Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tonda nebo Jenda

Od: duschan* odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

s manželkou čekáme na podzim potomka, a s ohledem na to, že každý máme za favorita jiné jméno, tak by mě zajímal váš názor, zda se vám líbí více jméno Antonín (Toník) nebo Jan (Jeníček)...mně by ten Jenda nevadil...ale co mi vadí je Honza...:). Takže asi tušíte, jaké jméno je můj favorit.

A propos...jiné jméno už nechceme :).

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

Za mě Antonín*palec*sice neznám Vaše příjmení,tak nevím jak to bude znít,ale Jan je na mě moc krátké a u všech co znám se mi bbě vyslovuje.

doplněno 15.07.15 17:30:

Hlavně ať to ladí při vyslovení než na počet písmen.Když se bude někde v rychlosti představovat ,tak ať mu to jde hezky rychle vyslovit.

duschan*
hodnocení

Je pravda, že příjmení je na 8 písmena tři slabiky...tím argumentuje manželka, že je to strašně dlouhý...takže Jan je délkou ok...ve smyslu krátké x dlouhé...ale jsem rád, že e to taky někomu líbí :) myslím tím Toníka :)

cesmina*
hodnocení

0x

Dcera má také když se sečte křestní +příjmení dohromady15 písmen.Ale zase to dobře ladí k sobě.Takže jestli Tonda ladí,tak proč ne, že jo?

hodnocení

0x

Ahoj, tak já bych byla pro Jendu, Jeníčka, Honzíka... variant je hodně a v základ.podobě je to krátké - rozhodně praktičtější jak Antonín... záleží, jaké máte příjmení, co se k němu líp hodí - koneckonců ani Toník, Tony není špatné...

hodnocení

0x

Mám dva kluky a oba mají trojpísmenná jména. Nebyl v tom záměr, prostě se nám líbily. (Ani jeden není Jan :) )

doplněno 15.07.15 16:00:

A kolegu Jana jsem měl v práci, říkalo se mu Hanzi :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

- náhodou - Honza mi přijde takové pěkné a sportovní, ale možná je můj názor ovlivněn faktem, že jsem kdysi znala jednoho Honzu - byl to pěknej, chytrej, urostlej kluk - a jak uměl svíčkovou !

Ono nezáleží ani tak na jméně, jako na osobnosti nositele. Pokud je to "trdlo" , tak mu nepomůže ani jméno "Napoleon" !

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Neumíte si vybrat mezi těmi jmény? Tak dítě pojmenujte oběma - Jan Antonín. I jeden z Baťů se takto jmenoval...

lidus*
hodnocení

0x

Tonda a Jenda, vážně jste nevybrali nic lepšího? Když dala dcera vnučce Kateřina nadávala jsem, že je to archaismus ale vy příjdete ještě z větším. Z těch dvou jmen je mi bližší Jan a budou -li mu říkat Honzík, líbí se mi to víc jak Jeníček.

iz*
hodnocení

0x

Také by se mi líbilo dát obě jména

Jan Antonín zní hezky.

kutululu
hodnocení

0x

Je škoda, že jiné jméno nechcete, ale na druhou stranu je to dobře, protože by to mohlo dopadnout ještě hůř. Ale k otázce, kdybych si měla vybrat, tak Jan. Jenda nebo Jeník mi trhá uši, ale Honza je ucházející ;)

hodnocení

0x

Dnes jel se mnou v autobuse mladý tatínek a asi tříletému kloučkovi říkal Toníčku. Bylo to moc hezké. ;)

doplněno 16.07.15 16:17:

Fialka :-D, dnešní generaci už tohle jméno vůbec nic neříká. Ale nevím, jestli je to dobře nebo ne.

fialka*
hodnocení

0x

Jména jsou obě hezká, důležitá je vazba na přijímení. Nakonec můžete dát obě Jan Antonín. Až bude chlapeček větší, tak si vybere. Jan Antonín Pacák:)

Jan se mě líbí víc, je hodně historické také - Žižka, Roháč z Dubé, Komenský...

Tonda - vybaví se mě Zápotocký:)

hodnocení

0x

Dobrý den, když jsem se tázal kyvadla, jelikož se zajímám velmi o duchovní tématiku, tak v souladu Vašeho biologického dítěte je jméno Antonín nikoliv Jan. S přáním hezkého dne Hošek

pohanka*
hodnocení

0x

Dejte asi, co se v rodině dohodnete, ale když se ptáte, já se jenom přikláním k tomu, neříkat synkovi Jeník. Jeden mystik mě říkal, že člověk, kterému se takto říká, tak to má v životě hodně těžké.

Já to mám tak, že říkám vnukovi Honzíku, a doma v rodině mu říkají někdy Honzíku, někdy Jéňo.

Jak na mě jména působí? Všeobecně bych řekla, že je přehonzíkováno. A jméno Antonín je pro chlapečka trošku z dob minulých, jako by ho trochu sráželo zpět.

Vy musíte vědět, jak se jméno bude vyslovovat a jak psát. Nomen omen. Vybírejte pečlivě, synek ponese jméno celý život, ať je opravdu pěkné a k sobě se hodící, a děcko je na své jméno pyšné.

I když jste se neptal a též neznáme příjmení, tak já bych zvolila asi jiné, z výše uvedených důvodů.

Ale ať dáte synkovi jakékoliv jméno, tak si zvyknete a když jméno řeknete hezky, s láskou, zdrobněle, a dítě Vám bude dělat radost, tak je úplně jedno, jak se bude jmenovat. Hlavně, když bude zdravé a veselé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]