Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kradete někdy v obchodě , nebo někde jinde?

Od: hmhmhm odpovědí: 43 změna:

Otázka je jasná, ukradli jste někdy něco v obchodě, nebo ještě stále kradete?

Přiznám se, mám špatnou finanční situaci, a i když se za sebe stydím, občas ukradnu nějakou drobnost jako je šampon na vlasy nebo zubní pastu, dříve jsem občas vzal i Fidorku či něco podobného (dobře se vlezla do dlaně a kapsy ale to už nedělám, protože tohle je něco navíc) protože aspoň tak pár Kč mi zbyde na něco jiného ... ano je to hloupé klidně mi nadávejte, nebo se můžete přiznat, jací jste vy, třeba nikdo z vás opravdu nikdy v životě nikde nic neukradl.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ona není krádež jako krádež. Pokud myslíte tu klasickou (něco seberu a strčím do kapsy), tak si pamatuju, že jsme zhruba ve 4. třídě základní školy (1964) se spolužáky soutěžili, kdo v samoobsluze sebere zajímavější předmět. Když pak jednoho spolužáka chytli, byla z toho mimo ředitelské důtky tak parádní ostuda, že jsme toho nechali.

Za krádež se ale dá považovat třeba i na černo stažený program, film, či muzika z Internetu. Myslím, že by se našel málokdo, kdo něco takového nikdy neudělal.

hodnocení

1x

Jasně, že to 90% lidí někdy zkusilo. V telecích dobách samozřejmě *nevi* Já také, po nástupu na gympl jsem dostávala 10,- na svačinu, což stačilo na dva rohlíky a sýr, občas levné pití, tak jsem sem tam vzala čokoládovou tyčinku. Dneska to nechápu, ta ostuda za to nestojí. Vám ta ostuda, ta situace při chycení, kdy se na Vás všichni koukají, za ten šampon stojí? Dneska bych si radši myla hlavu mýdlem, než být chycena se šampónem v bundě.

doplněno 25.08.15 10:33:

Wamp, jednoduše spadáte do těch 10% ;)

Samozřejmě, že statistiku jsem nečetla, byl to můj laický odhad, ale těžko mě někdo bude přesvědčovat o tom, že naprostá většina dětí a mladistvých NIKDE, NIKDY a NIKOMU nic neukradla, nevzala. Ale mluvím o většině, ne o všech.

Naugrago,promiňte,ale Vy jste někde četla statistiku o tom,že 90% lidí někdy v životě kradlo? *sok* Já jsem v životě neukradla v obchodě ani žvýkačku,a to mám na hrbu nějakých pár křížků...

doplněno 25.08.15 11:10:

Dotaz zněl,zda někdo z nás někdy něco ukradl v obchodě.Odpovídám jasně - NE.Také jsem studovala a poměrně dost dlouho,také jsem dostávala kapesné - ne zrovna moc vysoké...Vystačila jsem s ním.Mám vysoké morální zásady a přes to vlak nejede !

Také nebudu a nemohu zde tvrdit,že tolik a tolik procent lidí krade a kolik nekrade. *nevi*

taky se mi zdá 90% moc - ani já nikdy, a že byly časy, kdy jsem neměla pomalu na rohlík... ale jednou mi na večeři s přáteli zvonil mobil, ať si přijdu vyzvednout 12-letou dceru na policii - s kamarádkou se snažily ukrást oční stíny, chytili je, zavřeli do skladu, kde si je celé ubrečené vyzvedli policajti, tam čekali, až si je vyzvednou rodiče - bylo to takové ponaučení, že už v krámě nikdy nic neukradla...

72mona3*
hodnocení

0x

Finanční situace...je dobrá záminka. To bych musela krást denně. Nekradu. Vyhledávám akce. A zjišťuji, kolik věcí jsem kdysi kupovala zbytečně. Ale je to o vnitřním nastavení. Vyprávěla mi sestra, že její kolegyně šla s dětmi na bazén, na sedačky si odložili brýle, šnorchl, ručníky...a když chtěli jít pryč, brýle chyběly. Tak chytla jiné, co byly odložené vedle a spokojeně odešli domů... Tak tohle bych nikdy neudělala. Nejsem sobec, ani zloděj. Jako malá jsem "kradla" jen jednou - tátovi 5 korun z kapsy u kalhot, co měl na věšáku. Kdybych si mu o ně řekla, dostala bych je. Mona

mono, souhlas, cítím to stejně - pamatuju se, že dřív se kradly z aut stěrače a můj bývalý, když je ukradli jemu, tak si klidně vzal zas z jiného auta a necítil žádnou vinu - taky bych to nikdy neudělala, jak k tomu ten další člověk přijde? ... když něco ukradnete v obchodě, tak to někdo jiný musí zaplatit ze svého - asi prodavačka, proto když se např. na pokladně spletou a vrátí mi víc, ozvu se, i když protiargumenty zní "jindy mě ošidí oni a taky mi nic nevrátí" - nojo, ale to byla úplně jiná prodavačka, jak k tomu přijde tahle? a proč by se mělo zlo šířit a podporovat? a kromě toho, jak si člověk může sám sebe vážit, když ví, že támhle něco ukradl, tuhle zalhal? *ee*

andri*
Tohle mi pripomina hrbitov o Dusickach...kdy silne foukalo a na hroby se zpatky stavelo to co bylo pobliz.Takze vence misto andilku apod.
72mona3*

@minda*palec* Je to tak. Tomu se říká empatie. Vím, co vadí mně, tak to prostě nedělám ostatním... Už párkrát se mi stalo, že když jsem někoho upozornila, že se ošidil (třeba nenaúčtovaná káva v restauraci), ten dotyčný byl prostě v šoku, že ho na to upozorňuji.

"...dřív se kradly z aut stěrače..."

Tenkrát to ale nebylo z finančních důvodů, ale proto, že stěrače byly totálně nedostatkové zboží a jinak se prostě sehnat nedaly. Kdo nechtěl kvůli takové maličkosti (v cene pár korun) odstavit auto (za cenu ve výši 10 násobku výplaty), nic jiného mu nezbývalo. Tím nechci říct, že to schvaluju.

majsterjoe*

Podle mě je rozdíl mezi "krást v obchodě", kde okrádáte nějakou firmu, kde se spousta zboží stejně odepisuje, a nebo "krást ostatním", kde si na to někdo musel vydělat.

doplněno 25.08.15 17:56:

Ale ten obchod na tom vydělá díky zákazníkům a vyděla daleko s větší přirážkou. Krom toho je ztráta zanedbatelná.

doplněno 27.08.15 22:24:

Abychom si rozuměli, krádeže neschvaluji, sám nekradu ani nevím o nikom v mé rodině že by někoho okrádal.

byl a je to jen můj názor ohledně srovnání krádeže v obchodě a krádeže na ostatních lidech. Kdybyste pracovali v obchodech, asi by jste se divili k jakým ztrátám dochází a kde se to nakonec projeví.

A jaký je v tom rozdíl *sok*? I ten "obchod" si na to musel vydělat.

doplněno 26.08.15 07:35:

Majsterjoe - "Krom toho je ztráta zanedbatelná"

Když si tohle řekne každý, už tak zanedbatelná není. Nehledě na to, že tu ztrátu často musí uhradit chudák prodavačka, která s tím nemá vůbec nic společného.

Proboha, kdy už konečně zmizí z národa takové bolševické myšlení? To snad nemyslíte vážně, napsat takovou hloupost...

sunset*

Jinak řečeno - vy si kradete a poctiví klienti na to doplatí vyšší cenou zboží. To jsem vás měl za většího frajera... :/

andri*
hodnocení

0x
Ted uz ne a nikdy vic nez bonbon to nebylo.Jako mala jsem chodila do Jednoty suverenne pro rohlik.Pak nekdy v 11ti céčka sestrenici,sponku v Bille a kdyz jsem delala v 18ti za barem tak sklo,popelniky,pullitry...
Ja nekradu,ja si privlastnuji:)
doplněno 25.08.15 11:17: Ted nosim holce kancelarsky papir z prace.Nebo smirovaky jsem dodavala do skolky.
layborr*

7 divů komunismu u nás -

1) Všichni mají práci

2) Přesto, že všichni mají práci, nikdo nepracuje

3) Třebaže nikdo nepracuje, plán je plněn na 100%

4) I když je plán plněn na 100%, nic není k dostání

5) I když nic není k dostání, všíchni všechno mají

6) Bez ohledu na to, že všichni všechno mají, každý krade

7) Přestože všichni kradou, nikde nic nechybí

A ted kradou nejvíce politici a na nejvyšších místech se krade nejvíce .*smich*

sqm
hodnocení

0x

Přiznám se, že v mega nákupu za 4000 jsem v košíku přehlédl balík propisek za 19.

hodnocení

0x

Ne, nekradu. Pokud mi chybí peníze, snažím se zvýšit příjem. Je to jednodušší, než se snažit uspořit. Natož pak řešit situaci krádežemi...

oooo
hodnocení

0x

Neznám ve svém okolí, rodině apod nikoho, kdo by nekradl.Nikdo není přitom chudák.Kukuřici na poli, různé zboží a předměty ze zaměstnání, i kdyby to byl jen toaletní papír .Nejvíc kradl můj bývalý- podnikatel, majitel mnoha nemovitostí. Vyvážel zboží z podniků se kterými obchodoval za bakšiš pro zloděje.

hodnocení

0x
Jako kluk jsem to párkrát zkusil, ukradl jsem žvýkačky nebo přílohy z časopisů. Spíš než užitek mě naplňoval ten adrealin, jestli to vyjde nebo ne. Řekl bych, že je to jedna z věcí, co patří k dětství. Dneska už bych si ale neuměl představit, že bych něco ukradl v obchodě.

remisak*
hodnocení

0x

Pro hmhmhm,ovšem když máte na počítač a internet tak zas tak špatnou finanční situaci nemáte

Třeba je připojený přes sousedovu vifi *smich*

majsterjoe*

To už je dneska stejný standart jako je TV:

Nemyslím si, že to, jestli má někdo počítač a připojení na internet, je dneska ukazatelem toho, že jeho finanční situace není tak špatná. Možná před deseti lety ano, ale dnes už určitě ne...

strait
hodnocení

0x

Vůbec nechápu, jak může někdo krást. Je to přece zločin, nebo ne? Navíc v dnešní době má každý všeho dostatek. Být vámi, tak bych se styděl. Dnešní společnost je dovedena k vrcholu produktivity, není to asi jen tak ze srandy, nějaké důsledky to má(třeba že nikdo nemusí krást), existuje spousta lidí, kteří s potem na čele a se slzami v očích ženou naši společnost neskutečným tempem kupředu a takoví, jako jste vy, degradují veškerý tento pokrok. Vemte si třeba takového politika, myslíte, že to má jednoduché? Určovat to, co je správné a co není, abychom se nakonec dostali tam kde jsme? Obnáší to neskutečné morální dilema a pak se objeví nějaký člověk, který chce spáchat zločin a najíst se zadarmo, tak to by přece nešlo. Tímto jednáním si nevážíte ani toho, jaké bezpečí je vám zajištěno. Dnes už mají i ti nejzaostalejší takovou morálku, že by si nikdy nedovolili takto hrubě uškodit společnosti, společnosti skvělých lidí, jejichž výtvor má zcela nadčasovou hodnotu. Společnosti lidí, kteří se všichni navzájem respektují a respektují také zákony, díky nimž si tady takto žijeme, zákony, které přesně a spolehlivě řídí tuto společnost. Tímto vás prosím o vysvětlení, jak jste si vůbec mohl dovolit něco ukrást. Měl byste se jít nejlépe sám udat na policii, nebo do konce života chodit do kostela a modlit se, aby vám bylo odpuštěno.

lidus*
hodnocení

0x

Bylo mi 6 když jsem po městě chodila žebrat s romskými spolužáky, doma jsem poprve a naposled dostala od otce nařezáno a od té doby vím, že se nežebrá a nekrade. Holt můj otec nevěděl, že to v našem státě bude skoro běžná věc a ještě se tím budou lidi chlubit. Nesnáším zloděje a lháře!

dztray
hodnocení

0x

V obchodě ne, ale řekněte mi, kdo nemá v mobilu třeba staženou mp3, nebo si nestáhnul film, program, hru apod.? Krom toho jsme si brávaly drobné věci od zaměstnavatele, když jsme jako holky brigádničily - a taky dýška, který jsme měly zakázaný si nechávat.

hmhmhm
hodnocení

Ukazuje se zde, že většina lidí bere obchody jako svaté místo, kde by nikdy v žovotě nekradli, ale to že kradou v práci, stahují nelegální obsah z netu (programy, mp3, hry) nebo např . jezdí na černo, už společnosti vadí méně.

Platí tedy, že není krádež jako krádež? Proč je obchod svaté místo, jakto že je pro společnost nepřijatelné vzít v obchodě tatranku za 5 kč, ale lidem jezdícím načerno za 18 Kč unikající revizorům už většina spoečnosti v diskuzích fandí? vysvětlí mi někdo ten rozdíl?

lidus*

Protože v obchodě se ztráty rozpočítají na prodavačky, pan majitel ten si na své šáhnout nenechá, no a nelegální stahování hudby a filmů to už není tak vidět a tam se to týká jen toho "majitele" a ten si na své příjde i tak.

sunset*

Vy jste ale nikdy ve kšeftě nepracovala, že? V obchodech je počítáno tzv. ztratné (jednak krádeže, druhak přirozený odpad = např. na place shnilé švestky), např. už v roce 93 ve velkém obchodě (tehdejší Prior v krajském městě) bylo 800 tisíc měsíčně! S tím se počítá a ztrátu zaplatí ti poctiví kupující ve zvýšené marži obchodníka.

lidus*

Sunset nepracovala ale mám kamarádku co pracuje v jednom obchodě a když je inventura, ztrátu platí prodavačky. Ve velkých obchodech to tak možná není ale nic to nemění na tom, že krást se nemá.

eivlis*
hodnocení

0x
Já jsem ukradla v 8 letech čokoládu, oriskovou, kterou dodnes zboznuju.Od té doby jsem neukradla nikdy nic, protože bych se hambou propadla.Nejela bych ani načerno v autobuse.Jsem ten poctivej blbec:)Jen v těch 8 mi to ujelo:)

uska*
hodnocení

0x

V 7 letech jsem kradla farářovi z jeho zahrady hrušky. On na mne rodičům žaloval, že kradu jablka. To se mne dotklo, že faráž lže. Ukradla jsem tátovi z garáže barvu a natřela farářovi kozu na zeleno. Koza do rána chcípla neboť to byl latexová barva. Od té doby nekadu hrušky, ani jablka, ani barvy.

lidus*

Usko, už dlouho jsem se tak nezasmála.

hodnocení

0x

Především jde o morální aspekt. V době kdy odshora dolu berou všichni plnými hrstmi mi připadá bláznovství nekrást. Okradení státu a společnosti, která mě okrádá není nemorální. Supermarket lidi okrádá o tom není co diskutovat. Mají obrovské zisky na dodavatelích, vydírají je, šidí reklamou atd.

Takže něco jako Vražda na tyranu není zločinem!

mp*
hodnocení

0x

To je otázka cti. Kdož jsi bez viny ... Sám si vzpomínám, že tak v.r. 1985 jsme byli v kempu a potřebovali jsme určitou součástku k plynovému vařiči. Měli jí nakonec až v Sedlčanech, ale bohužel jen s celým novým vařičem. Tak jsme jí v nestřeženém okamžiku odmontovali a štípli. Ale určitě se s tím nechlubím (ale těch 90 procent). Dneska se dá všechno koupit, tak proč? Uznávám, že to může být určitý sport - dokážu to, nebo ne? Ale krást se nemá - nakonec pánbíček to vidí, a trestu stejně neujdete.

ria*
hodnocení

0x

Já v deseti letech kamarádce ukradla barbínu, protože jí předtím ukradla ona mě a já jí u ní našla.. :D.. Jinak se mi povedlo odejít z malý večerky, kde nebyly košíky se sýrem pod rukou.. a druhý den mě tak hryzalo svědomí, že jsem to šla stejně zaplatit.. :D..

doplněno 26.08.15 00:29:

Ale mám známou kleptomanku, při návštěvě hned na začátku řekne, ať na ní dáváme pozor, a stejně si klidně nepozorovaně vezme fotky, ovladač od televize, nebo lžičku.. Ale léčí se..

hodnocení

0x
Já kradu celý život.
Od malička. Všude. Kde co vidím.
Vůbec se za to nestydím. Naopak, jsem na to hrdý. Nakradl jsem toho hodně.
Kradu očima, většinou. Někdy i ušima. Je to zadarmo, účinné. Osvědčené. Spolehlivé.
Řemeslníkům odkoukávám jejich zručnost, postupy, technologii. Zahradníkům tu schopnost starat se o stromy, květy, mnoha lidem smysl pro krásu, estetiku. Hlavně zkušenosti druhých. Ne mnozí se totiž o své umění podělí dobrovolně. Koukám, ptám se, hrabu a ukládám pro sebe.
Mámě jsem "kradl" od malička třeba umění vařit, šít na stroji, vést domácnost. Od otce jsem potáhl jeho zručnost a starostlivost. Od obou lásku.
Jo a to, co jsem tak získal, dnes rozdávám. Dětem, vnoučatům, potřebným, třeba i tady poradně.
Takže se ani neomluvím...

Hejkale,musím polichotit...Jste neskutečně moudrý člověk *palec*

To je smutne, ze jsi musel krast rodicum lasku. V nekterych rodinach ji rodice pry davaji i sami od sebe a radi.

mrsgekko*
hodnocení

0x
Nekradu v obchode, ani jinde, nemam na to ty správné ,,koule,,. Když něco najdu, nebo vidím jak člověk něco zapomene(třeba nedávno paní nechala kartu v bankomatu) jdu mu to vrátit..
V obchode bych nekradla, ne kvůli kamerám, ani strachu. Prostě bych to neudělala :-D
Ale bohužel, jsem ve 13ti u tety na prázdninách vzala v krámě krabičku tamponů, protože mi bylo trapně říct tetě o peníze. A přibližně ve stejném věku jsem našla v kabince telefon a vzala ho domů, rodiče mi dali na prdel+kázání a pak mi to bylo líto.
Jiné vroubky nemám, a ani žádné čorka akce neplánuji...

hodnocení

0x

Já osobně nekradu, a ani si nevzpomínám, že bych někdy něco přímo ukradl... Pouze nedávno, i když nevím, jestli jsem za to mohl já, nebo prodavač, jsem nakupoval náhradní součástky na opravu počítačového zdroje, když jsem odcházel z obchodu, zkontroloval jsem počet součástek a souhlasil, a když jsem byl už na cestě domů, tak jsem se v metru ještě jednou podíval do sáčku (který byl dobře uzavřen) a ejhle, jedná součástka chyběla a jelikož jsem už neměl další peníze, šel jsem zpátky do obchodu a se skrytým pocitem viny jsem řekl, že mne pan prodavač asi nechtěně ošidil, že jedna chybí, a ukázal jsem učet, kde jich bylo 5... Dali mi novou a šel jsem domů, teprve až doma jsem zjistil, že mi předtím prodavač dal sáček, co měl v rohu díru, tak nevím kdo za to mohl, hlavní je že PC maká jako nové. A kdybych si tam tu díru udělal nechtěně sám, což si stejně nemyslím, tak cena jednoho kusu bylo 16,- takže i kdybych za to mohl já, tak bych řekl, že jsem je zase o tolik neokradl... :)

doplněno 30.08.15 20:16:

Jsem to ale hlupák... proč tu říkám, že nekradu, když vlastně kradu a snad i více než kdo jiný...Kolik nelegálního softawru, aktivovaných kopií operačních systémů, kolik hudebních souborů, a o ani nemluvě o tom, že mám v prohlížeči ADBlock, a tak okrádám majitele webů o jejich příjmy z inzerce... Já už si to ani neuvědomuju, a pak tu píšu, že nekradu! Sice pravda, že jsem asi nikdy nic hmotného neukradl, ale asi se půjdu někam zakopat... Je vidět, že v 15 letech člověk vážně ještě ví prd...

hodnocení

0x

Velice Vás chápu,jsem také chudý člověk.Ale podívejte se na to z duchovní stránky- je jedno ,jestli ukradnete třeba sušenku za 10Kč nebo 100 milionů -duchovní ůroven je naprosto vyrovnaná,takže se vám tento čin vrátí s mnohonásobnou silou, v budoucnu přijdete následkem tohoto činu o mnohem více.Nikdo neunikne.

pepa87*
hodnocení

0x

Jako novou věc v obchodě, to si nepamatuji, že bych někdy v životě ukrad. Ale pokud jde obecně o jakoukoliv krádež čehokoliv, tak to samozřejmě, to snad každý si někdy musel vzít něco, co mu nepatřilo. Třeba i tím, že si nechal cizí ztracenou věc nebo peníze. A pokud ne, tak lže, nebo mu spatně slouží paměť. Já tedy pokud jsem něco ukradl, tak to většinou bylo z odpadu nebo nějaké staré skutečně maličkosti nebo něco, kde ani nevznikla měřitelná škoda, ale nikdy ne nové věci. Samozvaní umělci mě okrádají za každej bajt paměti, na které mám převážně své vlastní fotky a videa, takže ani nemůžu postahovat všechno to, co mám tímto proti své vůli "předplaceno".

Pokud ale jde o ostatní a jejich údajné finanční důvody, tak jim většinou nevěřím. Možná tak nejprostší bezdomovci, ale i oni si místo jídla častěji radši ukradnou chlast a jídlo vytáhnou jinde z popelnice. Nejlepší je, když někdo údajně nemá pár korun na rohlíky, ale ke krámu přijede vlastním autem žádnej brek a v kapse nejnovější mobil, co dalšího pak má doma, za to by se jistě taky nemusel stydět... Do košíku potom valí ne zrovna nejlevnější a nezbytné věci. S nadávkami, že je to drahé, ale přes to si to neodpustí. Stačilo by se podívat doma do ledničky - jistě mrazák narvaný masem a v chladničce chlast a další "nezbytnosti". To samé s preferencí šuntové kvantity namísto kvality. I když často pravdaže není jiná možnost, než levný šunt, nebo velmi předražený luxus, a nic mezi tím.

Téměř vždy je to o tom, že ten člověk neumí hospodařit s penězi. Na prvním místě auto, elektronika, obžerství, zábava (to je vpodstatě všechno z toho), případně ještě domácí pes, a až nakonec to nejnutnější potřebné k životu. Já jsem třeba měl svůj první počítač nějaký vyřazený šrot skoro za odvoz, a to i místo notebooku jsem s sebou vozil celou bednu i s klasickým monitorem. Potom jsem "upgradoval" pouze součástkami od kontejnerů. S mobilem jsem byl dokonce spokojenější se starou šunkou za 100 Kč, než s novějším, na který se jen špatně podívá a hned se podělá. Bohužel dnes už všechno záměrně od výroby ztěží přežije záruku, takže stoupá riziko koupit něco použitého z druhé ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]