Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Made-in-china.com vaše zkušenosti

Od: korpss* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se stánkama made-in-china.com,jak to funguje,cena dopravy,clo,jak se obědnáva zboži atd.moc dík za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Konkrétně tyhle stránky neznám ale můžu doporučit web který se zabývá testováním čínských e.shopů
zbozizciny.hys.cz Na stránkách je taky oddělení kde se rozebírá otázka zdanění, proclení atp.

stirecek*
hodnocení

0x
V číně nakupuju na jiných stránkách, eshopu je tam hromada. Doprava převážně zdarma, dražší zboží se vyplatí priplatit za dhl - za tri dny máš zboží doma, navíc za tebe vyřídí celní záležitosti, tudíž je to v ceně. Clo se neplatí, jen dph.

lidus*
hodnocení

0x

inchina.cz/... Nevím jak štíreček dospěl k názoru, že clo se neplatí, zde máte stránky kde je to srozumitelně vysvětleno.

doplněno 01.02.13 09:05:

Na celní správě nesedí idioti. Dcera objednává zboží asi 5x do roka a ještě se nestalo, že by balík nebyl proclen.

stirecek*
Lidus Clo se neplatí. Nakupuju v číně, tak vím, za co platím. Od 22-150eur se platí jen dph. Pro číňana není problém na balíček napsat cenu 20dolaru, pak neplatite vůbec nic. Anebo vám sníží cenu třeba na 50usd a pripise "dárek "a ti stačí, abyste neplatila ani dph. U telefonů v ceně cca 6000 běžně zaplatíte cca 400kc dph, mnohdy to projde bez. Ale Clo se skutečně neplatí. Máte to na stránkách pošty nebo zde
svetandroida.cz/...
doplněno 01.02.13 10:12: Lidus: na jedné straně mi pošlete odkaz, kde to máte jasně napsané, na druhé straně to popíráte. Znovu opakuju, ze Clo se platí nad 150eur, což je dle dnešního kurzu 204dolaru. To co dcera platí neni Clo ale dph. Do hodnoty 22euro se neplatí ani Clo ani dph .Do 31.3.2011 tato hranice byla 150eur. U zboží deklarovane jako dárek je hranice 45eur ovšem celnici nejsou magoři, ale zhruba v padesáti procentech to projde. Stačí misto třeba telefonu napsat mp4prehravac za cenu do 50usd. Nicméně řešit tady maličkosti nema smysl. Slušný telefon s 5.8"displejem koupíte di pěti tisíc i s dhl dopravou a dph, u nás za nej date 2-3x víc. To samé platí u oblečení atd atd.
majsterjoe*

Ja to ted hledat nebudu, ale tusim ze CLO se pocita z kazde dovezene veci mimo EU. Od urcite castky, to ano, ale mnohdy nestaci napsat ani darek. Celnikum se to nemusi zdat a po kontrole clo dopocitaji.

doplněno 31.01.13 21:07:

Tak CLO se plati na vyssi cenu nez 150Eur. No, myslel sem mene.

buss

To musí chodit dáárkůů, kolik tam máme kamarádů? Myslím, že celníci nejsou až tak blbí, na dárek nemusí hledět.

doplněno 31.01.13 21:58:

poslali ji znovu, nakonec mi došla dvakrát ...
To je možné, i z Anglie.

lidus*

Štírečku já se nechci hádat ale vím jistě, že clo platí. Objednává zboží vždy cca za 25 000kč, nekupuje jednu věc kdy snad se dá cena s prodejcem dohodnout aby nepřesáhla 150eur. Balík platí převodem a máte pravdu prodejce ve většině případů neúčtuje balné, poštovné ale clo je vždycky vyměřené a platí ho na poště při převzetí balíku.

stirecek*
Lidus jsem rad, ze jsme se konečně domluvili. Nemohl jsem tušit, ze dcera nakupuje ve velkém. Ja nebo většina mých známých kupují výhradně pro osobní spotřebu a do limitu se vždy vlezem. Jiný známý ma obchod, takže to je věc jiná. Na druhé straně, i kdyz jsem objednal třeba 12veci v jedné objednavce, číňani je posílají samostatně, takže chodí průběžně po jednom a limit se neprekroci. V případě drobností do tech cca 30 dolarů se tak neplatí ani to dph.

stirecek*
hodnocení

0x
Korpss: mrkni na stránky dealextreme.com, tomtop, pandawill, aliexpress... tady je doprava zdarma. Dražší zboží se vyplatí poslat pres dhl. Neco ti stojí, ale zásilka je pojistena, vyřídí za tebe celní záležitosti, tudíž neplatíš poště poplatky, zboží máš doma během.tři čtyř dnů a dph doplatis kuryrovi pri dodání. Některé značky telefonů lze objednat ve skladě v itálii, pak neplatíš dph. Večer ho poslou, rano na druhy den ho mas doma. Rychlejší než ceska pošta. Platí se předem, buďto kartou nebo pres paypal. Levnější věci se vyplatí dopravou zdarma dojdou během dvou tri týdnů, někdy to trvá dva měsíce, ale dojdou. Kdyz ne, tak napíšeš a oni poslouchej znovu. Čekal jsem na jednu vec dva měsíce, kdyz nepřišla, poslali ji znovu, nakonec mi došla dvakrát, ani peníze nechtěli zpet. Jednání je lepší nez u nás, ceny tretinove az poloviční, jak co.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]