Nejste přihlášen/a.
V poslední době vídám mnohem častěji seniory (ca. 70+), kteří se po ulici pohybuji v předklonu. Evidentně to nědělají z plezíru, nýbrž prostě nemohou chodit rovně. Z etických důvodů se neptám jich, co se jim stalo, nicméně by mě zajímalo, jak se toto může stát? Jsou to jistě lidé, kteří celý život neseděli u stolu a počítače, takže tady to asi nepřiadá v úvahu - myslíte, že to je spíše důsledek úrazu, nebo životního stylu? Vypadá to dost hrozně...
Dobrý den. Okolo mě se pohybují též senioři, dokonce 80+, a že by měli ohnutá záda? Neviděla jsem ani jednoho... Zato vidím spoustu mladých s kulatými zády... Tak nevím, asi nechodíme po stejné planetě. Jinak vás ale chápu i váš dotaz. Ohnutá záda mohou být vlivem nemoci, nebo i vlivem starostí, špatné kondice svalů okolo páteře.
Tak to je nářez. Díky za vysvětlení - těch lidí bohužel vídám čím dál tím více (asi jsou teď lepší pilulky a proto víc chodí ven) - seniorka, která donese dvě narvané síťovky v předklonu z obchodu domu má můj respekt...
Ano, je to tato zákeřná nemoc. Ale protože ji dnes dokážou lékaři brzy indikovat, podávají se včas protizánětlivé léky, pacienti se posílají do lázní, měli by pravidelně rehabilitovat. Bohužel, je to zákeřná nemoc, postupuje plíživě dál a dál. Je dobré dělat kontroly u potomků mužského pohlaví. A případně začít včas léčit. U nás znám dva tyto případy.
Pokud se o to opravdu zajímáte, tak doporučuji si nastudovat názory nějakých léčitelů (např. Hrabica). Shrbená záda značí nějakou tíhu, kterou ten člověk nese ( a neunese ). Kdo chodí rovně, tíhu nemá, tam je zase otázka, jestli není jen velmi jednoduchý, a ani o té tíze neuvažuje. Tak máte námět na přemýšlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.