Nejste přihlášen/a.
Když někdo řekně že jste tlustý nebo hubený co tímmyslí chcou vás jenom vyprovokovat nebo to myslí vážně?
Nikdy by mě nenapadlo někoho se zeptat kolik váží, můj tchán to dělal běžně ani na pohřby jsme s ním nechtěli chodit jak jsme se při jeho otázkách na stáří či váhu cítili trapně, on si asi dělal statistiku jinak nevím k čemu mu to bylo. Přece nejsem úplně blbá aby nějakému "soudku" říkala slečno kolik vážíte? A nebo naopak nějaké "vychrtliny" se neptala zda trpí nějakou vážnou nemocí. Chtějí provokovat a čekají na vaši reakci a nebo jsou to prostě takový neurvalci.
Někde jsem četl, že se má kritizovat k věci a ne k člověku. Nevím, kdo to řekl, ale asi je to správné. Ad rem.
Ahoj. Když někdo někomu říká něco, co se určitě na 99% nemůže líbit, a určitě ho to bude i urážet, tak je to debilní blb. Bohužel, i takoví mezi námi (zde na Poradně snad tolik ne) jsou. Když lékař řekne, ta váha není dobrá, dá se to chápat. Od cizího to nasírá.
Kámoš soused je poněkud výrazné postavy. Jednou stál v krámě, něco chtěl nakupovat. Krámská začala snášet věci na pult a jeden společný známý, chtěl být asi vtipnej a tak situaci zaglosoval. To všechno sežereš? No a kámoš z krámu odešel bez nákupu. Bylo mu tenkrát asi 60 let. Jsem se ho ptal, žes ho nějak neodpálkoval? U mě ti to nedělá žádný potíže. Znáte to. S kámošema se sranduje lehčejc. Na veřejnosti, třeba v tý frontě, mu to nějak nešlo. Ale, pomstil jsem ho. Stál jsem v té frontě jednou taky a tenhle ťunťa byl předemnou. Nakupoval na veekend, zboží plnej pult. A tak jsem se ho taky zeptal. To všechno fakt sežereš? To snad živíš ještě dvě prasata? No, nebyl z toho dědek moc nadšenej. Před krámem jsem mu pak řekl, že nemusí být za každou cenu takhle vtipnej, jako byl v případě toho kámoše. Kterej byl ohledně jídla dost nervózní. A to ti chlapi spolu dělali v jedný firmě. Nevyrejvejte do lidí. Ani v případě, že mouchy lítaj nízko a svině pak rejou.
no urcite to nema nic s komandovanim a provokaci, je to konstatovani faktu, ze vase stravovaci navyky jsou prachmizerne, a v jeho ocich se uz nad unosnou miru krmite jak protrzeny a nebo naopak na vas vsechno visi jak na vesaku Lide to vetsinou konstatuji, kdyz uz jim to pripada nad unosnou mez
Takova reflexe neni nikdy na skodu.
Někdy lidé říkají něco, co je velikou blbostí, ale je to proto, že chtějí komunikovat a neví, co by řekli. Např: Ty jsi zase vyrostl! Co škola, učitel poslouchá? Tohle říkají lidé, kteří mají takt, jsou slušní. Ti, kteří o sobě říkají, že jsou upřímní, dovedou vmést nehezkou pravdu (o kterou nikdo nestojí a neptal se na ni) surově do obličeje. Takových lidí já se bojím. Jak by to dopadlo, kdyby ten, který "pravdu" musí vyslechnout, také začal být "upřímný". Třeba: Jak se ti to stalo? Tu obrovskou prDel máš od narození nebo ses o ni zasloužil?
Tak obyčejně to říkají lidé nevychovaní, případně hloupí a nebo takoví, kteří na sebe chtějí upozornit, na nic lepšího nepřijdou, a tak se "otírají" o druhé. Je to zoufale primitivní, slušně vychovaný člověk, ani dítě, takto druhého na veřejnosti nehodnotí. Něico jiného jsou nejbližší (rodina), dobrý kamarád nebo lékař, ti mohou mít o vás starost, ale i tak by měli dodržet určitou míru taktnosti, samozřejmě záleží na vztahu. Ale cizím lidem do vašich kil nebo kostí opravdu nic není, jsou to jen neurvalci.
doplněno 24.06.15 13:46:Trochu od věci, ale v reakci na některé odpovědi... vadí mi i v písemném projevu označování někoho jako "vychrtlina", je v tom zjevné nepřátelství, zatímco s prominutím "tlustopr.ky" z dob našeho dětství se dnes posunuly do "baculek". Kultivovanější výrazy jako "štíhlá", nebo "plnoštíhlá" jsou dnes téměř zapomenuty. Je to trochu legrační, ale jazyk tak celkem jasně obráží kulturu a duchovno svých nositelů .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.