Dobrý večer - Ahoj, všem . Všude se doslýchám že moje generace je parta nevychovaných smradu a že se neumíme chovat. Že skáčeme do řeči, neuznáváme autority atd... Ale jak sleduji generaci mích rodiču tak nám moc dobrý příklad slušného chování nedávají. Jako např. naše učitelka zeměpisu, neustále naší třídě nadává jací jsme spratci, co jsme to za generaci, že jsme nevychovaní atd atd... Prý že vyrustáme jako dříví v lese a jí rodiče slušně vychovali. Přitom skáče do řeči, poslouchá za dveřma cizý rozhovory, pomlouvá před náma ostatní učitele, neumí poděkovat atd atd atd ... Je mi 15 let.
A není to tak? Každý si může všechno dovolit, nikdo nikomu nesmí nic říct a ta obrovská snaha předvést se před kamarády. S přibývajícími generacemi se to jen zhoršuje. A řešit, co dělá tvoje učitelka asi opravdu odpovídá tvému věku. Zastupuješ především sama sebe, hleď na své chování a neřeš blbosti. Učitelka vám to říká, protože se chováte jako děti a ona vás vidí jako děti, tady bych hledal problém...
Na generaci Z mně vadí, že často postupuje dle textu Jarka Nohavici. Více osobního úsilí by zajisté neškodilo. Na druhou stranu kvituji, že si mladí zpravidla hledí svého, na rozdíl od generací Y a zejména X, jejichž příslušníci jsou stále beznadějně fascinováni obsahem sousedova talíře...a běda, kdyby si náhodou soused naložil sousto navíc.
Takto si stěžují starší na mladší (a opačně) už od doby kamenné... Je to pravda a nic s tím nejde dělat! Počkej několik desítek let a budeš mluvit jako ta učitelka. Nebo téměř kterýkoliv příslušník starší generace. To je život.
Lidová moudrost praví: Stará generace si myslí, že ten lepší svět s ní odchází, kdežto mladá generace si myslí, že ten lepší svět s ní přichází. Napiš si ten svůj příspěvek, dobře si ho schovej a přečti si ho tak za 40 let...
"Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele..."
Ahoj, já se přidám k odpovědím, co už jsou nade mnou...Takhle to bylo, je a bude. Já když jsem byla ve vyšších ročnících na základce, tak už tehdy jsme nadávali na ty menší děti, že je to hrozný, jak před námi nemají žádný respekt :D A že my jsme byli určitě jiní...Nebyli.
No, mladí lidé jsou čím dál víc horší, je to postupným rozvojem těch starších generací, které to mladým potom vyčítají... Ale pořád tady budou staří něco mladým vyčítat, protože platí pravidlo "čím starší, tím blbší".. Vsadil bych se, že i autor téhle otázky bude později takový, jako jsou jeho starší generace.
Mladí nezdraví, chovají se nevhodně, slovník je na bodu mrazu, ale kdo za to sakra může? Uvědomte si staroušci, koho jste vychovali... Samozřejmě další a další neblahé modernizování společnosti (jako třeba že děti se nesmí trestat a podobné nesmysly), do které se mladé generace upínají jako vepřík na rošt. Se nedivte
Ale nic s tím neuděláte, tak to nechte plavat a trpte to co jste si zavinili..
Já mám 19 a občas taky nadávám na ty mladší. Dnešní prváci jsou na facku, zvlášť někteří. To, že nemají úctu k dospělým je celkem normálním, ale oni nemají úctu ani k nám-ke svým vrstevníkům. Než člověk dospěje, musí si tímhle vším projít. Obě generace si myslí, že právě ta jejich "spasí" svět.
Osobne si casto v posledni dobe rikam, ze je to prave naopak a mam spise "stesti" na starsi lidi at uz v obchode pri nakupu, nebo kdekoliv jinde, ze jsou neslusni, sprosti a ti mladsi jsou v pohode.Nicmene si myslim, ze vse je o cloveku a ne o veku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.