Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadávají chlapi při kutění doma?

Od: humbucker* odpovědí: 14 změna:

Ahoj. Na Streamu, zase v rubrice Pro ženy, dnes psali, že chlapi při takovém tom domácím kutění pořád nadávají. Na cokoliv co doprovází jejich práci. A prý je jedno, jestli to je skutečný šikovný kutil, nebo neohrabaný šílenec, který se pustil do věcí, do kterých se pouštět nikdy neměl. Tak, taky u toho nadáváte? Jsem asi divnej. Možná tak jen tehdy, kdybych si díky nějaké zmenšené okamžité šikovnosti, něco na svém těle spáchal.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

prozeny.cz/...

tady odkaz - pro ostatní...

No a když je důvod, proč bych si nezanadával? Jen když jsou v okolí děti, snažím se to říkat jen tak v hlavě, abych je neučil nadávky...

doplněno 30.04.15 21:12:

Jak píše @naufrago - když řeknu "nemluv sprostě", můžu dodat - "já tak nemluvím, tak ty taky nebudeš"... Co je mi do cizích děcek?

Před svými dětmi se snažím být vždy střízlivý, slušný, ochotný... to neznamená, že si jednou za rok nepřihnu, že někoho v práci obden nepošlu do ... nebo že neumím říci NE! :)

V mládí jsem za sprosté slovo dostal facku od matky, která dnes a denně svým vnoučatům tluče do hlavy sprosté básničky... jj, dělám, co můžu, abych doma neposlouchal nadávky od dětí..

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Tak hochu na rovinu. Jsi si jist, že už i školkové děti, jsi schopen naučit nějaké výrazivo, které by neznaly právě z těch vzdělávacích ústavů? Tuhle mi říkala sousedka, že seděla na balkoně a že se za ty mrňousy, z první třídy, až tiše styděla. Jaké prý používali, květnaté termíny.

To ale pořád neznamená, že je musí slyšet z úst vlastního táty, ne?

Humbucker, jojo naučí se i od táty :-D Čtyřletý vnouček montoval Lego a nešly mu dvě kostky od sebe a kdybyste slyšel, s jakou vervou pravil: "Hááájzl jeden." Jako bych slyšela mladého. Tedy jeho tátu. ;) Moje mamka říkala: "Nechoď tam, tata opravuje, řve a fixuje." Tatovo nejsprostější slovo bylo hergotkrucifix. Nikdy jsem od něho neslyšela opravdu sprosté slovo. ;) V pondělí jsem byla trhat zub. Po umrtvení mi ho doloval 48 minut. Když vytáhnul poslední kousek, spokojeně zabručel: "Ale že to byl hajz!" Ikdyž jsem si píchala injekce, krvácela jsem jako, říká se vepř? Mám modřinu přes půl čelisti, od brady až skoro k uchu. Nic jsem nemontovala, ani neopravovala a za tolik sprostých slov, které jsem si v duchu odříkala, v průběhu celého týdně, za ty by se červenal maďarský koňák. :-D

hodnocení

0x

Když jsem tuhle spadl ze štaflí se sbíječkou v ruce, byl proti mně pověstný dlaždič mírným andílkem *andel* . Ovšem nevím, jestli se kompletní rekonstrukce elektroinstalace dá nazvat zrovna "domácím kutěním" *smich*. Ale jinak jó, občas si zanadávám *bum* , když se něco nedaří .

pb®
No pochopitelně, výrazy a jéje nebo hopla by situaci zcela nevystihly, ty lze použít jen ve chvíli, kdy dáma upustí kapesníček a ne když jde o život.
Jinak ano, nadává a hodně, zvlášť pokud se nedaří.
humbucker*
hodnocení

Ahoj. PB, što takoe, ,,když se nedaří,,? To neznám. Já to mám tak, buď se chce, nebo nechce.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, a je to důležitý ventil, když se materiál "brání" nebo ruce nedělají to, co chce mozek.

Považuji to za "motivační" a nabudí to šikovnost, tak se dílo potom většinou podaří. Je to zajímavé, že např. starý šroub jde povolit až po zvolání: "ku*va" - dokud je na něho člověk slušný, tak s ním nehne.

Zdravím!

hodnocení

0x

Jsem všestrný kutil téměř neexistuje odvětví v kterém jsem se nešťoural a moc nenadávám, to v čem se hrabu, ač neživé tak má duši a ocení slušný přistup, pak se nám odvděčí - vyzkoušeno :-D

Nadávám, když moje činnost došla k nevratnému totálnímu konci a zkáze :)

hodnocení

0x

Sice ne vulgárně, ale také po chuti si zanadávám, když mě ten Němec Alzheimer schovává věci *nevi*

hodnocení

0x
Včera jsem si při hledání v kůlně neopatrně vyoral brázdu na čele, či spíše " v koutě". Štěstí, že nebyl nablízku vnuk. Krve jak z vola, sprosté slovo jadrné.
Taková slova pomáhají většině lidí ventilovat ten šok či emoční napětí.
A ať hodí kamenem...
Jdu hledat ten dotaz o hojení ran. Zatím umývám ránu heřmánkem...
Pěkný den všem!

cesmina*
hodnocení

0x

Manžel nadává a ne málo.Proto se snažím dělat ty jednoduchší věci sama a na to co nezvládnu si pozvu odborníka.Takže jezdím do autoservisu i s prasklou žárovkou.

repkin*
hodnocení

0x

Nadávám a kolikrát i sám sobě :-D uklidňuje to od stresu *smich*

hahanaj*
hodnocení

0x

Manžel je hrozně šikovnej...udělá a taky si u toho" uleví".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]