Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapesné cizincům ze 3.zemí

Od: ewinge odpovědí: 9 změna:

Jak to zamýšlí dělat naše vláda s kapesným emigrantů u nás,když Merklová nabízí 360euro na dospělého ...? To jako půjde z jakých peněz...? Můj exmanžel má min. důchod a pracoval celý život a měl pracovní,kde přišel o prst ...§. Je to humánní k nám pokud se mluví o pomoci,jak to bude s hordami běženců ...?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zahoďte své papíry a vydávejte se za Syřanku - dostanete dávky vyšší než důchod, dají vám najíst, napít, oblečou vás, dostanete zdarma bydlení...

Co jiného byste chtěla poradit :)

fiser22*

Bohužel, vzhledem k otiskům prstů (pokud není OP staršího data :) ) které se dělají při zřizování nového Občanského Průkazu už to asi nepůjde :( ale jinak naprosto souhlasím, měla byste se o dost lépe... Jinak odkud půjde kapesné - je asi celkem jasné - z našich peněz, tak jako pro naše opálenější občany.

ctyriopatreni

))ministerstvo práce dnes představí čtyři nová opatření na podporu rodin. Takže vláda myslí i na nás. ))

No, nevím, kolem sebe neznám nikoho ve svém okolí, kdo by chtěl v tomto čase , když to vidí co se děje rozšiřovat rodinu,ani výhledově. Nicméně je tam něco i pro důchodce, tak třeba navýši něco.

snupa*
hodnocení

0x
Je to nase povinnost jim pomoci, kdyby tu vypukla valka taky byste si prali ji preckat nekde v klidu, kde by vam pomohli at uz materialne ci dusevne. A 360 eur to neni zase takova raketa na nemeckou ekonomiku.
sebod*

snupa. Moje povinnost to není v žádném případě. A kdyby tady vypukla válka a já kvůli tomu šla do jiné země, tak bych se tam chovala skromně a byla bych vděčná za každou pomoc. V žádném případě bych si nedovolila diktovat podmínky a ušklíbat se nad tím, co dostanu. Udělejte si dva dny volna a jeďte se podívat do Maďarska. Jestli Vám ani to oči neotevře, tak *zed*

Další věc je, že těch 360EUR kapesného zdaleka není jediný náklad na "uprchlíka"..V ČR prý stojí 1 měsíc pobytu "uprchlíka" cca 30tis Kč (i když reálně to podle mne bude číslo daleko vyšší), v Německu to musí být logicky ekvivalentní násobek toho co zde v ČR.

Potom už ta čísla vypadají zcela jinak.

Hlavní ale je, že pokud to bude takto pokračovat dál a dál, tak žádná země EU (ani celá EU dohromady) to nemůže v delším časovém horizontu zvládat. A to nemluvím o dalších aspektech včetně možné (a velmi pravděpodobné) přítomnosti teroristů mezi "uprchlíky".

Evropa se prostě nemůže postarat o všechny lidi z Afriky, Asie, Indie...ani kdyby 100x chtěla. Naopak to EU přinese jen a jen problémy, až ji to zcela rozloží.

Z čeho se skutečně platí? Já bych řekl že je to na dluh. Jak si západ zvykl žít na dluh.

ctyriopatreni

Už pomáháme. Z čeho myslíte, že se to celé financuje? Asistence policie, neziskovky, jídlo, vše kolem toho? Asi mimo jiné podstatná část i z daní občanů EU, taky ne? A zatím nám zato níkdo z vládních kruhů něřekl ani dík, jenom z EU slyšíme musíte?

hodnocení

0x

Už jsem taky slyšel z různých stran různé částky, ale nevím jestli 350 euro se týká jen Německa? Včera říkali ve zprávách kolik bude EU platit na uprchlíka (jakože každá země "dostane" určitou částku) ale nevím na jak dlouho. Je to fakt jen manipulace se slovíčky. Používají slova jako "dát" jako bychom něco dostali zadarmo. Ve skutečnosti nic nedávaj ale berou to z peněz daňových poplatníků.

Včera v noci a ještě dneska ráno jsem o tom znovu přemítal a uvědomil jsem si, že vlastně ani nevím (a chtěl bych vědět) jestli ty azylové zákony jsou povinně nařízeny Evropskou unií? Myslím ty zákony kolik má každý uprchlík dostat, jakou má mít stravu, jak často a kolik se má stravovat?

Evropská krize by se dala snadněji zvládnout kdyby se zavedl zákon, který bude šetřit s výdaji na uprchlíky. Dám příklad, při obléhání Leningradu v roce 1941-1942 se postupně snižovali příděli chleba (dělníci měli nejdříve 800g, nepracující měli 400g chleba na den) a taky z toho vyžili. Pak se to snižovalo až na 250g pro dělníky a 125g pro ostatní obyvatelstvo ale snižovala se i kvalita chleba. Po ukončení blokády Leningradu se zvýšili příděli na 600g a 400g. A lidi žili. Takže já bych byl pro zavedení zákona, který by v případě velkých počtů migrantů začal snižovat množství jídla, které se dává migrantům, např. jim dávat jídlo ob den. To nikoho nezabije a dá se to bez problému přežít. Člověk přežije i mnoho dní bez jídla akorád se tím sníží jeho energie. Ono by neuškodilo i ubrat jim toho jídla více, protože stejně tu svou energii využívají tak akorád na to aby mohli chodit do posilovny (Výšší Lhoty). Pak jsou přehnaně agresivní. Na druhou stranu kdyby dostávali jídlo řekněme jen jednou za tři dny, mohli by to hlavní jídlo doplnit nějakým lehkým jídlem, např. zeleninou, takže by nebyly zcela o hladu a bez energie. Jinými slovy by se tak podělili s ostatními migranty o jídlo (horší už to je s kapacitami ubytoven). Úbytek energie by mohl mít pozitivní vliv na snížení agresivity mezi uprchlíky.

Další věc je, že uprchlíci kteří dostávají jídlo by měli povinně pracovat, jenže problém by byl jak je k práci donutit. Asi tak, že nedostanou najíst dokud nesplní svůj úkol. Za správné považuji zavést systém něco za něco, vždyť u nás sociální dávky nedáváme zadarmo, ale chtějí pracovat a odmítnutí veřejně prospěšných prací se trestá tím že jste vyřazení z evidencě Úřadu práce, čímš stát přestává za vás platit sociální dávky i zdravotní pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]