Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prázdná platíčka od léků

Od: babajaga® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, byla jsem na návštěvě u tety /87 let/ v pečovatelském domě. Když jsem si došla na záchod, překvapila mě v rohu dost velká krabice plná prázdných platíček od léků.

Ptala jsem se tety, na co to shromažďuje. Sice mi řekla, že to po ní chce syn, že je to HLINÍK, ale na co, to nevěděla. A tak mi to leží v hlavě. My těch léků také dost spotřebujeme, platíčka vyhazuju do koše.

Jenže na platíčku je tak gram hliníku. Což je nula nula nic. A k tomu slisovaný s tou umělou hmotou. Kdyby to opravdu k něčemu bylo, jistě by v lékárnách či čekárnách u lékařů byly nějaké boxy, kam by to lidé mohli nosit. Vyhodí se toho určitě spousta.

Proto by mě zajímalo, k čemu to může být. Bratrance vídám tak 1 x do roka, toho se zeptat nemohu. Tetě to myslí opravdu dobře, takže to nějaký stařecký vrtoch nebude.

Nevíte někdo, prosím, na co jsou vhodná ta platíčka od léků? *ee* Děkuji za nápady. Jaga.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obaly od léků jsou shromažďovány pro svoz zdravotnického odpadu. Co s tím má společného bratranec však netuším. *nevi*

Více viz zde: mariuspedersen.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná je ten Váš bratranec nějaký kutil a něco z toho vyrábí. Pro sběrnu to nemá význam, resp. ten hliník od toho plastu jde špatně oddělit o množství nemluvě. Možná je Vaše teta duševně fit, ale bratranec už moc ne (jen spekulace). Je to podivné, ale věřím Vám to - Vy zřejmě "poťouchlou" otázku vkládat nebudete. Zdravím!

doplněno 26.06.15 18:20:

Ta platíčka se mohou použít na tu barvu, jak o tom píše kolega. Podobně vypadá sada vodových barev. Nebo jako nějaký zásobník (na drobné matičky či šroubky=?). Ale, teta hovoří o hliníku.

Snad má Váš bratranec nějaké informace o tom, že cena hliníku půjde v budoucnosti prudce nahoru.

No, nebudu si z toho dělat legraci. Jednou tu pravdu snad odhalíte.

hodnocení

Právě, Bene, také mi to vrtá hlavou, i když by mi to mohlo být jedno. Poťouchlá otázka to není, je to opravdu tak, jak jsem napsala.

Bratranec není velký kutil, jinak je VŠ, ve star. důchodu a přitom jezdí v autoškole.

Ale, jak se říká "vem to pes", stejně chleba lacinější nebude, když se to dozvím. Ale nemohu si pomoci, pořád na to musím myslet - k čemu? Právě že je to celé takové podivné. :-D Zdraví Jaga.

bagar*
hodnocení

0x

Také je sbíráme. Táta lepí modely letadel a vojenské techniky, platíčka používá na barvy místo palet. Ono těch barev není moc potřeba, díly jsou malé, takže je ta velikost ideální. Třeba dělá něco podobného. :)

hodnocení

Bagare, Vaše vysvětlení je logické. Ano, to platíčko vypadá jako "malé vodovky".

Bene, nemusíte se omlouvat za legraci, v životě je jí tak málo a jsem pro každou srandu. Takže, kdo ví? Třeba jednou bude díky platíčkům bratranec "za vodou" a já budu jen takhle *sok* koukat. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]