Nejste přihlášen/a.
Myslíte si, že karty se rozhodí do konkrétního vzorce jen podle toho, jakou máte minulost nebo budoucnost? Jak by to ty karty dělaly? Zamýšlela jste se někdy nad tím?
Je to samozřejmě nesmysl. Kartářky a podobní šarlatáni jsou dobří psychologové ovládajající tzv. cold reading. Pokud se něco dozví o vaši minulosti, tak skrze vás – vaše neverbální chování nebo podle vašich odpovědí.
Stále nedokážu pochopit, jak se v 21. století takové profese můžou stále vyskytovat.
A politici jsou něco jiného?
doplněno 12.04.15 21:20:Nejsou snad také šarlatáni, kteří říkají, co chcete slyšet? Nemanipulují?
Rozdíl je jen ve škodách. U politiků v lepším případě v milionech, v horším v milionech životů.
Jednou jsem byla jako doprovod kolegyně z práce,byla ve špatném psychickém rozpoložení,chtěla vědět jak bude její situace pokračovat.Šla jsem ráda ze zvědavosti.Kolegyni řekla "to co chtěla slyšet" jak někdo píše nade mnou.Asi jí to vyčetla z očí,z mluvy nevím.Ty ženský jsou fakt dobrý.Já byla v pohodě,mě řekla hezké věci co se stanou,nestalo se.Ale ten pocit věřit tomu je příjemný.A minulost o které mluvila,jako kdyby byla něčí jiná.Úplný kraviny.Svou zvědavost jsem ukojila,a tohle už nikdy,a ještě za to platit. Každý se živí jak umí.
D.
"A víra tvá tě uzdravila" Tomuto rčení se věřit dá a navíc je to opravdu věděcky podloženo. Dá se to aplikovat i na Vaši otázku. Pokud tomu chcete věřit, uvěříte. Jsou to cvičené profesionálky, které umí odhadnout slabinu čověka co se na ně obrátí a využijí toho k rutinní manipulaci za kterou si od Vás nechá hodně dobře zaplatit. Teď jde o to, v čem Vám to pomůže. Minulost Vám nevyloží ona, jen hodí "udičku" a Vy sama jí nakonec napovíte sama, co má ona vykládat. Pokud je to teda už zkušená "kartářka". No a z toho už je pak snadné vydedukovat přítomnost a budoucnoucnost.
To mluvím o běžných kartářkách, co mají své stránky všude kam se pohnete a na které se máte jako obyčejný člověk možnost se obrátit. Přímo dramatické a odpuzující jsou ty televizní kartářky a různí šarlatáni co posílají na dálku nějakou "ochranu" . Já jsem se na to dívala několik dní a nechápu jak tam může vůbec někdo zatelefonovat. Je to smutné uvědomit si, kolik lidí mezi námi je rozumu opravdu mdlého, když dokáží naletět na takový podfuk a ještě za to zaplatit.
Mě pozvala kolegyně ke kartářce(dárkový poukaz)a i když jsem bezvěrec,tak minulost-vždělání,počet sourozenců,rodinné poměry a vztahy věděla přesně,neřekla jsem ani slovo,jen poslouchala a občas odkývala.Budoucnost jsem ji nevěřila,ale splnilo se vše,takže jen hledím s úžasem.Mimo jiné mi "vyvěštila"do dvou let od setkání s partnerem,dvě děti.Do dětí se nám nechtělo.Samozřejmě jsme nežili podle věštby ale okolnosti byly ideální a pro dítě jsme se rozhodli a byly 4měs.do druhého výročí ...a máme dvojčatatakže já věřím té"své"u které jsem byla.Težko říct,zda bych věřila jiným.
Moje babička si vždy vykládala karty. Vždy u toho chce být sama a jakoby "čarovala", meditovala atd. Proč to dělá? Že by se zbláznila? Vždycky jsme si z ní jako malí dělali srandu, že už čaruje a kdy poletí na koštěti. Jednou jsem k ní přišel a věděl jsem, že je zle, protože když ona spustí slzu, tak to se prostě muselo stát něco závažného. Řekla mi, že viděla smrt v rodině v kartách. A za dva dny zemřel její manžel (60).
Kartářky možná manipulují a jsou to profesionálky, ale věřím, že něco takového jako "číst z karet" je možné, což u kartářek platit nemusí, ty potřebujou jen prachy. Nejsem věřící a nevěřím na tyhle kraviny, ale jsou i věci, které si nedokážeme představit a i kdyby jsme dokázali, většina z nás si to nepřipustí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.