Našli jste stopy po zvířátkách?

Od: Datum: 11.05.15 23:06 odpovědí: 7 změna: 13.05.15 06:17

Ahoj. Hezky se tu rozjela diskuze na téma MASOX. Přidávám podobnou na téma stravování ve Vietnamských stravovnách. Dotaz zní- je napsán. Našli jste v nějakém jídle, stopy po zpracovaných zvířátkách? Později přidám jeden zážitek. Tak do toho přátelé.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.05.15 23:46

Vzhledem k tomu, že si tam občas dám kuřecí či vepřové, tak předpokládám, že jsem stopy po zvířátkách (kuřeti a praseti) našel... *smich*

Ale tak jste svůj dotaz nejspíš nemyslel... Upřímně nedělám si iluze... za léta stravování po různých hospodách (a tím nemyslím striktně vietnamské) tvrdím, že kočka i pes mají dobré maso.

A svého času jsem viděl fotky jak se z krysy dají udělat krásná kuřecí prsíčka. Jestli to byl fotoshop nebo ne netuším. Ale dost možná i ta krysa chutná výtečně.

Datum: 12.05.15 00:20
avatar

maso je maso :) zivocisna svalovina :) jaky je v tom rozdil, moralni? psi gulas uz jsem mel, chrobaky taky, a nemyslete si i krava umi udelat smutne oci a prase umi byt domaci mazlik, a porad lepsi ciste chovana krysa (jestli je tam nejake maso) nebo kapybara apod pro maso, nez ruzne separaty a odpady z bourani masa natlacene s moukou a emulgatory do strivka :) Pokud nekomu vadi maso muze se stat vegetarianem :) a nebo polovicnim jako ja, maso nejim ale parkrat rocne si udelam hovezi gulas (mozna i konsky co ja vim) a na zahrade si v lete opecu krkovicku :)
Jinak dejte si Marooned with Ed Stafford (nechava se vysadit na 10 dni na nehostinnych mistech nahy a bez nastroju, ma jen osobni kameru a stab mu na smluvenem miste nechava co par dni baterie), kdyz by slo o preziti, umlacena krysa klackem nebo chycena do primitivni pasti, upecena na ohni by se pro vas stala nejlepsim jidlem v zivote :) O preziti jde v podstate porad, jen to jidlo za vas muze uvarit i nekdo jiny kdyz mate penize, anebo to jidlo pred vami nekdo uz vyhodil, ale prijde k dobru (bezdomovci), kazdy sveho jidla strujcem :)

doplněno 12.05.15 01:11:

no ale co by tam ta packa tak asi delala, jedine v "kurecim vyvaru" :-D kocky jsem mival a muzu svedomite rict, ze z tlapky by se nenajedla ani akvarijni rybicka :) byl to kus nejake kosti, treba te male kureci stehenni, stacilo to vzit a zapalit zapalovacem a podle smradu byste poznal, zda je to rohovina :) Nebo ten drapek byl holt zasekly v te kryse *smich**smich**smich*

Datum: 12.05.15 00:41

Ahoj. Jasně chlapi. Chápu, že sežrat se dá cokoliv. Už jsem za žebřinu, nasoukal taky nějakou vybranou stravu. Jen mě překvapilo, že naši vietnamští spoluobčané, podnikající v tom jejich stravování, při přípravě těch jejich tradičních krmí, neoddělují některé součásti těl, použitých zvířat. Moje bývalá manželka, zásadně nechodila se svými spolupracovníky, se stravovat do jejich ,,restaurace,, . Jednou se nechala vyprovokovat a doprovodila je tam. Když jim přinesli talíře, tak po chvíli, se moje bývalka zeptala své spolupracovnice. Co to tam máš na tom talíři? Tam na tom talíři ležel krásný, vyvařený exemplář kočičího drápku. Takhle osamocený, byl ještě větší, než bývá, když je vidět, když ho kočičky vytahují. Zdá se, že vyhodit ty kočičí packy by bylo neskutečné plýtvání?

Datum: 12.05.15 10:00
avatar

Tyto příběhy považuju za urban legend. Každý podnikatel jde cestou nejmenšího odporu - a koupit několik balení průmyslově zpracovaného kuřecího je jednodušší, rychlejší a v konečném důsledku levnější, než ztrácet čas chytáním, stahováním a zpracováváním "divokých" zvířat.

doplněno 12.05.15 20:39: Co je u nás jedno vietnamské bistro, odhaduji že denně spotřebuje minimálně tak deset kilo masa. Kupovat devět a dorovnávat to kočkou mi fakt připadá neefektivní i na Vietnamce, nehledě na to, že v okolí tolik koček ani není. :)
Datum: 12.05.15 18:50

Ahoj. Jethro, tady se bavíme o Vietnamcích. Ti, spoustu věcí dělají tak nějak svérázně. Ať jde o jejich obchody na tržištích, podnikání v pěstování trávy a tak to vyváření v jejich podnicích, se asi nijak moc nevymyká z normálu. Co je vlastně u nich normální? Po jejich, tak určitě jejich pracovní nasazení. Jen je asi otázka, pro koho dalšího to všechno dělají? Říká se, že za tím vším jsou Číňani. Někde jsem taky slyšel, že podobný drápek, našel nějaký zubař, zapíchnutý mezi zuby v dásni. Ten příběh, prezentovaný mou ženou, mi jednou potvrdily i její kolegyně, na jednom výjezdním zasedání, když jsem je rozvážel do domovů.

Datum: 12.05.15 23:16

Broučky, krysy a jiné bych nejedl, raději bych umřel. Stejně bych to vrátil.

Datum: 13.05.15 06:17
avatar

V mém bývalém zaměstnání nastal jednou při obědě rozruch. Jeden strávník prý našel v polévce lidský zub.

Nejednalo se o nějaké kanibalské hody, ale prý tam asi vypadlo kuchařce. Neviděla jsem to, kdo ví, jestli je to pravda.

Ono když jsme zabíjeli čuníka a vyvářeli vepřovou hlavu do ovaru, občas se stalo, že se také zoubek uvolnil. Muselo se to cedit. A ten prasečí zub byl také dost podobný lidskému. Tak kdo ví, jak to bylo. Třeba to byl skutečně jen vepřový. A lidi hned nadělají...

Jak říkával už pan mlynář: Proti gustu žádný dišputát! :-D Jaga.

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.