Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžete mi poradit mám elektrokotrl rejnok 9kw normálně fungoval ale dnes jsem ho chtěl zapnout a nerozsvití se žádná spirála.Otočím termostatem ten cvakne ale kotel nenaskočí.Nevíte co s tím? Děkuji
A kdy jste topil naposledy? A nesvítí Vám nahoře výstražný signál? Je mi divné, že jste od včera nedostal žádnou odpověď. Já jsem na tuto otázku kápla až nyní. Sama totiž řeším ten samý kotel a jeho poruchy a funkci už po několikáté. Musíte to více rozepsat. Máte ho spínaný přes HDO, nebo ne? Jde do kotle proud? Svítí kontrolka že je kotel pod proudem? Jestli není kotel pod proudem, tak můžete cvakat termostatem do alelujá a nic se dít nebude. Já také slyším jak to v něm cvakne, když nastavím vyšší teplotu kolečkem, ale pokud není kotel v provozu, nic víc se neděje.
Topil jem minulou zimu,kotel je pod proudem,HDO svití,tlak dobrej prostě vše v pořádku a kotel se nechce rozběhnout ale dnes ráno jsem na to přišel.Topení kombinujem ještě s krbovou vložkou s víměníkem kde ohřátá voda jde do nátopné nádrže.Na výstupu z nátopné nádrže je termostat který pouští teplou vodu do podlahového topení a ten zůstal zaseknutý v otevřené poloze a elektrokotel nesepnul protože to vyhodnotil tak že proč budu topit když jde do podlahy teplá voda z nátopné nádrže. Ta ale byla studená protože krb byl odstavený. No aspon že jsem na to přišel dřív než jsem pozval opraváře.
Jéžiši, tak to je komplikované. No hlavně, že jste to vyřešil. A můžu se Vás zeptat, na kolik ho máte natlakovaný. Já tohle právě nevím s naprostou jistotou. Já založila téměř tu samou otázku jako Vy minulý týden. Dostala jsem dobré rady, ale nikdo, kdo má ten samý kotel co já, se neozval. Ani Vy ne. Až teď. Ale asi Vám to uniklo, jinak byste se mi určitě snažil poradit.
Moje otázka kterou jsem založila, zní: Jak vytápět elektrickým kotlem.
Hlidejte si aby jste měla tlak mezi 1-1.5 bar ,když vám to spadne pod 1 bar tak vám to nahlásí chybu rozsvítí se vám ten oranžový trojůhelníček a kotel nebude topit.Jak se tlak bude blížit k 1bar tak dopuste vodu.Nejsem tady každý den ale občas sem mrknu kdyby jste měla náký dotaz.
Vyfoťte ovládací panel, aby to bylo vidět. Když Vám svítí oranžově výstražný trojúhelník, tak je kotel mimo provoz, vyskočilo Vám tepelné čidlo a zablokovalo funkce. V tom případě se samozřejmě nemůžou rozsvítit ani topná tělesa. Kotel je v poruše, nefunguje. Musíte odstranit příčinu. A to může být nedostatečným natlakováním. To je závada, kterou odstraníte snadno, rychle a sám. Jednoduše dopustíte vodu do oběhu. Ale pokud tohle nebude stačit, můžou to být vadná relátka, která spínají tepelné čerpadlo. A to už je horší, protože to budete potřebovat zkušeného elektrikáře, který Vám ta relé vymění. Ty relé se dají koupit na internetu a nejsou drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.