Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chystám se prodat pozemek, který je využíván jako orná půda a po prodeji bude využíván pro stejné účely.
Dokáže mi někdo laicky, bez nějakých odkazů na složité právní předpisy poradit, co tento způsob ochrany pro mne znamená a nejlépe i jak při tomto prodeji postupovat, na co nezapomenout, atd. . .?
Předem děkuji
Musíte si zjistit, jak konkrétně je území chráněno. To lze na odboru životního prostředí nebo na obci, podle toho pod co spadá. Pravděpodobně bude chráněno kvůli výskytu něčeho vzácného a podle toho může být nakládání s pozemkem omezeno. Nenapadá mě teď kvůli čemu by mohla být chráněna orná půda, co by se tam mohlo vyskytovat, chce to zjistit viz výše. Btw. já jsem měl poznámku chráněné území u kousku pozemní komunikace, byla to chyba, z katastru to po upozornění vymazali. V kupní smlouvě se to asi nějak řešit nebude, kupující o tom ale samozřejmě musí vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.