Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písmo z Office a Windows

Od: gh2 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli mohu používat k obchodním účelům / komerčně (tisk letáčků, vizitek, bannerů apod.) písma, která byla instalována společně se systémem WXP (SP3) a MSOffice 2003 Basic (mám namysli písma např.Times New Roman, Arial...)?
Dále se chci zeptat, jestli je mohu také použít v grafických programech (např. Gimp...), když je mám nainstalovány v systému XP?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych pro jistotu dala přednost "free fontům".

Nemusel/a byste se obávat problémů a fonty navíc většinou působí mnohem lépe

než zmíněný "Times New Roman" (podle mne snad nejhorší font)...

gh2
hodnocení

0x

Děkuji za odpověď, ale přesto bych rád zůstal u již písmen, které mám již instalovány v PC.
Jde mi hlavně o to, jestli mohu někomu vyrobit a vytisknout diplom, který vyrobím ve Wordu, leták nebo vizitku a nemusím mít strach z porušení nějakých lic. podmínek? Mám zato, že když mám legální WXP i Office 2003 Basic a s nimi byly instalovány i fonty, mohu je používat pro své účely i takto komerčně, ale raději bych to měl potvrzené...
Navazuji ještě na můj první dotaz, jestli mohu tyto písma, která jsou instalována v systému, použít v nějakém free editoru, např. GIMPu apod.?

Děkuji.

iz*

Diplom, vizitku, fakturu, podnikové dokumenty klidně.

U letáků bych volila free fonty

(pravděpodobně je budete někde vystavovat).

mirex*
hodnocení

0x

Ano, můžete je používat.

kenny*
hodnocení

0x
Tak tohle by mě taky docela zajímalo, jestli je omezení jen k danému se nebo celému PC :)
kenny*
Oprava:
* danému sw nebo celému PC.

ria*
hodnocení

0x

Jako grafik jsem to zjišťovala a můžete.. Až pak dodatečně stahované bych projistotu prověřila, jestli mají "free" licenci..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]