Nejste přihlášen/a.
V mém životě se dějí neustále nějaké silné věci. Co mně ovšem rozhodilo včera bylo, že mi na email přišla fotka otce, který byl zavražděn před 18. lety. Moje duše již umřela. Proč? Kam sáhnu nic nefunguje. Letos mi krachuje firma, neumím to již udržet. Minulí rok moje dcera onemocněla leukemií. Dnes jsem dostal exekuci na firemní účet a díky tomu jsem prakticky zkrachoval. Vždycky vše začne v mém životě vcelku normálně stoupám po schodech a pak jsem schozen do hlubin. V současnosti již na to nemám sílu a je jen otázka jak dlouho to vydržím. A protože celé noce jezdím a dřu tak cítím, že bez cizí pomoci je to blízko. Jsem unaven. Potřebuji opravdu pomoci.
Mám to podobné jako Vy. připadá mi, že mám v životě jen smůlu. Všechno se kazí a zhoršuje.
Ale snažte si hledat alespoň malé radosti a určitě navštivte psychologa. Určitě Vám pomůže, kdyžtak napíše antidepresiva.
Život je těžký, trochu nás může uklidňovat, že to mají jinde lidé mnohem horší. Nebo si vzpomenu na holocaust a říkám si, že se to nedá srovnat s mým trápením, jaké tam prožívali oni. Držím Vám palce.
Tak postupně. Fotka otce na emailu? To nic neznamená, je to jen chvilkový špatný pocit, který se zeslabí až odejde sám. Dcera je nemocná? Snad se léčí a jak to vypada? Špatně nebo nadějně? A exekuci na účet přežily tisíce lidí. Vše má řešení. A žít se dá dobře i bez firmy. To píšu a také se sama peru. Chvíli nahoře a zas hned dole . Už 6 let.Pokud je tak zle , že i duše začne bolet, tak navštívit psychiatra. Antidepresiva jsou zázrak. Stačí jedna tabletka denně a zjistíte, že se dá zvyknout na vše. I na žití pod šibenicí.
Dekuji, chapu, že prezili jenze ja to mel asi takto natankoval jsem nakladak a konec neslo zaplatit. Firmu ja nepotrebuji, vzdyt si nic nevydelam jen se dru. Jezdim 4000-5000km tydne nespim a vysledek je asi minimalni k tomu usili. A diky sve naivite co vydelam jde nekomu jinemu, protoze jsem opet naletel. Antidepresiva asi nemuzu kvuli rizeni. Dcera je nemocna-leukemie stredni forma obtiznosti. Minuli tyden ji objevily nejakou genetickou formu poruchy a po pul roce se zjistili, ze ji lecili špatně.
Jedna chytrá rádkyně zde jednou řekla "koho pán Bůh miluje, toho nejvíc zkouší" Moc mi tím pomohla. Bude líp, vydržte. Navštivte psychologa, když nic dalšího tak se ze svého problému "vykecáte" a věřte mi, uleví se vám.
doplněno 15.09.15 21:29:Jistě, jako většina nás "postižených" a zkoušených osudem. Také mám mnohdy pocit, že někdo zkouší kolik toho ještě vydržím a když už to vypadá na pohodu, bác, příjde nějaká nečekaná rána. Ale vždycky se to nějak vyřeší a život jde dál, za rohem už čeká další zkouška osudu a zase se s ní musím poprat. No jo, někdo projde životem jako růžovou zahradou a jiný to má zkoušku za zkouškou. Buďte šťastný s tím co máte, nemocný se uzdraví, peníze se najdou jinde, založíte jinou firmu nebo prostě budete někde zaměstnanec. Nejdůležitější jsou mezilidské vztahy, ty si chraňte, nestahujte kalhoty když brod je ještě daleko, uvidíte, že už zítra bude vše lepší a lepší.
Dekuji, krasna veta. Radsi bych byt tedy nemilovan a zil normalne.
doplněno 15.09.15 21:52:Víte ja už ten osud a zkoužky nemůžu. Dám příklad minulí rok, jsme konečně jako rodina byli na dovolené poprvé. Přijedeme a protože dcera už byla divná spala nebylo jí dobře, jdeme hned na pohovost a bum leukemie, okamžitá hospitalizace ihned 90 procent kostní dřeně pryč. Manželka tam hned musela zůstat 3 měsíce v izolaci. Najednou tu stojíme se synem a jsme hozeni do vody, stalé dejme tomu. Pak za týden jej vezu k babičce a druhý den, u babičky šup telefon a chytnul kampilobakter. Tak tedy se vracím a jsem tam s ním. Jako přežiju kde co, ale už je toho moc. Když to vypadá, že se to zlepší bum bác. Nebo proč jsem mluvil o té fotce. Již jsem vytlačil vše z hlavy hlavně identifikaci. Když jsem před lety měl velmi pěknou firmu, tak právník, který našel kupce samozřejmě levárna. A naletěl jsem ovšem vše dle zákona.
Zwiki nechci se tu s tebou dohadovat jestli Bůh je nebo není nebo rozvíjet diskuzi na toto téma, ale myslím si, že není příliš na místě se snažít někomu tvrdit, že Bůh není když to stejně nemůžeš pořádně dokázat. Tak jak se nedá dobře dokázat, že Bůh existuje tak stejně tak se nedá dokázat, že není. Ať si každý věří v to o čem je přesvědčený a kdo tomu nevěří tak je zbytečné a naivní se snažít to někomu rozmlouvat.
Omlouvám se za OT, ale nedá mi to abych se k tomu nevyjádřil.
Zvikiy, jsem zde již dlouho a myslím, že můj postoj k Bohu je tu dobře znám. Ne, nejsem věřící ale řekněte sám, koho voláte když máte problém? Říkáme Bože proč já, Bože pomozmi...Bože, Bože nakonec kdo ví?
V dnešní době je to odvážné tvrzení. Dneska už i vědci polemizují s myšlenkou, že by přeci jen něco mohlo být kromě tohoto hmotného světa.
Mozna by to mohlo byt tak, ze pokud volame Boha, vytvorime myslenku, myslenka je vytvorena chemickymi pochody v mozku a kazdy pochod a kazdy elektron ma svoji hmotnost. Hmotnost =gravitace. Gravitace muze ovlivnovat entropii vesmiru. Jedna mala myslenka treba asi ne, ale hodne myslenek koncetrovane na jednom miste treba ano.
Asi opravdu není,protože by nemohl dopustit aby děti trpěli a nebo umírali.Když mi zemřela dcerka,bylo jí 21 roků,tak to samé mi řekla sousedka,že koho Bůh miluje toho křížkem navštěvuje.Děkuju pěkně,ale jestli je,tak at nedopouští těžké nemoci a umírání dětí.Kdo to nezažije,těžko pochopí.Letos v prosinci už to bude 15 let,ale mě to přijde jako by to bylo loni.Ne,Boha bych úplně vynechala.je to naše trápení prostě jen smůla.
Říká se že každý svého štěstí strůjce,ale za toto nikdo nemůže.Dcera a můj milovaný tatínek zemřeli v jednom roce.Tatínek v únoru a jak jsem psala dcerka v prosinci.Není toho Božího milování trochu moc?.
Tomu pánovi co se mu boří život:nezoufejte,plně Vás chápu a rozumím Vám,ale věřte jednou to opravdu všechno přejde.Zažádejte si o insolvenci a máte po starost.Sice by jste měli 5 let životní minimum,ale za to by jste v noci klidně spali.lepší než exekuce.Jděte dotoho.Držím palce a přeji alespoň trochu štěstíčka všem co to potřebují.
"koho pán Bůh miluje, toho nejvíc zkouší" Toto mi připomnělo biblický příběh Jóba kterému je věnována celá jedná biblická kniha. Doporučil bych ji Severynovi k přečtení.
Mám to opačně. Narodil jsem se jako nedělňátko a štěstí se odemne nehne. Ne že bych byl milionář, ale pech opravdu mám. Když mě vyhoděj z práce, najdu lepší. Když se rozvedu, najdu úžasnou ženu mých snů. Atd. Přesto žiju skromně a vážím si každého dne. Člověk nikdy neví kdy se to otočí.
Severyne, v takových chvílích člověk začne věřit, že reinkarnace funguje. Narodili jsme se proto, abychom odčinili hříchy z minulého života. Jestli je to pravda, pak v minulém životě jste byl teda pěkný hajzl! Snad Hitler nebo co. Ale všecko má svůj konec. Jen nevíme, kde tohle všecko končí. Přežijte to a uvidíte. Držte se, nedejte se! Ikdyž by se jednalo o to, že si zachráníte jen holý život. I pak by to stálo za to. Držte se, nedejte se! Konec je určitě v nedaleko.
Hodně a ještě více štěstí vám i dcerce přeje babka z Ostravy.
Liduš, hodně štěstí k dnešnímu svátku přeji.
Máte pravdu, život je jeden z nejtežších.
Víte, vážná nemoc dětí je asi nejhorší, co rodiče potká.
Dnes je medicína na tak vysoké úrovni, že dětské leukémie dokáží v mnoha případech vyléčit.
Obraťte se na ,,Dobrého anděla,, který Vám pomůže s finanční stránkou.
Ohledně podnikání, jistě zvládnete v nejhorším případě firmu ukončit a najdete zaměstnání pod někým, jako zaměstnanec. Na pracovním trhu je velká poptávka po řidičích, plno firem hledá pracovníky, nevíme, v jakém oboru máte vzdělání.
Budete se muset uskromnit, ale jistě to zvládnete.
Neházejte flintu do žita, máte manželku, která to nemá také lehké, kdo jiný by měl mít nejbližší vztah se svojí dcerou, než její máma, buďte jí oporou, podržte svoji rodinu s jistotou za obě ruce. Spolehnout se můžete i na své prarodiče a to jistě není málo. Možná, že máte i dobré vztahy s jinými příbuznými, máte dobré kamarády, kteří by pomohli i nemateriální pomocí, vcítěním se.
Život je jako houpačka a jak píší rádcové, někdy bůh naloží na toho člověka, o kom ví, že to unese.
Nezapomínejte na sebe, právě že píšete, že dřete o nocích, to je chyba, musíte odpočívat, nemůžete se složit, pomáhejte se synem s domácností, nastavte si čas, kdy s prací seknete, stejně jak vidíte, to nemá žádný efekt. Abyste neskončil na kapačkách. Doufám, že Vám moje rada ohledně d. anděla pomůže a že se Vám trochu uleví.
Přeji Vám i rodině hodně sil, ať se vše v dobré obrátí.
Takových je nás víc,vždycky když mám pocit že už budu mít štěstí,pokaždý se to kompletně pos**** Táta mi umřel na rakovinu,nedávno jsem ztratil přítelkyni kvůli takovému důvodu že by tomu nikdo nevěřil. Vždycky když přijde nějaká pěkná chvíle,je vystřídána měsíci smůly.
Nedokážu to pochopit,někdo je strašná svině a ve všem se mu daří a já jsem nikdy nikomu nic špatného neudělal a mám to takhle..tím víc to nechápu že věřím v boha
Jak se říká " I život s holou prdelí,může býti veselý" Taky jsem byl na dně,taky jsem měl exekuci (dokonce od vlastního bratra) ale vždycky jsme si s manželkou řekli,že to jednou přeci musí skončit a to se také po nějakém čase stalo.Ono přeci na rčení,že "Naděje umírá poslední"něco bude.Říkali jsme si s manželkou,že nás to nepoloží,byli jsme si jeden druhému oporou,neuvěřitelně to upevnilo náš vztah. Je třeba se tomu nepoddávat ale věřit ve zlepšení,radovat se z maličkostí,kouknout na problém z druhé strany.Věřte mi,že to nebude dlouho trvat a vše se v dobré obrátí.Pesimismus hoďte stranou,manželka a děti vás potřebují,stejně jako vy je. Hlavně neházet flintu do žita,snažit se být optimisticky naladěn a s vaší prací také přibrzděte,musíte teď být více doma,kde vás potřebují.Přeji hodně zdaru,zdravíčka a pevných nervů celé rodině.
Dovedu si to představit jak Vám je. Starostí se nakupilo víc a nejvíc deprimují ty, které, buď nemůžete ovlivnit- nemoc dcery- a nebo rychle ty, kde jste závislý na příjmu. Psychika neumí řešit víc věcí najednout, jako neumíme dělat pořádně víc činností najednou. Aby se člověk nesložil, musí věci řešit podle důležitosti jednu po druhé. Já osobně neberu rčení o tom, že nás pánbůh zkouší. Nic se neděje náhodně, vše je následek něčeho. Buď jsme nebyli dost obezřetní, nebo máme zajeté koleje. A pak stačí vyjet mimo a hroutí se vše, ale jen v naší hlavě. Vše se dá přežít, ale musí se to prožít. Já mám také takové vlny, jednou dole, jednou nahoře. Ale mám práci s lidmi, tak nemám čas myslet na starosti. Pak zjistím, že má někdo ještě větší problémy. A jsou to taky řidiči, co celé noci jezdí, Tak je vyslechnu a o těch svých starostech se raději ani nezmiňuji. Je dobře, že máte ještě u sebe někoho, s kým to můžete všechno sdílet. Přeji Vaší rodině hodně síly a hlavně nejste na to sám.
Dekuji. Dam si ji na plochu. Kocky mam rad. Kdysi jsme meli kocoura ohromneho byl krizeny s britskou modrou. Ale kvuli nemocne dceri jsme jej museli dat pryc. Ke kamaradovi, ktery hned pustil. A kocour utekl. Pozdeji mi kamarad zavinil moje dluhy, zapodnikal si na me a zapomnel mi to zaplatit. Ted jen, aby vydrzelo auto. Uz minuli rok kdyz to bylo spatne tak se povedla zavada, ktera se vyskytne udajne u kazdeho 10000ks. Samozrejme mne.
Severyne, hééééj, Severyne. Ozvěte se! Písněte, jak na tom jste!
Severyn, stále všichni žijete. A o to jde! PŘEŽÍT! Držte se všichni! Potřebujete se navzájem.
No mam pocit, ze cim dal hure. V sobotu jsem po milionte probdele noci dorazil domu, musel jsem odpoledne jet na drevo a v nedeli zase pryc. Ted je utery vecer jsem zpatky z Nemecka najeto 2000km a netesim se na rano. Pozitivni dokonale jsem si uzil zatmeni Mesice. Dceri objevily, ze ji pul roku davali spatne davky leku. Moc velke.
Po přečtení řádků i rad zůčastněných Vám takovéto rady moc nepomůžou, pokud nenajdete KOŘEN všech nezdarů a to je nemalá práce se sebou samým.Žádná nemoc není -li zhojen její kořen není uzdravena trvale.Léčením jen následků dojde jednou ke kolapsu! To je logická zákonitost do každé situace.V 38 letech jsem byl na pokraji smrti zhroucen fizicky i psychicky s rozbitou osobností a toužil jsem žít a uzdravit se.Nebudu se zde vyjadřovat, co o mě soudili lékaři.Jen zázrak mi mohl pomoci,až se mi do rukou dostala Bible.Věřit v Boha to nic neřeší, vždyť ani nevíme ,co se za tím slovem skrývá.,kdo to je.Být pobožný,to je taky k ničemu.Ale věřit Bohu , znát Ho ,to je jiná! Boží slovo v Bibli je vlastně servis pro naši duši ,ducha i tělo.Je v ní moudrost, naděje, uáspokojjivá odpověď ,kterou Vám nedá žádný člověk.Z ní vychází pramen života z učení Ježíše Krista.Křesťanství totiž není náboženství ALE NOVÝ způsob ŽIVOTA A MYŠLENÍ . NA TOM ZÁVISÍ NAŠE dokonalé UZDRAVENÍ Pokud tuhle radu nepřijmeme ,nezačneme hledat ten nejcennější poklad v této moudré knize, zabloudíme v tomto světě a zahyneme. Já tuhle cestu taky nehledal,jen uzdravení.vším možným, jem ne Biblí. Ale dokonalost se nedá obejít jako světské zákony.Tady jsou ale věčné zákony života..Je psáno: úzká je cesta a brána,která vede životu A MÁLO TĚCH,KDO JI NALÉZAJÍ.Ale kdo hledá, NAJDE.Dnes je mi 72 let dosud fizicky i duševně pracuji a raduji se ze života.A co víc, věřím,že život smrtí nekončí, ale pokračuje v jiné dimenzi.Ostatní by však bylo na bližší kontakt na 702908396 .
Severyne, přežijete víc jak si myslíte a Bůh vám v tom nepomůže. Cestu musíte najít sám, chce to nestresovat se, nezávidět a žít svůj přízemní život. Prostě každé ráno si řeknu, co nezvládnu dnes, zvládnu zítra a nebo taky nikdy, dávno už se nestresuju tím, že nemám všechno špigl nygl, že nemám na kontě miliony, pochopila jsem, že některé práce prostě z invalidního vozíku nejdou dělat i kdybych se snažila sebevíc, udělám to prostě tak jak to jde. Nemoc není žádný trest za minulé životy, nemoc dětí není trest pro rodiče. Zkuste méně času trávit v práci, mnohdy je klid víc jak peníze. Víra v Boha je jen berlička.
- lidus -
- Liduško - ale na druhou stranu - pokud víra v Boha někomu pomůže - tak proč ne? - já jsem ten poslední, kdo by v Boha věřil, ale pokud někdo víru použije ke svému takříkajíc "přežití" a nikoliv třeba k vymýcení nevěřících - tak mu ji můžu jedině přát - má to ve světě o moc jednodušší. Zdravím.
doplněno 01.10.15 21:20:- Liduško, no jo, - máte pravdu - ale málokdo se umí vyrovnat s realitou tak, jako Vy - můj brácha má podobný osud a já ho nepřestanu obdivovat - ale ani nevím, jestli v hloubi duše v nějakého Boha nevěří ... tak se mějte hezky.
Marcelko když já znám tolik věřících, opravdu věřících a neznám ani jednoho co by mu víra pomohla k uzdravení, najít práci...znám jednu rodinu mkteré víra zdá se pomohla překonat tragickou smrt dvou dětí ale zdání klame, manžel té ženy nevydržel její modlení, vysedávání u hrobu a v kostele, oltář v dětském pokoji a odešel.
Severyne, jste tady? Hodně lidí na Vás myslí. Nejraději, kdybychom Vám mohli poslat energii. Jste vyčerpaný fyzicky, to se promítá do psychiky. Zavalilo Vás to. Potřebujete odbornou pomoc. Už jste vyhledal psychologa?
Někde jsem četla: " Byl jsem na dně. Najednou někdo zespoda zaklepal..."
Jeste ne, zkousel jsem se na par ordinacich domluvit, ale bylo to az za dlouho. A nebo v case, ktery ja nemam. Kdyz prestanu drit tak to vse jeste bude horsi. Kdyz to reknu zkracene bude ze mne bezdomovec.
moc vás všechny zdravím a dovoluji si připsat pár řádků.Já myslím že každý člověk má starosti a ten svůj kříž za sebou vlečeme všichni. Někdo menší , někdo tak velký že s ním sotva pohne.Já jako žena , maminka třech dětí si celý život řídím jedním příslovím. Člověče přičinˇ se a bůh ti pomůže! Nakonec to je na každém z nás jak se vypořádáme s těžkostmi nám dané od života.Neměla jsem to nikdy lehké , od dětství s otcem alkoholikem, z rodiny která byla politicky persekuována ,manžel který si po narození třetího dítěte uvědomil že si nic neužil a odkráčel k jiné a samozřejmě u ní nezůstal a hledal tu pravou.Věřte že to co jsem sama musela řešit , zaměstnání , děti, jejich vzdělání, puberty a vše finančně utáhnout bylo někdy nad mé síly. Nemohla jsem si dovolit se hroutit , naopak byla jsem to já která musela být stále připravená pomoci, zaplatit, dojet někam , udržovat rodinu v pořádku a myslet na to že pomalu stárnu a mé sny se staly průhledné takřka nevyditelné až zmizely úplně. Dnes jsou děti dospělé, mají své rodiny a já mám pár přátel, své milé knihy , internet a vycházky do přírody kterou miluji. a kde zůstala láska? ta kulhajíc si našla jiného adresáta.Ještě že jsem optimista a vážím si toho co mi život dal a nesmutním nad tím co mi vzal ...Korina
Severyne, omlouvám se, udělám úkrok stranou. Korino, před nějakou delší dobou jste měla snahu najít si lásku, partnera. Já mám pocit, že jsem tenkrát byla hodně skeptická a mrzelo mě to. Jak to dopadlo? Co osud řekl, co vám připravil?
To je mi líto, že to takhle dopadlo. Člověk by neměl zůstávat sám. Vím to! Třeba se najde kamarád, který zůstane ve svém bytě a s vámi bude trávit hezké chvíle. Tohle jsem zažila po čtyři roky, už jsem byla v důchodu a mám na tuhle dobu krásné vzpomínky. Ale upadl, zlomil si krček, dostal zápal plic a osud se zlomyslně zachechtal.
ano dobře si to babko... pamatujete, nebudu podrobně popisovat mé seznamovací akce ale bylo to víc jak trapné. Dnes se tomu směji ale je to spíš k pláči jaké představy o životě mají šedesátníci.! Neříkám že jsou všichni stejní, to určitě né ale ti dva s kterými jsem se potkala mě vzali iluze o spokojeném životě v třetí etapě. Sedět v hospodě u piva , spát dopol. .,být neupravený , nemít v pořádku zuby atd. já byla v šoku. Druhý sice vypadal poněkud lépe, ten by se nejraději hned ke mně nastěhoval do bytu , nebo aspon do ložnice.No řeknu vám že mne chut na lásku přešla, mrzí mne to . Tak holt ty švest. knedlíky a koláč s drobenkou a kafíčko sním a vypiji s přáteli. Měla jste pravdu i když to nerada přiznávám...
Berte to jako zkoušku, něco podobného je příběh o Jobovi
Jób je sice spravedlivý (v tom jsou jeho tři přátelé v neprávu), ale to neznamená, že by od Boha měl právo vyžadovat něco za odměnu. Bůh je svobodný a nesmírně moudrý a žádná lidská moudrost před ním neobstojí. Pro člověka tak utrpení zůstává tajemstvím a nezbývá mu, než Bohu věřit, že ví, proč utrpení dopouští. Hlavním těžištěm Boží odpovědi na Jóbovy výzvy je popis stvoření, jeho moci a nádhery. Bůh odkazuje Jóba na jeho místo; upozorňuje ho, že Jób není středem vesmíru, že se vše netočí kolem něj a že mu svět ani Bůh nic nedluží. Bůh vyzývá Jóba, aby se podíval na svět (Boží stvoření) z jiného úhlu pohledu, nezaujatě a s odstupem.
Na druhé straně však Bůh prohlásil, že na rozdíl od svých přátel Jób mluvil správně. Jób sice neměl pravdu v tom, že by měl právo osočovat Boha a žádat od něj satisfakci za vlastní utrpení, nicméně jeho postoj je mnohem lepší než teoretizování jeho přátel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.