Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešní přátelé

Od: mijamijsja* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, už celkem dlouho se trápím kvuli mým falešným kamarádum nemám žádného dobrého přítele :(
a vážně mi je to dost líto...
Docela mám smulu v tom že já falešná nejsem a jsem všem svým kamarádum oporou ale když je mě nejhuř nikoho to nezajímá...
Máte to tak někdo podobné?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono to není ani vámi ani dobou.

Např. můj otec, dnes v důchodu, byl 40-50 let všem k ruce. Když někdo potřeboval nabrousit pilu, zorat pole, odvést obilí, dřevo, svařit nějakou konstrukci nebo opravit antény, byl první, za kým celá vesnice šla.

V práci každý "Miro, potřebuju vyměnit směnu, pomoct, odvést,..." - opět ochotný...

Ale když se stala nehoda a on byl přes rok doma - nikdo ho nenavštívil (mimo kontrolu podniku). Nikdo mu nezavolal. Když jsme prodali traktor a za pár let potřebovali přivést dřevo - nikdo neměl čas. Když někdo z okolí jel pro nějaké zboží a mohl vzít i pro otce - "Víš, Miro, já pak jedu asi jinam, možná bych to nestihl... řekni jinému"

Já osobně v práci vidím na kolezích, že jsem úplně stejný, jako můj otec. Směny vyměnit - nemám problém, ale když potřebuji já, protože třeba musím s dítětem k lékaři, musím si vzít dovolenou nebo §, protože vyměnit to nikdo nechce... O víkendech nemluvě :(

Za svůj na lidi celkem bohatý život mám snad 5-6 kamarádů, kteří mi v nouzi pomůžou. A to jsem opravdu rád a spokojen.

lidus*
hodnocení

0x

Mám 3 kamarádky už od MŠ, znají se naše rodiny, jednou pomůžeme my a jindy oni, sobota od 8h nástup v pracovním a všichni ví, že pak je grilovačka a něco se vypije.

eivlis*
hodnocení

0x

Ono se ne zbytecne rika, ze najit opravdoveho pritele je jako najit jehlu v kupce sena...

petulka*
hodnocení

0x

nevěšte hlavu.Nevím kolik vám je ani nic víc o vás.Ale je dobré si udělat skupinky lidí a podle nich se zařídit. hlavně se nenechat zneužívat jo !

mp*
hodnocení

0x

Až v nouzi poznáš přítele. Do té doby se můžete jen domnívat nebo si něco případně namlouvat.

mj*
hodnocení

0x

Mám to úplně stejně ! a je mi z toho vždy smutno, čím víc se člověk snaží chovat se hezky, tím tě budou jen víc a víc využívat ...

pepe12
hodnocení

0x

Nejlepší způsob pro vás bude na nikoho se nespoléhat. Jakmile si zvyknete, ani vám to nepřijde. Lidi jsou takto nastavení a nečekejte na zázrak.

eulalie*
hodnocení

0x

No jo no. Dobrého přítele nemám žádného. Asi to bude ale i moje chyba, jelikož vlastně ani už žádného nehledám. Jsem taková vlčice samotářka a už jsem si zvykla, že jedinou pomocnou ruku najdu jen na konci svého ramene. Mám to tak celý život. Přílišná otevřenost a důvěřivost v lidi se mi málokdy vyplatila. Bohužel.

terminka*
hodnocení

0x

Já mám jen 3 opravdové kamarády, kteří by se pro mě rozkrájeli, a já pro ně také, a bohatě mi to stačí, než mít 3000 přátel na FB...

dharma
hodnocení

0x
Víte, mám to přesně tak. V nouzi potkáš přítele sedí dokonale. Když jsem objížděla kamarádky já, to jich bylo, těch "přátel". Když jsem na oplátku říkala, přijeďte také na kafčo, nepřijela žádná. Když jsem po operaci páteře byla 5 měsíců doma, vytříbilo se to úplně:( hodně mě to mrzelo, hodně slz jsem probrečela a hodně času trvalo, než jsem se s tím smířila. Ale se smířením přijde i vyrovnání se s danou situací… Asi je problém v mé povaze, jsem tišší, raději poslouchám než mluvím, ale úplný morous také nejsem:) , proto asi i to seznamování s lidmi a hledání nových přátel mi jde hůře, byť se snažím, jak nejlíp umím… i když trocha té skeptičnosti také přece jen zůstala:( Ani nevíte, jak někdy závidím všem, co opravdu s komunikací problém nemají, je to dar, který já nemám… no trochu jsem se rozepsala, radu jsem asi žádnou nepřinesla, jen jsem tím chtěla napsat, že problém jako Vy řeší více lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]