Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Ano, proč si malujete to prodloužení očí do boku? Takový ty vodorovné čárky? Podle mě to jen zvýrazňuje vrásky kolem očí. Nebo to má být hezké? No, nevím? Vzdělejte mě.
Dobrý den, většina žen se maluje, protože chce být krásná. Že se jim to někdy nepovede, to už je věc druhá. Menšina žen, kam se řadím i já, vůbec nemá potřebu cokoliv na sebe matlat a dává vyniknout přirozené kráse.
doplněno 02.07.15 21:30:No mě to malování si ksichtu na obličej nějak míjí. Jsem dost výrazná i bez malování. A ženy, co byly zvyklé se celý život malovat, tak v tom pokračují i v pozdějším, stareckem věku. Některá jen ubere na barevnosti, jiná naopak přitvrdi. Když to je těžké soudit. Málokdo chce stárnout, že ano.
Ahoj. Souhlasím s tebou Eulí. Ale, když se k té přirozené kráse přidá lehce krásná modrá kolem očíček, tak je to taky hezké. Ale, takové ty kontury kolem rtů, hnědé líčení, hnědá rtěnka, bílá kolem očí. Ani tohle nechápu. A čím starší bába, tím červenější rtěnka. Nechutné! Nebo ne?
doplněno 02.07.15 21:37:Tak třeba já stárnu docela úspěšně a jde mi to i bez malování.
Jednou jsme se na nějaké setkání po táboře všichni oblíkli do oblečení druhého pohlaví. Bože, jaká já jsem byl zmalovaná děvka. Děsil jsem se i udělaných fotek.
doplněno 02.07.15 22:00:Culdo, tvůj příspěvek mě připomněl, že jsem se minulý týden z blízka střetl s mladou maminou, ve věku asi 30 let. Byla z dálky docela hezká. Štíhlá, prostě fešanda. Když se přiblížila ke mě(něco chtěla vědět), tak její obličej vypadal jako ,,Práce na zemřelým,, . Samej pudr, nebo co to bylo a taková šedavá barva. Vlastní kůže nebyla vidět. Docela jsem kulil oka.
- humbucker -
- podle mne je líčení hezké jenom u mladých holek, které paradoxně žádné líčení ani nepotřebují - a čím hezčí holka je, tím extravagantnější líčení si může dovolit !
- pokud žena stárne, musí si dávat větší pozor, aby své vrásky nezdůrazňovala - a úplně nejstrašnější je líčení u žen po 50 -60-tce. Alespoň já jsem si vždy připadala jako s prominutím stará "ku*va" a to už po 40-ce. Které vrásky nebyly moc patrné - po nalíčení krásně vynikly.
Možná se některé ženy dokážou nalíčit decentně i po 70-ce, ale já k nim nepatřím a navíc mne líčení vždy obtěžovalo, nehledě k tomu, že se tím ničí a zbytečně "vytahuje" pleť. Moje maminka se nikdy nelíčila, jenom se mazala kosmetickým glycerinem, nebo mandlovým krémem a ještě v 90-letech měla pleť hladkou, bez "zrnité" struktury, kterou mívá líčidly zničená pleť.
říká se tomu linky,a když je linka správně provedená, čili u vnitřního koutku oka slabší a u vnějšího silnější (přechod je pozvolný) a zobáček je na obou stranách hezký a stejný - ne moc výrazny, tak je to jedině krásné a pohledu ženy to přidá na kouzlu pokud ale linka je kostrbatá, rozmazaná, není stejná a zobáčky jsou zbytečně velké nebo nesouměrné, tak to mco dobře nevypadá.. škoda, že si to ženy (spíše slečny) neuvědomují, no..
pěkný den
Tak já osobně přirozeně vypadám nemocně,jsem prostě "rakouský"typsvětlé obočí,řasy a vačky pod očima...takže když obtáhnu oči tužkou vypadám zdravě a vesele.Takže makeup nezavrhuju.Asi myslíte kontury-linky a to taky nechápu proč to některé malují tak nápadně a jen na horní víčka.Mají způsobit svůdný sexy pohled žen,ale většinou ty holky vypadají srandovně stejně jako je "nový"trend dokreslování obočí.Už nějakou dobu frčí tmavé,široké obočí a to je někdy opravdu k popukání
Zřejmě máte na mysli linky - líčení jako Kleopatra, která měla linky silné a protažené jak do vnějšího koutku, tak i vnitřního.
Je to zvýraznění a zvětšení oka. Možná i připodobnění k oku kočky, která byla v Egyptě zbožňována a hýčkána.
Jinak kdo má velké oči, tak je i přitažlivější pro druhé pohlaví. V říši zvířat platí, čím větší oko, tím větší zvíře. Ochrana a zastrašení nepřítele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.