdy? Děkuji, Jiskra.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

2x

No, tak jsem právě přebrala tu kopu ponožek bez páru co mám stranou.. a našla jsem v té kopě 3 páry, ale na druhou stranu 32 (ano, 32) ponožek bez páru a to ani nepočítám ty co jsou v prádelním koši.. Jelikož si měním ponožky 3x denně (o víkendu jen 2x protože nechodím do práce) tak to číslo celkem rychle roste :-D

hodnocení

Nechci předbíhat,ale asi zvítězíte...*smich*.

hodnocení

2x

Taky se u nás občas ten případ vyskytne. Aktuálně mám 4-6 sirotků. Jak se objevují dávám je na hromadu a čas od času zkouším párovat.

Ono je dobré kontrolovat už při dávání do pračky jestli jsou všechny ponožky do páru. Pak budete vědět jestli je opravdu žere pračka nebo jsou někde jinde.

...

V dobách své největší slávy na Nově to rozebíral Novotný v některém ze svých pořadů a zjistil, že se jim doma ztrácejí ponožky a objevují se u nich jiné, které nikdo z domácnosti nezná. Tak vydedukoval, že to jsou nejspíš ponožky od sousedů a ty jejich stoupačkami přecestovali zase k sousedům.

plavest*
hodnocení

2x

doplněno 03.10.15 14:32:

Pavel Šrut

Lichožrout

Lichožrout mé ségry Božky

je labužník na ponožky.

Přišel k nám už předloni

a nic mu tak nevoní

jak ponožky její.

Vážně! Nic jiného nejí.

Jenom jednou - za totáče -

spořádal i punčocháče

od tetičky z Francie.

(Chudinka, už nežije.)

Ach, to bylo pláče

pro ty punčocháče!

Prohledala každý kout

a ten prevít Lichožrout

v koši prádla seděl zticha

a počítal: Sudá, lichá...

Totiž:

Lichožrout mé ségry Božky

(tlusté břicho, žádné nožky)

z párů dělá licháče.

Pět ponožek ke sváče,

nejmíň sedm k večeři,

pak vyklouzne ze dveří

a hurá zas k sousedům!

V noci projde celý dům,

vynechá jen pana Krohu.

A proč právě pana Krohu?

Vám to klidně říci mohu:

on má jenom jednu nohu.

sebod*

Jejky, jejky. Zrovna včera jsme prohlíželi ty liché. Několik nakonec lichých nebylo *smich*, i tak jich máme opět pytel. Těch tady někde zmiňovaných cca 30 dalece předběhneme *bezim*:-D

rybana

Řekla bych, že to je spíše sudožrout, sudou sní a lichá zůstane, není to tak?

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a kam se ztrácejí? Nejsou pod bubnem v pračce? Jak poznáte lichou a sudou ponožku (pokud jich kupujete více stejných párů)? Jste stonožka nebo někdo z rodiny? Kontrolujete každého z rodiny, jestli odchází s párem ponožek a také se i takto vybaven vrací domů? Zdravím!

hodnocení

Pod bubnem opravdu nejsou,při tom množství by se asi už netočil. Rodina stonožek nejsme,ale máme jich docela dost. Manželovo pracovní,na běžné nošení,moje a dcery sportovní kotníčkové,vysoké se vzorem,termo,zimní atd. asi jako všichni. Nekupuju stejné,tak se pozná,že chybí,,,to snad je jasné ne?;)

hodnocení

1x

Nevím proč, ale od té doby, co bydlím v novém bytě, ponožky nepostrádám. Po vyprání je vždy seřadím do dvojic už při věšení a případnou chybějcí řeším ihned - většinou ji najdu v prádle, prostě se mi jedna zatoulala do praní a druhá zůstala zakrytá v koši. Jedna se mi jedna mrška zatoulala na pár týdnů, byla v prostěradle - jak má tu gumu v sobě a schrnuje se tam látka, zůstala tam nepoznaná. Přišla jsem na ni, když jsem povlíkala. Ale předtím jich bývalo lichých hodně, jen fakt nevím, čím to je.

doplněno 03.10.15 14:18:

Už mě napadlo, čím to je. Kupuji ponožky jednotlivě, abych je vždycky poznala, které patří k sobě. Stejných ponožek, které si můžu splést (např. po 5 párech a tak) a pak se "najednou" nehodí do páru, mám minimum. Když jsem byla mladší, máma kupovala ponožky jen po více párech a pak byly každé jinak zabarvené (seprané), smrsklé, občas k sobě dal člověk omylem dvě, které se nehodily a jiné dvě pak "trpěly"...:-D

junkers*
hodnocení

0x

Je to problém. "liché" ponožky používám jako hadr na vyčištění vany a podobně.

plavest*
hodnocení

0x

Báseň LICHOŽROUTI - Pavel Šrut. Máte doma lichožrouty. Někdo má myši, někdo moly, někdo pavouky a někdo holt lichožrouty.

mrsgekko*
hodnocení

0x
0 :-D mam asi 50 párů bez ztráty :-D
Dcerka má plný košíček těch lichých.. nevím kdo to žere, jestli pračka nebo pes.. nebo má holka talent na schovávání ponožek :)

hahanaj*
hodnocení

0x

Jakmile lichou vyhodím zaručeně se druhá objeví*smich*už je neschovávám, vzdala jsem to.Tu nalezenou pošlu vždy za tou první:-D

hodnocení

Tak to máme stejně,proto je už nevyhazuju a čekám a čekám,otázka je ,jak dlouho mám čekat?*smich*

ria*
hodnocení

0x

:D lichožrouta máme taky doma.. :) když chodím jen doma, tak dávám každou ponožku jinou a dávám jim čas se najít.. :) ale pravidelně mi do půl roku každá od páru úplně zmizí..Někde musí existovat ponožkový ráj..

doplněno 03.10.15 15:01:

Doplním - to samé s rukavicema :).. od každé jedna.. :)

hodnocení

0x

Nebudu to počítat, jen bych se rozčilila.

Největší zmatek s ponožkami u nás začal před nějakými 15 lety. V tu dobu začala móda černých ponožek. Byli jsme doma čtyři dospělí, velikosti jsme sice měli různé, ale ty sousední velikosti se daly lehce zaměnit. Nejvíce se o zmatek zasloužil bývalý manžel, vždy popadl ze šňůry nějaké dvě, bylo mu to jedno. To se pak těžko párovalo. Nejčastěji párovala ponožky svědomitá dcera. Když odjela na delší čas do ciziny, poslal ji syn za oceán zoufalý mail: Ségro, vrať se, docházejí nám ponožky!

Zůstala jsem doma sama s krabicí lichých ponožek. V zimě do ní občas sáhnu, vytáhnu dvě přibližně stejné, protože doma a ve vysokých botách to až tak moc není vidět. Ale i tak vím, že z těch, které ještě dnes tvoří správné páry, se za několik týdnů jedna či dvě nevysvětlitelně ztratí.

petan86*
hodnocení

0x

dobra otazka, doma man extra krabici na tyto ponozky a taky si porad rikam ze to snad neni mozne kde ty ponozky mizi, a to bydlim Sam a jak jsem tedka nakoknul minimalne 10 sigles tam je, asi zacnu verit,na ponozkovy raj pro nezadane

hodnocení

0x

Jsem sama a jsem kapku pečlivější, puntičkář a přesto tenhle problém znám. Mám 3 liché. To by mně fakt zajímalo, kam ty sudé zmizely! Kdo neviděl, neuvěří! Když někdo objevíte to místo, zemi sudých ponožek, dejte vědět. *hej*

doplněno 05.10.15 15:11:

Přišla jsem na to. Je to skřet, který žere sudé fusekle. A víte co ještě dělá? Zamotává mi všechny dráty a kabely pod stolem s počítačem. Srovnala jsem je do úhledného pramene a od té doby jsem nic pod stolem ani nedělal, ani nepotřebovbala. Zase mám motanici, ze které nemohu vytáhnout kábel ke sluchátkům. *zed* Ale stejně, udělal pokrok. Nechává mi brýle tam, kam jsem je položila. Ale zato mi upíjí kafe, když se nedívám. Hajzlík je to!*bum*

doplněno 05.10.15 15:27:

Bene, nene, Alzhajmr mi schovává jiné věci než ponožky. Slova v paměti a taky předsevzetí. Chce se kamarádit, ale já se nedám. I proto jsem puntičkář a dávám věci ihned na své místo. Nic hledat nemusím. Vím, kde to je. Žádný kamaráčoft nebude *bum*

ben®

Dobrý den, on ten hajzlík má i své jméno - jmenuje se Alzheimer. Ten žere ponožky a všechno schovává. A kabel, který se nezamotává není správným kabelem . Zdravím!

P.S. Ještě jsem chtěl něco napsat, ale ten Němec mně schoval myšlenku.

hodnocení

0x

Používám jenom jeden typ ponožek (jadna barva), takže tato situace u mě nevzniká.

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Já na to mám fintu, když nakupuji ponožky, tak nekupuji pouze jeden pár stejných, vždy, alespoň 3páry, u nás se neztrácejí často, spíš se trhají, a když se nějaká roztrhne, tak se k ni snadno dopáruje druhá.

Nejhorší jsou ty balení jedny modré, druhé zelené, třetí s proužkem, to nekupuju nikdy:( Vždy jen balíček stejných:)

lidus*
hodnocení

0x

Hodně, někdy jednu děravou vyhodím a za ty ostatní, může pračka co je žere. Na chalupě odnosím všechny co nejdou do páru a pak už je neperu ale vhodím do kotle.

rebeka*
hodnocení

0x

U nás byly také liché ponožky, ale už jsem to vyřešila. U pračky mám pověšený síťovaný pytel (pere se v něm drahé prádlo), do toho se špinavé ponožky odkládají a pak celý pytel ponožek strčím do pračky a vyperu. Dělám to asi dva roky a nechybí ani jedna ponižka.

Rebeko, to je skvělý a přitom tak jednoduchý nápad. Hned ho předám celé rodině. Děkuji *pusa*

pb®
hodnocení

0x
Když kolegyně fuska časem nedoputuje, lze nebohou lichou použít na utření prachu. Navlíknout na ruku, ojet nábytek, stáhnout a vyhodit. Tak alespoň bude užitečná ještě na konci své cesty.
hodnocení

Taky to dělám,alespoň nějaké využití...*smich*.

eivlis*
hodnocení

0x
Taky mám doma asi ponozko-zrouty:)Asi 6 ponozkam nemůžu najít partnera, ale jsou to hlavně ponožky našich deticek.Většinou je časem při uklízení najdu a doplním a ty co už dlouho nenacházím, tak je vyhodim.Jednu ponožku jsem kdysi vyhodila a druhou pak našla u staršího 9 letaka za posteli, tak šikovné schovanou, že jsem si ji ani při úklidu nevšimla.i pro mě je vždy úsměvné jak mi zůstane v ruce občas samotná pokožka, ale co a pokud nejde o život..:)

eulalie*
hodnocení

0x

Liché ponožky jsou překvapivě velmi plodné, jelikož se mně doma neustále množí a nemohu tomu nijak zabránit. No jo, ale co s nimi, že. Do páru se sudými se mnohdy barevne ani velikostne nehodí a pak vyvstává ono Nerudovske "Kam s nimi..."

Koukněte na vynález Rebeky ze včerejška večera. Už jsem to vymyslela, našim mladým s klukama, pytlík ušiju ze staré záclony.

Vy z toho neděláte ze se barevně nehodí...
Ted jsem kupoval pracovní rukavice a z pěti párů není ani jedna stejná :)
Kolik máte lichých ponožek?
Kolik máte lichých ponožek? #2

vanilka81*
hodnocení

0x

Taky máme doma lichožrouty.

Nejvíc papká manželovi ponožky. Mé jen vyjímečně. Nedávno se pustil i do synových, asi ho předtím nezajímaly, protože byly moc maličké :)

Zajímavé je, že tu mám jeden synův exemplář, který lichožrout sežral ještě před prvním použitím :)

traktors
hodnocení

0x

traktor zetor - žere olej děti a ponožky

liché mám 0-1

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Možná by to byly všecky. Nejlepší je pořídit si všechny stejné. Materiálově, barvou i tvarem. Pak se bude snižovat jen jejich počet.

borax*

No jo, to ale nejde, když máte víc dětí...

borax*
hodnocení

0x

Také mám asi 15kusů jedné ponožky, myslím, že mám v pračce nějaký teleport, nejen že po vyprání sem tam jedna chybí, ony se i objevují takové, které jsem nikdy neviděla, také po jednom...Ukládám je do látkového pytlíku, někdy se stane, že se objeví druhá do páru, ale opravdu zřídka... :)

sebod*

borax. Jestliže se občas objeví cizí ponožka, tak je to jasný. Pračky jsou navzájem domluvené *vtip*. V jedné domácnosti ponožku sežerou, ta se potrubím (nebo že by dokonce přívodní el šňurou) transportují do jiné domácnosti *bezim*a tam se ta mrška objeví opět v pračce *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]