Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí vám blikající diody?

Od: humbucker* odpovědí: 11 změna:

Ahoj. Ano, tohle je zase téma. Před pár lety, jsem sousedům propojoval Ouťáckou trojkombinaci-TV+Internet a pevnou linku. A v téhle sestavě byl taky switch na ten internet. A ta věc má na čelní straně (jako všechny tyhle věci)blikající diody. Soused si snad už druhý den složil s papíru, před to blikátko, takovou clonku. Nemohl snést to jejich blikání. Poněkud pozoruji, že mi tahle věc, z různých věcí, začíná taky vadit. Dokonce i malá diodka na malém dotykáči. Obracím ho na záda, switch od wifi je taky zakrytý, monitor už taky nebliká diodkou. Jsem mladší o 20 let než soused a takhle jsem začal konat. Jsme v tom jen my dva, nebo je nás víc?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x
mne hrajou diody v obyvaku diskoteku, router modem switch mobil, a nevadi mi to, hlavne ze to funguje :-D mne spis vadi piskajici kondenzatory, v noci kolikrat vytahuju v loznici tv ze zasuvky...
humbucker*
hodnocení

Ahoj. Tak tohohle, jsem nejspíš ušetřen. Dva roky práce, v hlučném prostředí, se asi stává výhodou. Někdy se na to dá i vymluvit.

doplněno 26.04.15 00:16:

Ty klidně svítící diody mi nevadí. Jen ty co blikají. Dobrou.

Kondenzátory nepískají, pískají transformátory a pokud jsou slyšet tak je něco špatně. 30kHz a výše se používá ve spínaných zdrojích a to opravdu lidský jedinec nemá šanci slyšet.

anonym0

I kondenzatory mohou "hrat" nebo piskat, rika se tomu elektrostrikcni jev.

Kondezatory nepiskaji, to piskaji tranzitory, traficka a v nekterych zdrojich i nektere filtracni civky

hodnocení

0x
Ve tmě mi to vadí hodně, za světla když to mám v zorném úhlu při něčem co dělám, za zády ať mi to klidně bliká jak o život. Ale je pravda, že to jde překonat a zvyknout si na to, pokud někdo má tu trpělivost. :)
Z vysokého piskaveho zvuku šílím, okamžitě letí trafo ze zásuvky *smich*

esme*
hodnocení

0x

Taky mi vadí cokoli co bliká; v noci dokonce i diody co jen svítí, všechno vypínám.

mp*
hodnocení

0x

Třeba mojí matce dost. Teprve nedávno jsem jí donutil k výměně staré televize, na kterou byla zvyklá, za LCD. Pak jsem se zasmál, když jsem přišel a matka měla zakrytou tu červenou diodu papírem. Prý jí to ruší. Je fakt, že dálkové ovládání moc nefungovalo.

doplněno 26.04.15 00:09:

Sám zase neusnu, když je tma a ticho. Optimálně alespoň Televize, nebo něco puštěného z internetu - můj momentální favorit - Tóónda Blaník. Ten je boží (a přesný). Kdo ho nechápe, není můj kamarád.

sebod*

Vadí. Někdy mi to blikání spustí migrenu

takjan*

Mně se to naopak líbí. Žije to:))

bbbb
hodnocení

0x

Doma mi blikající diody nevadí ,ale ty co používají cyklisté v noci hrozně ,hlavně ty výkonnější oslňují jak svi..a.Myslím když v noci nechají světlo blikat.Ten strobo efekt je fakt hroznej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]