Nejste přihlášen/a.
Čau
Dneska jsem viděl dokument nějaky babky , jak byla v koncentráku Osvetim . a tam rikala , ze bylo naky rozcesti a rozdelovali lidi .. no prý deti s matkami posilali do komor plynovych . A prý chlapi co tam stáli snima , rikali , ze kdyz chodi do prikopu ty svoje děti , tak se prej mozna zachraní a muzou mit dalsi deti .
co byste udělali vy? Opustili byste svoje dítě a hodili ho do takovyho malyho prikopu , kde by si ho pak vzali a dali do plyn komory. a nebo byste snim sli umrit?
Takto polemizovat není vůbec možné, tehdy bylo nepochopitelné že by němci - národ umělců a geniálních lidí vraždil takovým stylem v takovém množství a dnes ikdyž se to stalo je to pořád nepochopitelné že se něco takového mohlo skutečně stát. Pokud jste chtěl přežít musel jste přemýšlet uplně jinak. Lidé kolem vás umírali a bylo to naprosto běžné - běžná součást dne - ráno, odpoledne, večer a nevěděl jste nic jen to že můžete jako další umřít zrovna vy. Říct jak by se v takového situaci kdo zachoval je velmi těžké.
Uffff už ten dotaz je je strašne a povrchně položenej.Už jak to formuluješ jak když sedíš někde u piva a nudíš se.. "babka" "chlapi co tam stáli"...
Měl jsem souseda starého pána který tam byl...a hodě mi o potom vyprávěl.A ted když čtu jak to formuluješ a na co se ptáš tak to prostě nechápu...Jak píše někdo nade mnou to přeci nejde v roce 2015 na křesle u PC v teple rozhodnout zda dítě odložím nebo ne...
Pro mě šílený dotaz.Omlouvám se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.