Nejste přihlášen/a.
Já jo a strašně, teploty okolo 33 a 35 jsou k nevydržení. Naštěstí celý příští týden má být okolo 24 stupňů, takže pohoda, byl bych raději kdyby se ochladilo na 15 stupňů. Jste mi v minulé diskuzi psali, že léto milujete, že máte rádi horko aspoň většina z vás to psala. Já vedra přímo nesnáším pro mě ideální teplota je 15 - 20 stupňů.
Těšíte se na příští týden a ochlazení?!
Hlavně by mohlo zapršet. Pokud bude sem tam pršet, tak teplota dejme tomu 29-33 úplný ideál. Třeba od začátku června do konce září. Pokud by ale mělo být další měsíc 20, tak to radši toto. ![]()
Tak to tě nepotěším, příští týden se mají teploty pohybovat okolo 23 - 24 stupňů, jo a v úterý má být 17 stupňů, díval jsem se totiž jak bude na Moravě, jsem z Moravy, takže těchto veder už mám plné zuby, léto je sice fajn, ale maximálně do 28 stupňů, pokud je 35 a více je to k nevydržení. No já jen, že mám od 7. září 2 týdny dovolenou, takže doufám, že ty teploty budou okolo 22 - 25 stupňů, tropy fakt nesnáším!
Ne, netěším se, mám vedro rád. Doma vůbec nejsem, v práci to musím vydržet a odpoledne u vody, večer na zahradě nebo na pivě. Den už se krátí, ale stále je vidět ráno i večer a hlavně - neřeším oblečení, stále polonahej. Vláha je ale třeba. Zalévám jak blázen a není to nic platné. Ať sprchne, něce naprší a zas se oteplí. Jábych to mohl mít celý rok, jen krátké přestávky - něco udělat a nakoupit. Když si představím 15 stupňů, mám husinu a zahájím topnou sezonu, obleču se a zazimuju motorku, zalezu do kutlochu a bude stereotyp. A to nechci. V létě to žije.
Bussi, vy určitě pocházíte z té části ČR, kde je příroda plná vláhy, nestrádá, po vodních tocích nezbylo jen to koryto a půda není suchem popraskaná a vegetrace uvadlá. To vám závidím, jste šťastný muž. Ano, v létě má být teplo. Ale ne tropy trvající nepřetržitě měsíc a déle. A určitě nemá být v létě extrémní sucho.
doplněno 15.08.15 09:04:Inzynýrko
. Tak to tomu fakt odpovídá.
Pokud byste se, Bussi, narodil v Africe, je jasné, že byste byl na takové to suché horko tropické zvyklý a teplotu okolo dvaceti stupňů byste považoval za pořádnou zimu. Naopak byste asi nemile v Africe nesl, kdyby v kusu měsíc sněžilo..., a to by byla obdoba těch našich veder. Tož tak. Jo a nohy máte hezké, jestli ty ve vodě jsou vaše. Když bude horko pokračovat, tak ani ty nohy ve vodě za chvíli nesmočíte, jelikož žádná nebude. Anebo bude, ale na příděl.![]()
Kolem 14. hodiny zabouřilo někde poblíž. Vyskočila jsem posbírat prádlo, ale zbytečný poplach.
Zamračeno, tma jako pozdě večer, parno, nedýchatelno, sucho, bez kapky vody ![]()
U nás taky pršelo. Ale přesně tak, jak se mi to nelíbí. Najednou šplách, prudkej slejvák, voda lítala přes okapy, chybělo nepatrně a měli jsme ji ve sklepě a konec. Celkem lilo, odhadem, tak 4 minuty a ani se nezalilo (pod stromy nekáplo), zato už jsme mohli mít vyplavený sklep. Takže budu dneska asi zase zalejvat.
soucítím s vámi, takovej slejvák je naprd, ne-li na průšvih... u nás už aspoň 10 minut úplně běžný, normální déšť, díkybohu za něj, aspoň hodinu kdyby vydržel, tak ![]()
byl z toho lehký déšť asi 20 min, ale poznat to není... v sudu vody nepřibylo, asi se to stihlo hned i vypařit... achjo ![]()
Nezapomenu na tvrzení madam Honsové někdy v půlce července, že tropy se už do konce prázdnin nevrátí.
doplněno 15.08.15 22:01:Ale Honsová přece není meteoroložka. Nebo se pletu? Resp. možná něco takového vystudovala nebo se tomu věnuje, ale nepracuje v ČHMÚ. Pracuje pro Meteopress, ne? Odkud získává data pro své předpovědi a na základě čeho vlastně předpovídá, těžko říct.
Meteopress a ČHMÚ se nemají rádi. ČHMÚ o Meteopressu tvrdí, že se výzkumu počasí nevěnují, předpovědi si jednoduše vymýšlejí a proto se velmi často mýlí a veřejnost pak nadává na meteorology. A Meteopress zase tvrdí, že kdyby ČHMÚ "pracoval pro veřejnost" a informoval ji odpovídajícím způsobem, nemusely by vůbec vznikat další organizace, které tuto informační práci musejí vykonávat.
Nebo tak nějak. ![]()
Mám ráda teploty okolo 25 stupňů. Vedra nemusím, ale zdravotní problémy mi nepůsobí. Teploty pod 20 st.mi působí zdravotní problémy. Z tohoto důvodu chladno nemusím. Na druhou stranu se ráda oblékám víc než míň, proto bych ochlazení uvítala.
Tak jak příznivci odhlazení. Dobrý ne? Venku 16°C u rybníka na dece pohoda. Ještě takhle dva dny a budem doma topit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.