Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Je svatba, začíná obřad a obřadník oslovuje ty dva mladé. Prý to má být správně tak, že se nejdřív zeptá ženicha zda si vezme zde přítomnou slečnu nevěstu? Pak se zeptá tý nevěsty, zda i ona si chce vzít tam přítomného ženicha.Ona prý může, dokonce 3x říci, že ne. Tak to, bez toho 3x ne, měl můj syn v sobotu a dopadlo to dobře. Proč to píšu? Protože teď v seriálu Vyprávěj to měli obráceně. Nejdřív se ptali nevěsty a pak ženicha. Nějak to takhle, opačně, často dělají ve filmech. Jak jste to měli Vy a co na to tak nějak říkáte? Samozřejmě pište. Děkuji.
Účastnila jsem se mnoha svateb a pokaždé se ptali jako prvního ženicha:
Táži se Vás, pane ženichu, zda si...
Připadá mi to kapánek diskriminační, kdyby ženich odvětil, že NE, nevěsta by už ztratila šanci se také vyjádřit.No, ale, kdyby se ptali první nevěsty, ocitl by se v trapné situaci ženich. Takže ono je to fifty fifty.
Jen mohu říct, že jsem NIKDY nezažila, že by některý ze zúčastněných pronesl rozhodné NE! Jaga.
/Občas to přišlo, to ano, ale až o několik let později!/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.