Nejste přihlášen/a.
Pomáháte nějak těm chudáčkům zvířátkům v lese?Jsou tam sami,hlady,opuštěný,napospas,když se zraní nebo onemocní ,nikdo jim nepomůže,ach jo.
Dobrý den, když se najde samotné srnče, ptáče, tak to je vpořádku, nedotýkat, neodnášet, rodiče jsou poblíž, u ostatních zranění (srnek, lišek, prasat ) bych volala klasicky policii - ti se pak už dohodnou s myslivcem, jestli je zvíře lepší "utratit" nebo se dá zachránit a převést do nějaké záchrané stanice... Jinak je to holt krutá příroda :/
To je vtip?chudáčci v lese?Měli by si gratulovat,že tam můžou žít bez vlivu člověka.Co zvířata ve městech?kde je týrají pro srandu děcka a puberťáci,žerou z popelnic a hrozí jim denně nejen nejen smrt,ale i týrání.A co znečištěné moře a oceány?...Když mám čím krmín pouliční kočičky,ale do lesa se fakt nechystám.
to my jim furt zmenšujeme rajon, původně lesy jsou teď města - zvířata tam byla dřív mají hlad, tak se nedivte
a ještě utruste odpadek v lese..
V době, kdy jsme měli v lese v zimě minimálně půl metru sněhu (1980-85), jsem každý podzim chodil ze školy oklikou na kaštany. Za sezónu jsem tak nasušil i 20 kilo. V zimě jsme pak jezdili na běžkách chudáčky nebohé přikrmovat. A dneska? Od prasat rozrytej les, než jsme opravili plot, srnky požraly na chalupě kdeco a místo běžek mám doma kolce, poněvadž použitelnej sníh je tak od 600m vejš. Takže nepřikrmovat. Zviřátka potřebujou zregulovat stavy, protože zimy už nejsou to, co bývaly.
Co to je za praštěnou úvahu, že zvířata v lese trpí? Jediná zvířata co trpí jsou ty, co máte doma.
Dobrý den, otázka zněla na zvířata zraněná, nemocná.. zdravá, svobodná a v pěkné přírodě jsou samozřejmě nejšťastnější
U nás zase tolik predátorů, co by ulovily srnku, nebo divočáka není ..
akorát do ran za živa a do mršin nakladou mouchy tisíce vajíček a jsou z toho mraky much..
Nebýt zraněných a nemocných zvířat, trpěli by zase predátoři. Nejlepší je do zákonů přírody nezasahovat.
Jo, taky už jsem slyšel, že nejškodnější jsou myslivci po hybernaci, jenž netuší, že zvěř u krmítka je hájená.
Děvčico nešťastná, snad ti to nezůstane. Můžeš mi říct které zvíře je v lese hlady? Liška s chytí zajíce, zajíc si najde šťavel, medvěd a vlk si uloví srnčí, veverka si najde šišku s jadérky, ¨dravci si uloví myši nebo ptáky a celé se to jmenuje koloběh života nebo také přirozený výběr jelikož ten predátor nejspíš uloví nějaké zaostalé chůdě. Zvířatům ve volné přírodě se do života nepletu.
doplněno 19.05.15 08:44:Rio přiznávám, že topící se zvíře lovit nepůjdu i kdybych mohla chodit, vím jak šílenou má takové zvíře sílu a ještě stále si myslím, že lidský život je víc (o malinko) než život zvířete. Nicméně těm parchantům (nejen dětem se vzduchovkou) co pro zábavu střílí ze vzduchovky na živé terče, bych přerazila ruce. Nemám ráda ohňostroje na brněnské přehradě, chuděry ryby a chudáci ptáci co opustí hnízda a už se do nich nevrátí. Na druhou stranu mám-li kuny na chalupě klidně to tou zbraní řeším. Žádnému zvířeti bych vědomě neublížila ale utratit nemocné zvíře je podle mě pomoc. Doufám, že už si rozumíme.
Hezké, že se zajímáte o "utrpení" chudáků zvířátek, ale zkuste si zjistit jak to v našem státě funguje, pokud srazíte třeba srnu a ta zůstane živá třeba s roztrženým břichem, vyhřezlýma střevama a zlámanýma nohama v příkopu kde a agonii trpí. Jestli můžete legálně zkrátit její utrpení když je evidentní, že je smrt nevyhnutelná.
Sami ji totiž utratit nemůžete (i kdybyste měli čím a věděli jak) a musíte jí tam nechat chcípat tak dlouho dokud nepřijede (někdy i za pár hodin) lesní vrah v zeleném, nedodělá ji, nevyčíslí škodu na 10 tisíc a neodveze si pečínku domů.
Takže bych se přestal zbývat hlopustma a pokud mi utrpení zvýřat není cizí, začal bych být aktivní tam, kde zvířata trpí pouze kvůli lidem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.