Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podkrovní byt + práce z domova = peklo

Od: jasminova odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

ani nepotřebuju poradit, jen se asi potřebuju vypovídat. Vím, že vedro dnes asi trápí každého, ale přece jen záleží na bydlení. Já bydlím už půl roku v podkrovním bytě orientovaném na západ, kde je špatné zateplení a stará střešní okna... Domácí teploměr včera odpoledne v bytě ukazoval 34,5 stupňů! V noci to "klesne" na 30 - 31, ale stejně... vždyť i to je děs a extrém. Nejhorší je, že pracuju z domova, takže jsem v tom vedru celý den. Je mi z toho zle, nemůžu spát víc než tři hodiny, včera mi už z toho večer bylo špatně od žaludku. A když si představím příští týden, chce se mi opravdu doslovat brečet. Jsem tam v podnájmu, do klimy tedy investovat X desítek tisíc nebudu, mobilní by tam ani nešla a větrák nepomůže. Ničí mi to život, kazí se mi v tom i všechny věci, co nejsou v lednici (např. i kosmetické, jako roztok na čočky), daří se v tom ekzému, který mě trápí atd atd atd. Jsem z toho zkrátka už strašně vyčerpaná unavená, je mi špatně. Kamarádi mi říkají, jak mají doma taky vedro, jenže pak z nich vypadne, že to je podle teplomětu třeba 28 - 29 stupňů. Co bych za to svejma pětatřiceti dala! Vypadnou z Prahy není řešení, každý den mám třeba 1 pracovní schůzku, takže pryč nemohu.

Stěžovala jsem si dnes příteli (bydlí jinde) a ten si myslí, že přeháním. Jenže on tam nikdy nebyl v takovémhle vedru. Snažila jsem se mu to vysvělit dlouze, tak řekl, že to je hrůza, ale je mi jasný, že se jen nechtěl hádat.

Nevím, jak přežiju příští týden. Strašně se těším až se z tohodle bytu, který se stal peklem, odstěhuju.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To si dokážu představit. My jsme takto byli v Chorvatsku v podkroví a bez klimatizace a za celou dovolenou, jsem se snad pořádně nevyspala :) Ideální je, pokud jde udělat průvan a pustit větrák. Přes den stažené žaluzie, pokud jsou a často se chodit sprchovat, aby se člověk alespoň trochu osvěžil.. V podnájmu se toho asi víc udělat nedá.. :(

hodnocení

0x

Rozumím Vám, sestra má v mezonetovém bytě takto udělané ložnice, nedá se tam přes den být. Jen mi řekněte, proč větrák nepomůže? Asi byste ho musela mít zapnutý pořád a postarat se o dobré namíření do vzduchu - aby nefoukal přímo na Vás, ale jinak nevidím důvod, proč by nemohl pomoct.

No a co sprcha? Je to otrava, ale když si dáte každé dvě hodinky ledovou sprchu nebo přímo koupel, musí být trošilinku znát rozdíl. No a jakmile bude práce hotová, mazejte na koupaliště do stínu či kamkoliv jinam, kde bude lépe :) nákupní centra mají v těchto dnech dobré klima... a do knihovny s prací nemůžete?

Roztok na čočky jsem včera také vyhodila, ono mu stačí méně...:-/

hodnocení

0x

Velice s vámi cítím. Kdysi, když jsem na umístěnku nastoupila do pohraničí, na nějaký čas mě nastěhovali do podkroví stařičkého baráku, ze kterého byla školka. Mokro, smrad, syrovina, zima do morku kostí. Nejhorší na tom bylo to, že nebylo kam utéct, nebylo s kým promluvit, nebylo řešení. Školka, ve které se topilo i v létě, ještě nefungovala a venku lilo a lilo a byla nemravná zima. Do pokojíčku zatékalo a nebyla tam kamna. Ta bezvýchodnost byla naprosto deprimující. Tenkrát se mi nechtělo žít. *hej*Asi vám pomoci neumím, ale máte můj soucit. Vydržte, přežijte.

P S : Nemůžete se pokusit nastěhovat do sklepa? Do prádelny?

honzacz*
hodnocení

0x
Improvizovaná klimatizace: kýbl s chladnou vodou a nohy do kýblu - fakt to pomáhá. :)

uska*
hodnocení

0x

Přes ty vedra se nastěhujte k příteli.

au1
hodnocení

0x
Kdyz jste v najmu, proc se neprestehujete jinam? Ja mam treba byt na hypoteku, takze jsem investoval 24 tisic do klimy, ale kdybych byl v najmu v byte kde je takovej hic, tak se odstehuju. Tu mobilni klimu zkuste, ikdyz je dost naprd tak jako posledni zachrana se to da.

hodnocení

0x

Jasmínko, použila jste slovo přítel. Bylo by dobré, kdybyste se nad tímhle slovem zamyslela. A taky nad rčením: V nouzi poznáš přítele. Nemyslím rozchody a tragedie, ale myslím tím, že je potřeba takové zkušenosti pamatovat a v budoucnu s nimi počítat. Navíc, nechtěla jste po něm, aby cedil krev. Chtěla jste jen pochopení, soucit. Nedokázal to.

danys*
hodnocení

0x

Když vám vadí tohle teplo, tak si kupte klimu, nechá se koupit do 8 tisíc! Nebo se odstěhujte, jiné řešení není.

hodnocení

0x

z mých zkušeností - chce to mít stažené žaluzie, větrat jen přes noc, puštěný větrák co se i otáčí, nohy do lavóru se studenou vodou - zvlášť když musíte např. sedět u počítače + sprcha, nebo si aspoň máčet zátylek, ruce...

hodnocení

0x

Namocit vsechna dpstupna prosteradla a jine velke kusy latky, rozvesit nejlepe na osvetlena mista aby mezi nimi mohl proochazet vzduch, velky vetrak na vyfukovani vzduchu druhou stranou bytu ven. Nebo pokud mate nejakou hadici a pristup na strechu, pokropit cas od casu tu strechu.

bruno*
hodnocení

0x

Tohle podkrovní bydlení má i další špatné stránky. Páč to nemá izolaci, bude vám v zimě ráno kurev...sky zima. Proč nezvolíte normální byt na okraji Prahy s metrem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]