Nejste přihlášen/a.
Tyhle stroje a vlastně i sám nápad jak se dá létat, mě přímo fascinuje. Na vzlet potřebuješ 100 m a míň. Jen o trochu dražší, než dobré auto. Spotřeba srovnatelná. Cestovní rychlost okolo 150, i víc. Na místě jsi 2 - 3 x rychleji, než autem, bez nervů na silnici. Dostaneš se všude, anebo aspoň poblíž. Nejbezpečnější způsob létání, není tak citlivý na povětrnostní podmínky jako klasická letadla. Nevím sice kolik stojí škola, ale jde jen řádově o desítky hodin teorie a létání a máš licenci. Myslím, že každý s průměrným IQ by to zvládl. Zatímco řidičák mají někdy i magoři. Tak proč ještě létá tak málo lidí? Co si o tom myslíte? Zvláště přivítám zasvěcenější názory, dík. Jo, o nevýhodách (kromě těch technických) nic nevím, o tom se na netu nepíše.
Co ti brání se v tom realizovat? Vírníků je míň než málo, možná, kdyby jich bylo jak máku,lidi by létali všude možně.
Realizovat se v tom mi brání nedostatek peněz a vyšší věk. Tu otázku jsem položil více méně jako k diskuzi, protože mám zájem o mínění druhých. Přeplněné dálnice jsou tu proto, že je aut jako máku, protože se jezdit jen po předem postavených silnicích za stovky miliard. Kdežto nahoře? A nebylo by krásné letět si kam chci? Bezpečnost by se dala vyřešit, byli bychom v 3D a ne na 2D silnici.
Nepraktické pro běžný život. Člověk potřebuje mobilitu i ve městě, no ale kam s virnikem, že? Kromě toho - hodně lidí má strach z výšek a z létání. Pro ne asi nebude vírník to pravé ořechové. A řve to jak stádo slonů...
Kdo řekl, že je vírník méně citlivý na povětrnostní podmínky? Je to letadlo s mizernou klouzavostí a omezenou řiditelností. Jenom má plochu křídla nahrazenu plochou rotoru.
Mimochodem - jak si představujete třeba takovou služební cestu Praha - Brno pomocí vírníku?
Nikdo mi to neřekl, jen jsem se to dočetl na netu. Odborníci nekecají. Já když něco vypustím do světa, tak si to nejdřív prostuduju. K čemu je vám klouzavost, když nemáte kde přistát? Autogyra přistane téměř kdekoliv. Řitelnost je postačující, když dokáže přistát i na střechu jedoucího auta. Služební cesta Praha - Brno? Proč ne? Přistanu co nejblíž a zbytek obstará MHD, nebo taxík. Stejně jako při cestě do centra Prahy. Hrůza
Lobbujte na Ministrstvu dopravy, ať tomu dají podporu. Musely by se u každé obce zřídit přistávací plochy a odstavné plochy, kde by bylo možno složit rotor a pokračovat po normální silnici pomocí tlačné vrtule až domů. Takže uznat vírník jako silniční motorové vozidlo.
Když splní bezpečnostní a emisní parametry pro nová vozidla, proč ne ...
doplněno 03.09.15 16:25:Ale ani ty letecké nebude vůbec jednoduché splnit.
Na tom něco je, jenže lobbovat nějaké vládě, co nemá koncepci a tím méně vizi, je celkem zbytečné. Ta naše vláda ani neví, kde je jejich špička nosu. Jinak dobrá představa. Když motor autogyry dokáže puhánět vrtuli i předrotaci, pak může pohánět i kola na silnici, že? Jenom malá další převodovka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.