Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na velikonoce

Od: stracena* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rádcové a rádkyně. Jakpak se chystáte na velikonoce? Jakou výzdobu máte nachystanou? Stracena

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Jaképak Velikonoce, podívejte se z okna Vánoce jsou tu. Minulý týden jsem dala modrý ubrus, na něj postavila vázičku s umělým zlatým deštěm na němž jsou navázané kraslice, do pokoje dala zajíce s ošatkou a do ni kraslice, nádherné perníčky mi napekla maminka, říkala, že je to výstavka ale byly vynikající tož výstavka je zrušená a to je všechno co jsem pro velikonoční svátky ochotná udělat.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nemám žádnou výzdobu ,neberou mě - venku kvetou kytičky i když je nasněženo, doma v sobotu obarvím pár vajec pro koledníky dám je na košíček a bude mazanec a nádivka a tím to zvadlo

hodnocení

0x

Jelikož jsem nevěřící, velikonoce mi nic neříkají. Daleko víc a líp si užívám Vánoce /i když jsem tedy nevěřící ;)/. Ale nějak jsou ty Vánoce hezčí - betlémy, stromečky, setkávání s lidmi...

Velikonoce: vzpomínám, jak u kolegyně z práce opilec strhl ubrus ze stolu /zavrávoral no a chytil se/ a všechno nádobí, včetně broušených sklenek a drahé vázy bylo na střepy. Následně padl do střepů a usnul. Jiný zase poblil schody odshora až dolů.

Nějak mě to nebere. Možná i proto, že já jsem nemívala právě hezké velikonoce. Než je nemít hezké, raději nemít žádné.

Dobře uvařím, to ano, /pečená kachna/, upeču něco sladkého, ale jinak jsou to dny jako každé jiné. Okna mám umytá, všude uklizeno. Na nějaké sladké zajíčky, slepičky a podobnou výzdobu si nepotrpím.

Navíc to počasí nám o jaru vůbec nic nevypovídá. Chtěla jsem si aspoň zajít na nějaké větévky do vázy, že na ně pověsím kraslice. Leje tady jako z konve, vypadá to, že z výzdoby nebude nic. Kdo by v dešti běhal okolo rybníka? A naděje na vylepšení není.

Ale ani mi to nijak zvlášť nevadí. Jaga.

Jinak všem hodně zdraví, nejen na velikonoce, ale i po nich. A kdo tyto svátky držíte, pěkně si to prožijte.

eivlis*
hodnocení

0x

Ja velikonoce nijak neprozivam a kdyby nebylo nasich malych deti, tak je to pro me vcelku bezny den, ale mame male deti a chci, aby mely jednou hezkou vzpominku na velikonoce i na nas rodice, tak jim delame velikonoce hezke.:)Spolecne s nami maluji, zdobi vajicka, spolecne peceme velikonocniho beranka atd., s tatinkem kluci chodi na pomlazku. Nas 4letacek uz natrenoval basnicku a uz se tesi az si vykoleduje dobrutky.:)Snazim se jim i vysvetlit co znamenaji velikonoce a nechavam volne na nich zda tomu uveri, nebo ne, protoze jim vzdy rikam, ze maji poslouchat sve srdicko a to jim napovi.:)

buss
hodnocení

0x

A na co bychom se mohli těšit u Stračeny?

stracena*
hodnocení

Bydlím ve městě, v paneláku, tak samozřejmě žádné velké chození po pomlázce. Ale snažím se alespoň pro vnoučata, když přijdou, mít vyzdobený stůl - to určitě znáte. Pěkný ubrus, vázu s větvičkami a vlastnoručně uháčkovanými kraslicemi, beránci, slepičky. Přesně to, co tady jedna z vás nemá ráda. Děti z toho mají radost a já taky.

Jak na velikonoce
Jak na velikonoce #2
Jak na velikonoce #3

jumba
hodnocení

0x

U nás se nějaká výzdoba doma nedělá. Jen u vchodu máme košík, kde je pár větviček zlatého deště, kraslice a ze dřeva vyřezaný beránek. Tak to je převážně před každým domem. Ráno se sejdeme před obecným domem, kde je klubovna. Pomlázky máme upletené od středy. V 9 hod chodíme od domu k domu a mrskáme, at je mladá nebo stará. Mrnata dostanou sáček koledy a my starší dostaneme vejce a mašli na pomlázku. O půl dvánácté musíme mít všechny vymrskané, protože je pak oběd a to se už nesmí chodit. Od 13 hod mají možnost holky, aby nám to oplatily vodou. Když nás nachytají venku, tak bud jsme mokrý, nebo nás polijí vonavkou. Jasně, že jsme venku, to by holkám bylo líto, že nás nemohou polít. Ale vše začíná již v neděli, kdy máme od 17 hodin pomlázkovou zábavu. Od 20 hod nás vystřídají rodiče a ostatní dospěláci.

Také vám všem přeji krásné velikonoce.

stracena*
hodnocení

Všem děkuji za milé odpovědi. Stracena

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]