Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle možné? Hodnoty dnešních dívek

Od: staraskola odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

nedávno se mi podařilo objevit na jednom webu pro dívky a ženy v diskuzi tento dotaz:

"Zkuste si představit situaci, že jste nezadané a máte nabídky od mužů na schůzky. A v jednu chvíli by s vámi chtěli "navážno" chodit právník, vojenský kapitán, hasič a městský strážník. Každý má něco pro a proti. Právník je ve své profesi velice úspěšný, ale taky hodně bezskrupulózní člověk - zřejmě se tak může projevovat i ve vztahu, ne? Ale na druhou stranu s ním můžete hrát čistou hru, ty si nebereš servítky, já ti taky nebudu mazat med kolem pusy. Taky by si vás rozmazloval a ve svém vlastním zájmu by vás nenechal chodit oblékanou jako chudinku a staral by se vám i o to, abyste ho reprezentovaly. Vojenský kapitán, no fajn, ale je to jenom kapitán. Major by byl lepší a kdyby byl ještě o šarži výš... Tak není co řešit. Ale zase mají určité jistoty... Ale co když budete muset doma skládat prádlo do komínku, že jo? Hasič je sexy, statečný, hezký chlap ve věku necelých 40 let... ale na dobré společenské postavení to moc do budoucna vypadat nebude. Ale je hodný a snaží se, dát mu šanci? Městský strážník... jo, uniforma mu sluší, není to žádný nově přijatý zelenáč, vypadá dobře a je krásně zamilovaný. Jenomže... co dál? Tak asi jenom nějaká romance... oni ti strážníci jsou vedle státních policistů jenom taková bezpečnostní agentura ve službách metropole... tak co, koho byste si vybraly? S právníkem nevíte, do čeho jdete, ale je tam perspektiva. To je asi i s kapitánem. A co ti dva? Ti jsou zase hezcí a hodní. Ale další bonusy to nemá, no."

To byl jen začátek. Pak následovaky reakce uživatelky na odpovědi:

"No sice se mi směješ, ale i chválíš, byť nepřímo... každopádně jsi jediná, kdo poradil. Tak děkuji. Tady jde o to, že nad tím hodně přemýšlím, třeba i teď v noci a ptám se na názor ostatních. Já vím, že nejlepší by bylo mít lásku a super vztah, jenomže když jednou bude rodina, tak musí být zajištěná. Jo, v posteli s hasičem a strážníkem asi dost super, netuším, jak s ostatními dvěma, ale musím myslet na budoucnost. Láska je krásná, je člověk se jí nenají a jeho děti taky ne. Život a doba nás učí pragmatismu, ale horší je, pokud tak není člověk vychovaný a nemá to takříkajíc "v sobě". Kdybych to já měla zakořeněné, tak se neptám a nepřemýšlím. Jo, právník je super šance na život v bavlnce. Kapitán asi není tak vzdělaný, ale může jít výš, už teď snad má naději na povýšení. Takže co do hmotné jistoty taky dobré. Zbývající dva adepti... asi moc hezké zážitky, asi krásné chvíle a romantika. Ale pak horkotěžko splácená hypotéka nebo nájemní byt a dovolené maximálně v Itálii. Děti nedostanou, co by chtěly, můžou být hádky kvůli penězům... ale zase vztah s nimi dvěma může být nezatížený kariérismem... sakra, já nevím. Můžu čekat, že mne tady "roznesou na kopytech", ale ať. Život najednou nabídl čtyři šance. Je to prostě jako rozcestí. A chybí mi směrovky nebo šipky. A ty pracně hledám."

"Tak právníka na aukci uměleckých děl... tam chodím, abych byla v dobré společnosti a někoho takového našla, tam chodí zajímaví lidé. S vojákem mě seznámila kamarádka, hasiče jsem našla na internetovém chatu a strážníka jsem poznala v klubu na diskotéce. Zkrátka když jsi nezadaná a hledáš, najdeš. Někdy víc, než chceš a potřebuješ a pak se to komplikuje."

"Máš pravdu, já vím, že žádná velká legrace v posteli ani v životě by s právníkem nebyla, ale zase je vzdělaný a dá se s ním mluvit o všem, má velký všeobecný rozhled a široký záběr. Jenomže určitě by před svatbou sepsal takovou předmanželskou smlouvu, že bych si fakt po případném rozvodu neodnesla nic. Takže bychom neměli společné jmění, ale do začátku by mi určitě dopřával a já bych si založila vlastní firmu, do které by jemu po rozvodu bylo taky houby. Takže každý bychom měli svoje. A máš pravdu i v tom, že přes veškeré nevýhody má nejvíc plusových znamének on. Ale rozhodnutá ještě nejsem. Přála bych si, aby to bylo jako v červené knihovně: hodně lásky, do konce života a to v dobrém i zlém. Jenomže život je boj a zatraceně tvrdý. Děkuji za Tvůj názor!"

"

Pročetla jsem si pozorně všechny vaše rady a názory. Bylo mi jasné, že hodně lidí mne bude odsuzovat, ale i tak děkuji za každý náhled. Každý jsme zkrátka jiný. Já si prozatím ponechám všechny čtyři muže a budu je pozorně sledovat, co mi kdo přinese do života. Zazněl tady totiž jeden zajímavý názor, nad kterým jsem ve svých úvahách nepřemýšlela a to je profesní vývoj dotyčných. Hasič se skutečně může stát velitelem a strážník, když se na něj mírně zatlačí a vhodnými argumenty přinutí ke studiu vysoké školy, může taky kariérně růst. O to už bych se postarala, aby tohle chtěl. Taky mi zde bylo doporučeno, abych si zjistila, zda chtějí děti, protože já je rozhodně chci. Kdyby někdo děti neplánoval, automaticky by se vyřadil. Takže jsem nakousla i toto téma a všichni se shodli na tom, že se dětem nebrání a ano, chtějí se mnou mít vztah, vedoucí k manželství. Volbu mi tím sice opět neulehčili, ale mám aspoň jasno v téhle otázce. A osobní charakteristiky, na které se někdo ptal? Jednoduché. Právník je zralý muž, inteligentní, jak už jsem psala, s rozhledem a značným všeobecným přehledem, zdaleka nerozumí jen svému oboru. Opravdu navštěvujeme jenom kvalitní podniky a VIP akce, dostávám nádherné kytice i dárky a jeho auto rozhodně nepatří mezi střední třídu. O dalším majetku nemluvě. Jediným kazem je to, že je už dost vážný, to snad ani nemůžu přičítat jeho profesi jako spíš věku, nebo životním zkušenostem a tomu, s čím se v práci setkává. On už si jednoduše život nijak neidealizuje. Hasič je rozumný, klidný chlap, který už má jedno manželství za sebou a je fakt, že když se cokoliv stane, umí se i v těžkých situacích zachovat jako chlap a postavit se i k nepříjemnostem čelem. Strážník je pohodový kluk, který umí rozesmát, všechno je s ním zábavné, aniž by to sklouzlo k nějaké lehkomyslnosti. Můžeme spolu jet na výlet třeba na hrad, ani mi nevadí, že jeho auto není poslední model, celý den je lehký, veselý a plný něhy a právě s ním si dokážu užít den, aniž bych uvažovala, jak to bude mezi námi dál.

Prostě s ním žiju přítomnou chvílí. Teprve když jsem pak sama doma, začnu s posuzováním a přemýšlením. U něj jediného se mi toto děje až poté, co nejsem s ním. U ostatních je to i při setkání. Že přemýšlím, posuzuji, zvažuji. Jednoznačně nejhůř z toho vychází kapitán ( ne major, jak mnozí píší ). Umí uvařit, kolem svého domu si poseká trávu, není hloupý... ale zase nechápu, kde se v něm při jeho práci bere tolik romantičnosti jako psát denně asi třicet sms, pořád volat atd. a zároveň mne lehce štve jeho urputnost, se kterou se mne snaží získat pro sebe. Nezná míru. Ten asi vypadne první. Takže budu mít opět zjednodušenou volbu. Ale co je zajímavé, podobné projevy mi nevadí u strážníka ani u hasiče. Ti mi taky volají klidně i z noční služby. Já vím, že mnozí mi máte za zlé chladný kalkul. Já nikomu jeho názor neberu. Ale jak říkám, děkuji za všechny příspěvky k tématu, mnohé byly podnětné a pomohly mi se zorientovat. Respektuji i ty negativní. Každopádně pokud se pro nějakého muže rozhodnu, budu mu věrnou a dobrou manželkou, ve které najde zázemí i oporu, která ho bude reprezentovat, nikdy se nesnížím k tomu, abych mu dělala scény na veřejnosti, ať by to mezi námi bylo jakékoliv, budu na sobě makat tak, jako dosud - na vzhledu, vzdělání apod. Dám mu děti, kterým chci zajistit kvalitní vzdělání a krásné dětství bez toho, aby se musely cítit jakkoliv méněcenné mezi vrstevníky, aby dostaly vše, co potřebují a po čem touží. A v posteli pro něj budu taková milenka, jakou si jen bude přát a to i v manželství, nevpustím do postele nudu. Takže tohle chci nabídnout a dát svému muži. A mám právo se rozhodnout jakýmkoliv způsobem, ať je již pro jiné přijatelný či nikoliv. Protože ani já nenabízím málo. A život se mnou nemilosrdně třískal od dětství, to mně naučilo umět se o sebe postarat. Chtít něčeho dosáhnout. A to přísloví: "účel světí prostředky" uplatnit v praxi. I když mnohdy ještě nejsem dostatečná potvora na to, abych nad vším nepřemýšlela. Dokladem toho je i téma, které jsem založila..."

"A jinak pro všechno, kdo by se chtěl se mnou pohádat: k hádkám a prudkým, nekonstruktivním výměnám názorů či vzájemným urážkám se skutečně nesnížím. To přenechám jiným "domovnicím" zde Já jsem potřebovala poradit, dostalo se mi jak nadávek, tak i jiných úhlů pohledu na věc, které jsem já sama nenašla. A když jsem je využila v praxi, mnoho věcí vidím lépe. Takže jsem vděčná za rady. Z těch čtyřech si vyberu opravdu toho, kdo bude pro mne nejlepší. A jestliže někdo myslí, že nelze mít čtyři muže najednou, kteří mají vážný zájem, svědčí to o tom, že neumíte využít svého ženství, to je o přemýšlení, sebedisciplíně, makání na sobě, umění zamotat hlavu... jako gejši. To je příklad, kterého se držím: být půvabná, svůdná, mít o čem s muži mluvit na různá témata, nebýt laciná, pěstovat nadčasový půvab a mít jim co nabídnout všeobecně... a taky v posteli aby zažili to, co předtím ne - to vše je o tom být pro ně zajímavá. Stejně tak časově lze stíhat, když víte, jak na to... ne každý zařezává v práci od-do a může si dovolit luxus mít dostatek času. Já se v životě neztratím, zabezpečím se a budu mít i muže, který o mne bude stát, vážit si mne a milovat naše děti. Jsem cílevědomá. Nechci skončit jako single přes třicet, které tikají biologické hodiny, žije sama někde v bytě, má kočku anebo psa a rádoby zajímavou práci... a přitom se modlí, aby nějaký ten chlápek přišel a s každým rokem má menší nároky... ani náhodou! A žádný muž se mnou nikdy zametat nebude, ani se nebudu doprošovat... Takže ještě jednou děkuji za užitečné rady, těm ostatním s výpady proti mně a nadávkami taky, i to mne v mnohém dalším poučilo o lidech a ženách... teď je na mně, abych vybrala toho pravého a "zabřezla", jak bylo mile, inteligentně a vybraně řečeno... ale to už je na mně a jiná kapitola, o kterou se budu už dělit jen s tím, kdo bude ten "vyvolený"... takže ještě jednou díky, rady jsem dostala a teď si budu užívat, pozorovat, vyvozovat úsudky a asi ubližovat, ale tím kazím karmu jen sama sobě a s tím do toho jdu. I v přírodě vyhrává nejsilnější. Hezký zbytek léta!"

Pak se někdo diví, že je těžké najít holku, jak tady zaznělo. Já nestačím žasnout, jak se v mladých holkách nebo ženách bere taková vypočítavost nebo protřelost životem? Neskutečné, tahle doba je příšerná.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Ani jsem ten román celý nemusel přečíst, ale vím jedno. Takto čas od času uvažuje hodně lidí. Ovšem ve finále je stejně všechno úplně jinak. Zafungují faktory, se kterými tahle kalkulace vůbec nepočítá.

karol*
hodnocení

2x
náhodou mi autorka toho všeho prijde sympatická. Jde vidět, ze to ma v hlavě uspořádány. A dobre, ze mysli na budoucnost svou i svých děti a neprasti do toho s prvním, který se namane. Vlastně bych rekla, ze to ani neni prisernosti dnesni doby. Darwin uz v 19. Století zformuloval teorii přirozeneho vyberu. Driv mozna ženy nebyly tak "vypocitavy", ale to protoze nemely tolik na vyber. Výchova byla jiná. A často prave okolí a rodina rozhodovali o tom s kym na konec dívka zkonci. V dnešní době je svět otevřeny spousta moznostem, tak mi prijde adekvatni, ze si autorka toto uvědomuje, navíc zná svou cenu. Rozhodnuti je jen a jen na ni. A tak by to mělo byt správný, at uz jsi v jakékoli době. A podle toho, co tu citujes, tak se v diskuzi našly i ženy, co s ni nesouhlasily, tudíž každá neni taková. I kdyz ja se přikláním k autorce. Nechápu, co te tak šokuje. Jediné co mi prijde skutečně podlé, ze si s muži zahrava, dává jim plane naděje. pravděpodobně netuší, ze mají konkurenci a tim ze udělá rozhodnuti pochrouma ne s jedním, ale rovnou se třemi muži.

dalmationka
hodnocení

0x
Jak si to clovek precte,uz dopredu lituji "vyvoleneho."Pro me tedy vyhrava zivot,ktery veri v lasku.V lasce vychovavane deti jsou podle me nejstastnejsi,i kdyz z hmotneho sveta nemuzou mit pokazde vsechno co chteji.Tak si tak rikam,ze jich snad mezi nami obycejnymi zenami nemuze byt tolik.Kdyz bude bohata,dokaze byt i stastna?Nepripadam si tedy jako chuda a stastna.Holka si na sebe vzala vysokou latku.Ja asi ziju v pohadce,ve ktere se potvory neobjevuji.Zajimave jak nekdo smysli.

eulalie*
hodnocení

0x

No ta žena je natolik vypočítává, že si myslím, že svůj život prekalkuluje. Jaksi nepočítá s tím, že by ji někdy mohl muž opustit. A opoustěné ženy bývají i krásné a vzorné milenky...Podle mě má ty muze za úplné blbce...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a není to tím, že dnešní doba je založená hlavně na penězích? - nějakým "ideálům" už nikdo nevěří - a ani se věřit nedá !

doplněno 22.08.15 23:47:

karol -

a myslíte, že není možné se zamilovat tak, že byste brala i toho "hasiče" s jeho špeluňkou? - neříkám, že by ta láska musela vydržet celý život, ale .. ... nebo toho jsou schopny jen holky naivní a jednodušší? - jen by mne to zajímalo - já jsem ještě z minulého století !

klera*
hodnocení

0x

Co tu furt všichni mají s tou "dnešní dobou"? Nechápu...Tohle dřív přece bylo úplně běžné, že se lidi brali z materiálních důvodů. Dneska je holt zajištěná budoucnost pro někoho taky důležitější než láska. Navíc- tohle je jedna! žena, zřejmě kolem 30, plánuje děti a chce si najít vyloženě manžela. Jedna žena! Jak z toho můžete odvozovat celou generaci? Prý problém najít si holku...to je váš problém, ne "dnešních holek". Tohle mi vážně vadí, to generalizování...

hm*
hodnocení

0x

Ženy takle většinou uvažovaly aspoň podvědomě vždycky (pokud se tedy mohly rozhodnout samy). "S tímhle je mi dobře, tohle je chlap do nepohody, tenhle je bohatej, ... jé, asi jsem se zamilovala, no do toho právníka a zrovna on je bohatej (to je *náhodička*), no to je úžasný!"

odpoved*
hodnocení

0x

Tato dáma bude tak moc kalkulovat, až překalkuluje a ve vysledku bude ráda, že jí nakonec někdo bude chtít.

cuca*
hodnocení

0x

Na mě moc dlouhé.

Ale pro mě- musela bych se do toho chlapa zamilovat, ať to je právník s penězi, nebo třeba chudý nezaměstnaný, např...

Ono žít s někým jen pro prachy musí být ohromně naplňující. Já si to nedovedu představit.

Stejně jako si nedovedu představit být profesí prostitutka, která musí jít s každým ometàkem a úchylou, aby si vydělala.

Snad jsem se vyjádřila trochu srozumitelně.

hodnocení

0x

Napsané to máte hezky, hloupá tedy asi nebudete. On podvědomě asi kalkuluje každý i když o tom třeba ani nemá tušení. S právníkem budete zajištěná, to je pravda (teda pokud to bude schopný právník a ne jelito), jenže většina právníků, co jsem poznal a vypozoroval má perfekcionalistické sklony a nároky jak na partnera, tak i poté na děti. Vše bude muset být podle něho a vše do puntíku tak, jak chce on. Pokud jste splachovací a nevadí vám rozkazy, příkazy, berte právníka. Pokud máte i svůj názor a nechcete být jen jeho ocáskem, ještě si to rozmyslete. Netvrdím, že jsou všichni právníci "narcisové", ale ty, které jsem poznal, bohužel byli. Např. jsme s manželkou byli na plese a ti známí (právník, lékařka) když byli na parketu, tak asi 3x za tanec ji partner zastavil a extra ukazoval, jak mají šlapat :)

Městský strážní - Rozhodně nebude v takové finanční jistotě jako právník, to ani náhodou. Policista bude tak trošku deformovaný svojí prací (to platí i u vojáků). Znám policisty, kteří jsou perfektní chlapíci a jsou i prevíti. Hasič vám zase může kdykoliv uhořet, že jo a budete rázem bez chlapa. Ono ať si vyberete koho chcete, nikdy to nebude jako v pohádce s tím počítejte.

Jinak z Vašeho popisu mi přijde, že chcete dělat chlapovi jen dobrou matraci, která mu bude věrná, ale nechce se vám moc zapojovat do rodinného rozpočtu (na to je přece podle vás chlap). Kdybyste se přičinila, tak si s klidným svědomím můžete vybrat hasiče, byť s malým platem a vy byste ten rozpočet dorovnávala, abyste žili na úrovni., že ano. Osobně si myslím, že když takhle přehnaně kalkulujete o vztahu, budete stejnak nespokojení ať už si vyberete jednoho či druhého. Vyberete právníka, páč má nejvíce nahrabáno a za dva roky si v posteli po sexu řeknete, proč jsem nevzala radši toho blbýho, chudýho hasiče...ten právník má sice velkej plat, ale tím to končí...Člověk musí přemýšlet do čeho půjde a nepůjde, to je samozřejmé, ale u vás je to extrém. Až vyberete, dejte za nějakou dobu vědět, jak to u vás vypadá, docela by mě to zajímalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]