Nejste přihlášen/a.
Rok co rok je tu na poradně nejeden dotaz a mnoho rad na hryzce a krtky a další svoloč... Pročetl jsem teď na jaře jako postižený (chvála bohu poprvé) všechny rady v dotazech od roku 2005, vyzkoušel všechny ekologické i logické rady, a nic... ten hajzlík si to namířil pěkně od jedné borůvky k druhé, přes rakytníky a angrešty rovnou k nové mladé jabloni. Tunel normálně zdvihl zeminu o dobrých 5 - 8 cm. Vykopal jsem hlubší díru a dol do ní plastové vědro, naivně jsem si myslel, že do ní spadne při tunelování...(tak jsem chytil tu potvoru medvídka) ale kde, vědro plné hlíny a tunel zase jiným směrem. Udělal jsem do tunelů sem tam dírky, aby měl průvan, nemá ho rád. Za pár hodin byly díry ucpané. Já neměl tu trpělivost čekat u díry a zabít ho, jak začne řádit. On měl trpělivost a počkal, než jsem odešel. A zase tunely.
Tak jsem se nas..štval a natáhl hadici s vodou... strčil do tunelu a voda tekla a tekla, já číhal možná půl hodiny zda nevyběhne... nic. Ta voda ničemu neuškodila. Stejně je v zemi dost sucho. Ale zdá se, že jsem měl úspěch, nebo ten hajzlík neměl skafandr. Zřejmě se utopil, protože už týden se nic nepohlo. No nepohlo!
Takže jako další zkušenost pro ty, co mají hryzce a co mají dost vody. Zkuste...
Pokud by se hraboš vrátil s průkazem plavčíka a skafandrem, doporučuji radu mého kamaráda.
Natáhnout hadici do nory z nastartovaného auta. Běhat po pozemku a udupávat vystupující kouř. Kamarád tvrdí, že hryzec se již dva roky neobjevil. Před tím zkoušel dělbuchy, jedy na hlodavce, pasti, dýmovnice a nic to nebylo platné.
zdravím -já používám takové kleště-kupované kdysi v NDR-viděl jsem ale něco podobného i u nás v potřebách pro zahradkáře nebo domácích potřebách/samozřejmě ne u hrnců/materiál plech,silné pero mezi ručkami a mezi dvojité čelisti se dává takovýčtvercový plech s kulatým otvorem uvnitř-to celé se strčí do předem připraveného otvoru v pruchozí chodbě, shora dávám na ty čelisti které jsou v té chodbě nějaké větší listy a celé to zasypu zeminou takže z hromádky hlíny vyčnívají rukojeti a jejich postavení mi hlásí jestli past je třeba sklapnutá...ty listy tam dávám proto abych zachoval tu chodbu nezasypanou...no a naše milované zvířatko leze chodbou-dotkne se toho plechu který se tam dává lehce na hranu,plech sjede ...péro,čelisti udělají svoje...není krtka a hryzce kterého bych nedostal!Mám dvoje které umisťuji do 1m od sebe a abych byl upřimný- někdy se chytne do hodiny,někdy musím ty pasti nastavovat i několik dnů protože ony ty zvířatka mají dost dobrý čich a jak se jim něco nezdá, tak mi do pasti natlačí hlínu/past sklapne/ nebo ji v zemi obejdou novou chodbou...no ale teď už je hezkou řádku let nepoužívám protože podobná havěť u mne už není...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.