Nejste přihlášen/a.
Nechce se mi věřit, že by to paní Albraightová chtěla nebo potřebovala. Nesmírně si ji vážím a obdivuji ji. Její schopnosti, společenské a politické postavení ji finančně zabezpečily natolik, že nějaký, jakýkoliv peníz ze staré vlasti nebo odkudkoliv, nemá zapotřebí. To ani nevzpomínám rodinný majetek, o kterém se nám ani nezdá v nejbujnějším snu. Proto si myslím, že v tom bude něco jiného, co nevíme, co ani nikdy neuvidíme. Jen trošku zaspekuluji, spíše jako srandovně. Můj muž měl v šedesátých letech závodní stipendium 600 kč. Šachta ho vyslala na VŠB proto, že potřebovala odborníky. Podepsal, já už nevím, ale snad 10 let, že na šachtě zůstane. Co když paní Albrightová takové "závodní stýpko" dostala také?
Určitě nepůjde o peníze jako takové. Ikdyby náš stát ji nedotoval, nikdo z nás by z té sumy stejně neviděl ani halíř. Stejně by to naši vládci roztočili podivným způsobem.
rv, máte pravdu. Ještě že to psaly zástupy právníků!
Nene, celý problém je v tom, že ze základní listiny není patrné, zda stát bude přispívat osobě nebo fondu. To právníci nevyjádřili naprosto přesně.
No, když už jsem byl označen za tupce, ... omlouvám se, že jsem reagoval na odkázaný dokument, aniž bych vyhledal a prostudoval všechny v něm zmíněné další dokumenty a zjistil si všechny existující souvislosti. Je možné, že opravdu nefinancujeme univerzitu třetího věku jisté dámě, ale schválně jsem si znovu přečetl odkázaný text a nevidím tam nic, z čeho by se konkrétně dalo poznat, že se nejedná o peníze pro bývalou političku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.